Dunelm tillkännager filialskakning efter stötfångarejul - med ny stormarknad

Dunelm

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Publicitetsbild)



Hushållsbutiken Dunelm har meddelat planer på att öppna tre nya butiker i år efter en stötande jul.



Det kommer efter att försäljningen steg med 5% förra året, trots en orolig huvudgata som såg kollapsen av flera stora kedjor.



Återförsäljaren, som har 171 stormarknader i hela landet, sa att den har planer på att skaka om sin portfölj under det kommande året.

boxning ikväll på tv

Det följer en ny öppning i Bristol Cribbs Causeway i december, som kommer att följas av tre nya stormarknader under andra halvåret.

Cheferna kunde inte avslöja var dessa flyttningar kommer att finnas - men sade att en ny filial kommer att öppna i Durham under de närmaste månaderna.



Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

På torsdagen sa Dunelm att mer än 6 000 nya produkter endast online kommer att lanseras även i år - inklusive på möbler.



Detta inkluderar ett nytt & apos; Mindful Home & apos; samlingen, 'utformad för att hjälpa alla att skapa ett vackert och lugnt hem'.

'Vi är verkligen nöjda med vår prestation under första halvåret, som bygger på den starka tillväxt och lönsamhet som levererades förra året', säger Dunelms vd från Nick Wilkinson.

”Andra kvartalet var särskilt starkt när det gäller försäljning och marginaltillväxt, både på ett år och två år.

'Den framgångsrika lanseringen av vår nya digitala plattform under kvartalet markerade en spännande milstolpe för Dunelm.

'' Övergången till en modern, flexibel, molnbaserad plattform har redan förbättrat vår kundupplevelse och kommer att göra det möjligt för oss att förändra våra innovationsmöjligheter inom detaljhandeln framöver. Våra kunder har reagerat bra på den nya webbplatsen under jul- och vinterförsäljning.

'Våra ambitiösa tillväxtplaner är inriktade på att utöka och förbättra vårt kundförslag, vilket hjälper fler kunder än någonsin att skapa ett hem som de älskar. Vi är glada över de stora möjligheter som ligger framför oss. '

vilka är kandidaterna i mitt område

Se Även: