The Good Pub Guide 2020: Årets pub tillkännagavs som priset för pint stiger med 10 p

Öl

Ditt Horoskop För Imorgon

Den genomsnittliga pint öl i en brittisk pub är nu 3,79 pund - med Londonbor som hostar upp mer än 4 pund en pint(Bild: Getty)



Det räcker med att lämna ölfläktarna skumma - priset på en halvliter har stigit med 10 p på året.



Kostnaden för en genomsnittlig bevvy har stigit med 2,7% till £ 3,79, enligt The Good Pub Guide.



Och den hittade en enorm skillnad på 1,11 pund per pint nord-syd med drinkare i Shropshire som betalade 3,46 pund medan de i London hostar upp 4,57 pund.

Den årliga undersökningen avslöjade medan London var den enda platsen där genomsnittspriset på öl var över 4 pund en halvliter förra året, tre andra områden har anslutit sig till den dyra dryckesklubben med de som dricker i Skottland, Surrey och Sussex betalar också mer än 4 pund.

holly willoughby baby belle bilder

The Good Pub Guide säger att det är atmosfär och skämt som får folk att gå tillbaka till puben - inte priset för en halvliter (Bild: Getty)



Britter som letar efter fynd öl bör bege sig till Shropshire, Herefordshire, Northumbria, Yorkshire eller Staffordshire som serverar de billigaste pintarna i Storbritannien.

Good Pub Guide-redaktören Fiona Stapley sa att 10 p en pint prishöjning inte skulle skjuta upp pubbesökarna.



Hon sa: Folk älskar pubar och de älskar deras öl och vid varje pubbesök kommer kunderna bort och känner sig lyckligare - och det har att göra med glad, pratsam atmosfär och människorna de träffar på dessa pubar snarare än effekten av alkoholen.

Ms Stapley sa också att rökförbudet som kom in för 12 år sedan har hållit pubarna vid liv när fler kvinnor och familjer nu går till sin lokala sprit för en drink och en måltid.

Hon sa: Förbudet som orsakade tjut av allmänna protester med licenstagare som fruktade en skadlig nedgång i verksamheten när rökare lämnade sina lokala sprit, men tolv år på det har faktiskt visat sig förändras.

De där barerna fulla av fug och manlig chatt blev snabbt ett minne blott.

Fler och fler familjer besöker pubar - särskilt efter rökförbudet (Bild: PA)

'Pubar anpassade genom att installera rökskydd och utomhusvärmare, och licensinnehavare insåg snart att genom att göra sina pubar rökfria blev de renare, ljusare platser och öppnade upp en massiv ny kundbas - kvinnor och familjer med små barn som gick till pubar för en måltid och till och med en övernattning.

Guiden utsåg Inn at Whitewell, Clitheroe, Lancs till årets pub och hyllade flodbrännaren för dess 'olde worlde' charm, piano för alla att spela, omfattande vinlista, toppklassig mat och spektakulär utsikt.

Guiden kallade det en mycket speciell plats och tillade: Pubbyens huvudbar har vrålande vedeldar i attraktiva steneldar och tunga gardiner på robusta träskenor.

Tidigt på kvällen ser en glad rörelse som senare lägger sig till en mer lugn och avkopplande atmosfär. Varje aspekt av denna underbara pub är verkligen första klass.

Läs mer

Alkoholberättelser
Det finns INGEN säker alkoholhalt Att dricka vin ökar fertiliteten hos män Unga människor föredrar ogräs framför sprit Har baksmälla piller uppfunnits?

Ölpriser i Storbritannien

Fynda öl

Shropshire, £ 3,46

Herefordshire, £ 3,48

Northumbria, £ 3,52

Yorkshire, £ 3,53

Staffordshire, £ 3,54

Rimligt prissatt öl

Worcestershire, £ 3,56

Northamptonshire, £ 3,58

Derbyshire, £ 3,58

Leicestershire, £ 3,60

Wales, £ 3,62

Cheshire, £ 3,63

Cumbria, 3,64 kr

Dorset, £ 3,64

Genomsnittligt prissatt öl

Lincolnshire, £ 3.65

Cambridgeshire, £ 3.65

Lancashire, £ 3.65

Suffolk, £ 3,70

Bedfordshire, £ 3,70

Somerset, £ 3,71

Devon, £ 3,74

Wiltshire, £ 3,76

Cornwall, £ 3,79

Isle of Wight, £ 3,79

Norfolk, £ 3,82

Gloucestershire, £ 3,83

Essex, £ 3,83

Warwickshire, £ 3,88

Hampshire, £ 3,89

Dyrt öl

Buckinghamshire, £ 3,91

Oxfordshire, £ 3,93

Berkshire, £ 3,95

Nottinghamshire, £ 3,95

Kent, £ 3,96

Hertfordshire, £ 3,97

chris brown sköt ihjäl

Sussex, 4,02 £

Skottland, £ 4,03

Surrey 4,06 kr

London, 4,57 pund

Se Även: