Stödberättigande förklaras - vem kan nu göra anspråk på det utökade systemet

Hmrc

Ditt Horoskop För Imorgon

Reglerna för vem som är berättigad till förskottsbetalningar har just ändrats(Bild: Getty Images)



Efter flera månaders uttalande om att arbetslöshetssystemet för Coronavirus - allmänt känt som furlough - skulle upphöra den 1 november, har det nu förlängts med mer än en månad.



Men mer än bara förlängd, det har också skett förändringar i vad det betalar ut och vem som är berättigad att få det.



Den första stora förändringen är att regeringen nu kommer att täcka mer av kostnaden än den hade gjort på fredagen - betala 80% av lönerna upp till 2500 pund i månaden för löptidsanställda, så att arbetsgivarna bara får ta upp folkförsäkring och pensionsavgifter för personal.

Kansler Rishi Sunak sa: Under de senaste åtta månaderna av denna kris har vi hjälpt miljontals människor att fortsätta försörja sina familjer. Men nu - tillsammans med många andra länder runt om i världen - står vi inför en tuff vinter.

Jag har alltid sagt att vi kommer att göra vad som krävs när situationen utvecklas. Nu när restriktionerna blir hårdare vidtar vi åtgärder för att ge ytterligare ekonomiskt stöd för att skydda jobb och företag. Dessa förändringar kommer att ge ett viktigt skyddsnät för människor i hela Storbritannien.



Bur det fanns också ändringar av vem som är berättigad att göra anspråk på det.

kate garraway se igenom

Ändringar i förlängningsberättigande

Fler kvalificerar sig nu för stöd



Furlough lanserades den 20 april, sedan dess har 9,6 miljoner jobb skyddats - med otroliga 41,4 miljarder pund utbetalade enligt de senaste HMRC -siffrorna.

Men det har varit stängt för nya sökande sedan juli, och för att kvalificera personer måste det finnas på lönen på deras nuvarande företag sedan mars.

Så är det inte längre.

Under uppgifter som offentliggjordes på lördagen av statskassan kan du nu kvalificera dig för löpande kontanter så länge du var anställd senast 23:59 den 30 oktober 2020.

Det betyder att en hel rad anställda som hittills har missat programmet kan vara i kö för statligt stöd.

Här är de fullständiga reglerna för stödberättigande som meddelats av statskassan:

xbox one black friday 2018 Storbritannien
  • För att vara berättigad att bli ansökt om enligt denna förlängning måste anställda vara på en arbetsgivares lön för lönebetalning senast 23:59 30 oktober 2020. Detta innebär att en Real Time Information (RTI) -meddelande som meddelar betalning för den anställde till HMRC måste ha gjorts den eller före 30 oktober 2020.
  • Anställda kan ha alla typer av kontrakt. Arbetsgivare kommer att kunna komma överens om alla arbetsordningar med anställda.
  • Arbetsgivare kan kräva bidrag för de timmar deras anställda inte arbetar, beräknat med hänvisning till sina vanliga arbetade timmar under en skadeperiod. Sådana beräkningar följer i stort samma metod som för närvarande enligt CJRS.
  • När man ansöker om CJRS -bidrag för avvecklade timmar måste arbetsgivare rapportera och göra anspråk i minst 7 på varandra följande kalenderdagar.
  • Arbetsgivare kommer att behöva rapportera arbetade timmar och de vanliga timmar som en anställd förväntas arbeta under en skadeperiod.
  • Under arbetstid kommer anställda att betalas av sin arbetsgivare enligt deras anställningsavtal och arbetsgivare kommer att ansvara för att betala skatten och de nationella nätverkskort som betalas på dessa belopp.

Se Även: