Exakt hur mycket du behöver i din pensionspott för en bekväm pension - förklaras

Pension

Ditt Horoskop För Imorgon

Ju tidigare du börjar göra beräkningarna, desto bättre kommer du att bli

Ju tidigare du börjar göra beräkningarna, desto bättre kommer du att bli(Bild: Getty Images)



Det genomsnittliga paret kommer att behöva tjäna 26 000 pund per år från pensionen för att få en bekväm pension, visar siffror.



Det räcker för att betala såväl viktiga saker som europeiska helgdagar, fritidsintressen, alkohol och välgörenhet, enligt rapporten från Who? hittades.



För att täcka bara grunderna, som mat och dryck, gas, el, tv -räkningar, transport och kläder, behöver du tjäna cirka 18 000 pund mellan dig.

äggkort ppi återbetalning

För en mer lyxig livsstil skulle par behöva sikta på en årlig inkomst på £ 41 000, vilket möjliggör förlängda eller långa resor, medlemskap i hälsoklubb och dyra måltider och ha en ny bil vart femte år.

För att täcka bara grunderna, som hushållsräkningar, transport, kläder och mat behöver du tjäna cirka 18 000 pund mellan dig

För att täcka bara grunderna, som hushållsräkningar, transport, kläder och mat behöver du tjäna cirka 18 000 pund mellan dig (Bild: Bloomberg via Getty Images)



För ensamhushåll uppgår de typiska, bekväma och lyxiga årliga pensionsinkomsterna till 13 000 pund, 19 000 pund respektive 31 000 pund.

Detta är ovanpå den statliga pensionen - vanligtvis cirka £ 155 i veckan - som pensionärer får från 66 års ålder.



Den typ av pensionsinkomst någon väljer kan också ha betydelse för hur mycket de potentiellt skulle behöva spara för en bekväm pension.

Pensionsfriheterna innebär att över 55-åriga kan ta sin inkomst på olika sätt, inklusive att köpa en livränta, som kommer att garantera dem en vanlig pension, eller dra ut pengar från sina pensionskrukor.

Drawdown gör det möjligt för pensionärer att ta ut pengar som en månatlig eller årlig inkomst - men behåll resten placerat, vanligtvis på aktiemarknaden eller obligationer, så det kan fortsätta växa i värde.

En livränta är när du köper en pensionsinkomst med en del av eller hela din pensionspott.

För ensamstående hushåll skulle en bekväm pensionering innebära en pott på cirka 192 290 pund tillsammans med en statspension för att producera en årlig inkomst på 19 000 pund med hjälp av pensionsavdrag, eller 305 710 pund genom en livränta, föreslår forskningen.

I genomsnitt behöver par en pott på cirka 155 000 pund vid sidan av statspensionen för att producera årsinkomsten för en bekväm pension på 26 000 pund med pensionsavdrag - eller drygt 265 000 pund genom en gemensam livränta.

Beräkningarna för pensionsuttag baserades på att spararen tog bort all sin inkomst över 20 år från 65 års ålder och också gjorde vissa antaganden om investeringstillväxt, inflation och avgifter.

Personer som vill veta mer om sina alternativ kan överväga att närma sig tjänsten Pension Wise för gratis vägledning eller betala för oberoende ekonomisk rådgivning från någon som är kvalificerad.

Jenny Ross, vilken? Pengaredaktören sa: ”För många människor kommer händelserna under det senaste året ha fått dem att tänka om sina pensionsplaner och få större mängd pengar att behöva för senare liv.

'Vår forskning visar att de flesta människor kommer att behöva lägga av betydande summor om de vill se till att de kan njuta av en bekväm pension - men många har inte tillgång till den tydliga och tillgängliga informationen som de behöver för att hjälpa dem att planera.'

Hur mycket du behöver för pension - ett ensamhushåll

Baserat på vilka siffror behöver du:

  • 'Lyxig' pension - 31 000 pund (krukstorlek på 671 000 pund behövs för livränta; 422 140 pund för uttag)
  • 'Bekväm' pension - 19 000 pund (krukstorlek på 305 170 pund behövs för livränta; 192 290 pund för uttag)
  • 'Essentiell' pension - 13 000 pund (krukstorlek på 123 365 pund behövs för livränta; 77 350 pund för uttag)

Hur mycket du behöver för pension - ett tvåmanshushåll

Baserat på vilka siffror behöver du:

  • 'Lyxig' pension - 41 000 pund (krukstorlek på 757 000 pund för livränta; 442 020 pund för uttag)
  • 'Bekväm' pension - 26 000 pund (krukstorlek på 265 420 pund för livränta; 154 700 pund för uttag)
  • 'Essentiell' pension - 18 000 pund (krukstorlek på 47 325 pund för livränta; 28 810 pund för uttag)

Så hur mycket ska jag spara?

Ju tidigare du börjar förbereda, desto bättre blir det

Ju tidigare du börjar förbereda, desto bättre blir det (Bild: Getty Images)

Dessa uppskattningar är en användbar guide för människor att veta pensioneringen som de är på rätt väg, med tanke på deras nuvarande pensionspottstorlek. Men det belopp vi alla bör sikta på är väldigt personligt och i slutet av dagen, förklarar Becky O’Connor, chef för pensioner och sparande på Interactive Investor.

Medan uppskattningarna tyder på att någon med en genomsnittlig lön som betalar den automatiska inskrivningen minst 8% under hela sitt arbetsliv som också kommer att få folkpension nästan borde vara på väg för en pension någonstans mellan 'väsentlig' och 'bekväm', är det kan fortfarande vara en kamp för att hantera oväntade höga räkningar, till exempel fastighetsunderhåll.

Det är också viktigt att notera att neddragningen ovan skulle minska din pott till ingenting efter 20 år, vilket innebär att om du levde för att vara äldre än 85, skulle du leva på bara statspension, pensionskrediter och ditt sparande.

Egenföretagare kommer också att behöva lägga mer i sig själva för att uppnå samma resultat, eftersom de inte tjänar på arbetsgivaravgifter, förklarar O & apos; Connor.

Det är också värt att komma ihåg att om du är i ett avgiftsbestämt system, som de flesta nu är, din pottstorlek är föremål för variationer i börsresultat, vilket gör att du riskerar stora fluktuationer.

Vissa experter säger att tumregeln för en ekonomiskt skyddad pension är att sikta på ungefär två tredjedelar av din slutlön varje år efter att du gått i pension.

För att göra detta måste du ta den ålder du börjar bidra med, halva det, lägga till ett procenttecken och bidra så mycket varje år för resten av ditt liv.

Om du till exempel börjar bidra vid 30 års ålder måste du betala in 15% per år för resten av din karriär.

Men naturligtvis, ju tidigare du börjar bidra till din pension, desto mindre av din lön kommer du att behöva dela med dig av.

Även bara £ 20 eller £ 30 i månaden kommer att förvärras under åren för att ge dig en mycket bättre sparpott när du fyller 55 år.

Alla som söker ytterligare råd om pension kan kontakta regeringen Pensionsrådgivning utan kostnad .

Se Även: