GoPro Hero4 Black recension: Actionkameran som behåller kronan

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

GoPro har blivit biordet för actionkamera nu för tiden och det välkända varumärket har gjort det flera olika modeller du kan välja mellan .



pierce brosnan fru 2020

GoPro Hero4 Black, som släpptes redan 2014, är faktiskt toppmodellen.



Den har den högsta upplösningen, snabbaste processorn och de bästa bildhastighetsalternativen för alla GoPro-kameror. Den kommer också med högsta pris på £409,99 .



När GoPro först dök upp hade det lite konkurrens. Men nu finns det gott om alternativ att välja mellan och vid snart två år kan Hero4 Black ses som att bli lite lång i tanden.

Går det fortfarande att klippa det som go-to-alternativ för adrenalinjunkies ? Vi dammade av den och tog ut den för att ta reda på det.

Detta är en av GoPros typiska reklambilder och inte vårt testförfarande



Funktioner

Hero4 Blacks existensberättigande är det faktum att den stöder 4K-fotografering. Detta är för närvarande den högsta upplösningsnivån som finns på en actionkamera - den beskrivs ofta som fyra gånger så detaljerad som standard 1080p högupplöst.

Naturligtvis är det ingen idé att fotografera i 4K om du inte har en TV eller datorskärm som kan spela upp bilderna med den upplösningen. Om du fortfarande inte har uppgraderat till 4K kan det hända att Hero4 Blacks huvudfunktion inte har så mycket användning för dig.



(Bild: Jeff Parsons)

Den här actionkameran ger dig ett brett synfält och en bländare på f/2.4, vilket betyder att den kommer att fungera bra i svagt ljus. Det finns massor av olika inställningar (som ISO och FPS) som kommer att tillfredsställa seriösa fotografer medan mindre erfarna användare i stort sett kan börja använda de automatiska inställningarna och komma igång.

(Bild: Jeff Parsons)

Nackdelarna inkluderar att den inte har optisk bildstabilisering och den inbyggda mikrofonen är uppenbarligen inte lika bra som en dedikerad enhet för seriös ljudinspelning.

vilken kanal är el clasico på

Men Hero4 Black verkligen skryta med utmärkt bildkvalitet och detaljerna på uppspelningen är skarpa och fokuserade.

Tillsammans med video kan du också ta stillbilder eller ta flera stillbilder i serieläge.

Användbarhet och batteri

GoPros uppdrag har alltid varit (relativt) prisvärda solida kameror som kunde fästas på brädor, cyklar eller båtar och fånga bilder av anständig kvalitet.

Så är fortfarande fallet här och Hero 4 drar nytta av arvet som företaget har byggt upp.

Det finns ett svindlande utbud av tillbehör från första och tredje part som du kan köpa för att utöka Hero 4 Black för olika typer av fotografering.

jason fox sas fru

Och eftersom kameran levereras med det genomskinliga vattentäta fodralet kan du bokstavligen hoppa rakt in och inte oroa dig för vattentäthet. Den går ner till 40 meter under ytan och är ett kännetecken för GoPros framgång.

Skanna botten av Adriatiska havet med Hero4 Black (Bild: Jeff Parsons)

Om det finns kritik mot GoPro Hero 4 Black är det samma som de som har dykt upp med tidigare modeller. Med en liten framvänd LCD-skärm och bara två knappar kan det vara lite knepigt att navigera i menysystemet till en början.

lazio 17 år gammal

Det är något du snabbt kan vänja dig vid, men speciellt om sikten är dålig kan du ibland hitta dig själv att fumla runt för att komma dit du vill. Det finns en valfri LCD-skärm som klämmer på baksidan men det kostar ytterligare £60.

För det andra, batteritiden kommer alltid att komma in för någon flack. Jag lyckades få ut ungefär en och en halv timmes film (1080p vid 30fps) på en enda laddning.

Färgerna är lite dämpade på GoPro Hero4 men detaljnivån är imponerande (Bild: Jeff Parsons)

Det är ungefär standard för actionkameror men fortfarande inte bra. Och uppenbarligen sjunker batteritiden när du höjer kvaliteten till 4K.

Fördelen med Hero4 Black är att den har ett löstagbart batteri så om du ska ut ett tag kan du packa ett par reservdelar och byta in dem när det behövs.

Slutsats

GoPro Hero4 Black representerar fortfarande ett utmärkt val för alla som vill plocka upp en actionkamera på toppnivå.

Men är det verkligen ett 'måste'? Jag skulle hävda att förmodligen inte. Om du inte är desperat efter att ha 4K-fotografering kan du plocka upp en annan av GoPros billigare modeller och få en liknande upplevelse.

Bristen på bildstabilisering och batteritid är mindre punkter som också kan påverka huruvida du väljer att lägga ut Hero4 Black eller inte.

Det finns en obestridlig fördel med att ha så många tillbehör och fästen tillgängliga, men det är också värt att ta en titt på vad andra alternativ (som Drift-serien) kan erbjuda.

nummer 411 betyder

Och ändå måste du lämna till GoPro att en produkt som släpptes för nästan två år sedan fortfarande är bland de bästa valen inom sitt område.

Oavsett om du gillar fallskärmshoppning, surfing eller bara gör hemmafilmer är Hero4 Black en utmärkt liten pryl.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: