Erik ten Hag erkänner att han fick fel med det kontroversiella Cristiano Ronaldo-beslutet

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Erik ten Hag medgav att Manchester United spelade bättre en gång Cristiano Ronaldo hade kommit från bänken under sin första nederlag mot Brighton.

United var besegrade med 2-1 av Seagulls på Old Trafford på söndagseftermiddagen när Ten Hags era som manager började på en platt ton. Många av problemen från regeringstiden Ole Gunnar Solskjær och Ralf Rangnick var uppenbara, med Pascal Gross som gjorde två mål på nio första halvleksminuter. Brighton in i övergången.

Hemmalaget förbättrade sig i andra halvlek, med Marcus Rashford avvisade några bra chanser och Lisandro Martinez nekade genom en Lewis Dunk-blockering. De kom på målprotokollet efter att Robert Sanchez gjort en röra av en hörna och Alexis Mac Allister gjorde ett bisarrt självmål från nära håll.

holly willoughby i underkläder

Ten Hag valde att lämna Ronaldo på bänken och spela Christian Eriksen som en tillbakadragen forward i Uniteds startuppställning, med nyvärvningen stödd av Rashford, Bruno Fernandes och Jadon Sancho. Beslutet lönade sig inte och Ronaldo presenterades från bänken i den 53:e minuten för Fred.

Trots att han inte gjorde mål gjorde Ronaldo ett omedelbart inflytande, med sitt inhopp bakom satte upp Rashfords insats, som räddades av Sanchez. Den 37-årige anfallaren har genomlidit en berg-och-dalbana under lågsäsong där han missade försäsongsturnéerna av personliga skäl och sedan förklarade att han ville ha en övergång.

Ten Hag sa innan avspark att han lämnade Ronaldo på bänken eftersom 45 minuters matchaction – mot Rayo Vallecano förra helgen – inte var tillräcklig träning. Men på sin presskonferens efter matchen erkände han vilken inverkan hans bortfallande forward hade.

Cristiano Ronaldo från Manchester United ersätts med Fred
Cristiano Ronaldo kom in för Fred i den 53:e minuten ( Bild: Catherine Ivill/Getty Images)

SÄG VAD DU TYCKER! Borde Cristiano Ronaldo ha startat Brighton-matchen? Kommentera nedan .

'Det är tydligt att se [att] i andra halvlek var vi bättre på mittfältet med Eriksen nere och Ronaldo upp,' sa Ten Hag. 'Vi skapade och Rashford hade två bra chanser, det är synd att vi inte gjorde mål.'

United kom in i matchen utan att vara helt fit central anfallare efter att Anthony Martial fick en hälsenaskada under försäsongen. Med Rashford bättre på vänsterkanten och Mason Greenwood otillgänglig, var Ronaldo den enda out-and-out-mittanfallaren i truppen.

Cristiano Ronaldo från Manchester United
Cristiano Ronaldo satte upp Uniteds bästa chans i andra halvlek ( Bild: Michael Regan/Getty Images)

Medan han kände igen Ronaldos inverkan, bekräftade Ten Hag sitt beslut att lämna stjärnan på bänken. 'Om han varit tillgänglig, anfallaren [Martial], skulle jag ha spelat mot honom', sa han. 'Cristiano Ronaldo är nu 10 dagar på lagträning, för kort för 90 minuter. Det är anledningen till att vi inte startade honom.'

Jacqueline med make otrogen

Ronaldo klippte en frustrerad figur på avbytarbänken under första halvlek och visades kasta upp händerna i luften efter Gross öppningsmål. United gick in i paus med 2-0 under, men Ten Hag väntade ytterligare åtta minuter för att vända sig mot Ronaldo.

När Fred gick av, flyttades Eriksen längre tillbaka in på mittfältet, vilket gjorde att Ronaldo kunde gå framåt i en mer traditionell trean, med Rashford och Sancho. United förbättrade sig och dominerade bollinnehavet, men kunde inte få sina fem skott på mål att räknas.