Dread Zeppelin: Orolig sångaren Robert Plant anställer sinnare när kärlekslämnade stalker ökar hoten

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Robert Plant och Patty Griffin

Par: Robert Plant med flickvännen Patty Griffin(Bild: Getty)



Robert Plant har anställt ett team av minders efter att ha blivit riktad av en stalker som är avundsjuk på hans förhållande till sångerskan Patty Griffin.



Den 64-åriga Led Zeppelin-legenden hävdar att ett kärleksfullt fan, som i rättspapper heter Alysson Billings, hotar honom och skickar skumma meddelanden och paket.



Han har också tagit ett besöksförbud för att hålla kvinnan borta från honom och hans flickvän.

Det är underförstått att Billings har följt Plant runt om i världen i tre år, men hennes beteende har blivit mer alarmerande sedan han började träffa den amerikanska folkmusikern Patty.

Rapporter hävdar att Billings tror att hon har ett förhållande med rockern.



I ett meddelande skrev hon: Ditt svek med en annan kvinna sticker fortfarande i mitt sinne. En annan läsning: Jag säger till dig att ruttet grenen förstör dig.

Och hon varnade honom: Denna kvinna är bokstavligen ond för dig och ditt liv. Du är på väg att falla för den smutsiga gamla grenen.



Och jag skojar inte, jag kan inte, kommer inte, ska inte leva så här längre.

Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones och Jason Bonham från Led Zeppelin

Återförening: Spelar 2007 (Bild: Getty)

En källa nära Plant sa: Meddelandena har pågått i tre år, men sedan Robert började dejta Patty har det som började som en ofarlig förälskelse blivit mycket olycksbådande.

Dokument bekräftar att stjärnan har tagit in ett professionellt säkerhetsutvärderingsteam och vakter som kommit överens om att han är i fara.

Patty turnerade med Plant’s Band Of Joy 2010. Två år senare bekräftade han att de bodde tillsammans i Texas.

Han spelade senast med Led Zeppelin 2007 vid en återföreningsspelning. Det var deras första konsert sedan 1988 och kom efter år av rykten att de skulle uppträda igen.

Trots kritiken och den stora offentliga efterfrågan tackade Plant nej till uppskattningsvis 140 miljoner punds erbjudande att turnera med bandet efter den framgångsrika comebacken.

Han sa att han hade tyckt om evenemanget och kände sig stolt över deras musikaliska framträdande.

Sedan dess har han konsekvent motsatt sig en fullständig återförening och sa 2008 att han inte har någon lust att turnera som ett gäng uttråkade gubbar som följer Rolling Stones runt.

I ett uttalande på sin webbplats 2008 insisterade Plant: Jag kommer inte att turnera med Led Zeppelin eller någon annan. Alla som köper Led Zeppelin -biljetter kommer att köpa falska biljetter.

Men i februari antydde han ett eventuellt bandträff nästa år. På frågan om hans planer svarade han kryptiskt: Jag har inget att göra 2014.

Se Även: