Hund räddad från att bli SATT för att ansluta sig till polisstyrkan går i pension efter att ha klockat upp 500 narkotikadetektioner

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Polishund griffin

Det är en hunds liv: Griffin kallar det en dag efter en framgångsrik poliskarriär(Bild: PA)



Griffin, den omvända polishunden, har bestämt sig för att hänga upp poliskragen och gå i pension.



Cocker spaniel räddades den dag han skulle läggas ner och antogs av Wiltshire -polisen 2008, två år gammal.



Han har sedan dess haft en framgångsrik poliskarriär och klockat upp 500 narkotikadetekteringar.

Han började träna med Wiltshire -polisen i mars 2009 och kopplades ihop med PC Marie Poole i styrkorets hundenhet.

En höjdpunkt i hans femåriga karriär var att nosa ut en efterlyst man som senare visade sig ha 450 LSD-tabletter gömda i sina underkläder.



Griffin, som beskrivs som en 'stygg valp' i början av sin utbildning, hittade också mer än 3000 pund drogvärde på en kvinna på en lokal festival.

PC Poole hyllade Griffin, hennes åttonde polishund, som en av Wiltshire -polisens mest framgångsrika passiva narkotikadetektorer.



'Griffin jobbar ofta runt pubar, nattklubbar och skolor och känner igen Griffin regelbundet av allmänheten, som tycks komma ihåg Griffins namn men aldrig mitt', säger Pc Poole.

'Eftersom han är lika söt som han är, har han också vid flera tillfällen givit kramar till människor som han har fångat - han är alltid redo att krama någon i nöd.

”Överraskande nog har människor han fångat också gett honom en kittling och berättat att han är en smart hund medan de arresteras.

'Ett exempel på hans busighet var under en träningsövning på den icke-offentliga sidan av en bagagekarrusel på Bristol flygplats.

”Han hittade träningsväskan med droger i men vägrade gå av karusellen, vilket innebar att han gick in på den offentliga sidan och gick förbi 200 semesterfirare som väntade på att samla väskor och höll fast vid sin väska på den rörliga karusellen.

'Han är en fantastisk hund och har tjänat styrkan otroligt bra.'

Griffin kommer nu att bo tillsammans med PC Poole och hennes andra pensionerade polishund, Frank.

Se Även: