Gratis £ 50 'Fix Your Bike' -kuponger är tillbaka - hur du får tag på en

Cykling

Ditt Horoskop För Imorgon

Cyklar

DfT har släppt cirka 150 000 kuponger till(Bild: Getty)



Tusentals fler & apos; Fix Your Bike & apos; kuponger har släppts inför sommaren, har transportdepartementet avslöjat.



Omkring 150 000 människor kommer att kunna dra nytta av det senaste stödet som syftar till att uppmuntra grönare träning under pandemin bland sociala distansrestriktioner.



Den första och andra satsen med 50 000 kuponger släpptes i juli och november förra året - men med stor efterfrågan sålde de slut på bara några minuter.

Men nu, i ett försök att ta itu med stigande föroreningsnivåer och kollektivtrafik, har en tredje sats på 50 £ kuponger släppts - och du kan göra anspråk på dina online nu.

Den tredje delen av kuponger har släppts (Bild: PA)



jag är en kändis startdatum 2019

'När studenter går #BackToSchool, varför inte damma av din cykel och #GetPedalling på din resa', twittrade Transportdepartementet.

'Om din cykel behöver repareras, låt det inte stoppa dig i vår, använd en av våra Fix Your Bike -kuponger för att få 50 £ för reparationer.



Att £ 50 är tillräckligt för en tjänst i de flesta butiker - liksom lite mer för att täcka en ny del eller två.

Det sträcker sig dock inte till omfattande reparationer eller delar, men borde innebära att däck, bromsar och växlar har kontrollerats ordentligt och justerats där det behövs.

Vem kan ansöka om en gratis cykelreparationskupong på 50 £?

Systemet är för närvarande bara tillgängligt i England

Fix your Bike Voucher Scheme är öppet för personer i England med en oanvänd cykel som behöver repareras.

En fullständig lista över villkor och behörighetskriterier tillhandahålls när du registrerar dig.

Var kan jag använda cykelreparationskupongerna?

Kuponger kan endast användas med cykelreparatörer eller mekaniker som är registrerade för systemet i England, och upp till två kuponger kan hämtas per hushåll.

De Energy Saving Trust har en karta över deltagande cykelbutiker och mekaniker , vi känner också till rikstäckande kedjor Halfords och Evans Cycles är definitivt anmälda.

När du har registrerat dig - en process som bara tar ett par minuter, får du en kupongkod som är giltig i 60 dagar från det datum du registrerade dig.

Du måste ta koden till en deltagande butik eller mekaniker inom denna period kommer den att löpa ut och du kommer inte att kunna ansöka igen.

Vad kostar £ 50 för reparationer får du

Det räcker för en bronsservice

På Evans Cycles kostar en bronsservice £ 35. Det kommer att se en mekaniker kontrollera och justera bromsar, växlar, kedja, hjul och däck - samt olja din kedja.

De 15 £ du har kvar räcker för att täcka ett par punkteringsreparationer, en kabelmontering eller att lägga till ett tillbehör.

Halfords tar också ut £ 35 för en bronsnivå - se växlar, drivlina och bromsar justerade, justerade och smorda.

För ytterligare £ 15 på Halfords kan du också få punkteringsskydd på båda hjulen och en reservdel monterad.

Halfords erbjuder också en silvertjänst på £ 50 som gör allt som bronsservicen gör, men ser dig också byta ut växel- och bromskablar, dina hjul kontrolleras för skador och slitage samt rättas ut.

Hur ansöker jag om en kupong på 50 £?

Kuponger kommer ut 23:45 ikväll

Du kan ansöka om en kupong på webbplatsen Energy Saving Trust nu.

Regeringen sa att fler omgångar av kuponger skulle göras tillgängliga senare, men begränsar utgåvorna för att säkerställa att cykelbutiker kan hantera efterfrågan.

Eftersom det finns ett begränsat antal kuponger bad regeringen att människor övervägde andras behov innan de ansöker om en kupong och inte fördröjer att göra planerade reparationer utanför systemet om det är möjligt.

Halfords verkställande direktör Graham Stapleton sa: När regeringen lanserade 'Fix Your Bike' kupongprogrammet i juli hjälpte vi till att reparera tusentals cyklar.

'Den här kampanjen innebär att många som kanske inte har råd att fixa sin cykel nu kan återföra sin till ett trafiksäkert skick.

'Att få tillbaka fler människor på sina cyklar hjälper till att lindra trycket på kollektivtrafiken när många är osäkra på att göra viktiga resor, samtidigt som de främjar cykling för att förbättra hälsan.'

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: