Deliveroo kommer att skapa 400 nya teknikjobb - med de flesta i Storbritannien

Deliveroo

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett jobb på teknikerna

Ett jobb på teknikernas att-göra-lista är att låta restauranger se recensioner innan de går live(Bild: Getty Images)



Deliveroo har presenterat planer på att skapa 400 jobb under de närmaste 12 månaderna - men inte att svälla av sina 50 000 distinkta leveransbud.



Istället kommer takeaway -leveransföretaget att skapa tekniska jobb, inklusive designers, mjukvaruutvecklare och datavetenskapare.



Det vill att de nya rekryterna ska förbättra hur kunder, restauranger och leveransryttare matchar via Deliveroo -appen.

En Deliveroo -talesman sa att de allra flesta jobben skulle vara i Storbritannien, enligt The Grocer .

sean pratt ex på stranden

Det nya tekniska teamet kommer också att arbeta med att växa Deliveroos nätverk av mörka kök.



Dessa rymmer det dolda nätverket av kockar som förbereder många takeaways. Vanligtvis är de baserade på industriområden och lagar bara mat som ska levereras, utan att äta middag.

Deliveroo vill också att tekniska lösningar låter restauranger se kundrecensioner i 'realtid' innan de görs live.



Detta skulle låta restaurangerna kontakta kunden direkt innan den dåliga recensionen läggs ut och försöka åtgärda problemet.

Deliveroo teknologichef Dan Winn sa: Deliveroo är stolta över att vara i framkant i Storbritanniens dynamiska teknologisektor och vi är glada över att kunna utöka vårt teknologiteam för att driva Deliveroos tillväxt.

Dessa nya teammedlemmar kommer att spela en viktig roll när det gäller att bygga klassens bästa teknik för att hjälpa restauranger att nå nya kunder, förbättra ryttarupplevelsen och ge kunderna tillgång till maten de älskar.

Men genom att använda hemleveransappar kan kostnaden för din mat höjas med 44%

Men genom att använda hemleveransappar kan kostnaden för din mat höjas med 44% (Bild: REUTERS)

De nya teknikerna kommer också att förbättra Deliveroos leveransservice.

Digital- och kultursekreterare Oliver Dowden sa: Detta är en fantastisk förtroendeomröstning i Storbritannien som ett globalt nav för teknik.

millie mackintosh vigselring

Att använda matleveransappar kan lägg upp till 44% mer till din räkning än att beställa direkt från restauranger, fann en studie.

Det betyder att kunderna kan betala nästan 13 £ extra, konsumentbevakare Vilken? sa förra månaden.

Och det är ofta svårare att klaga när order går fel.

Deliveroo befanns vara den bästa, med en räkning för en måltid på 31,65 pund med 44%, eller 12,29 pund. Uber Eats är 25% dyrare och bara ät 7%.

Undersökningen fann att medan appar erbjöd restauranger och familjer en takeaway -livlina under lockdown, kostade mat beställd via en leveransservice i genomsnitt 23% mer.

Deliveroo befanns vara den dyraste med maträkningen upp med 44% - eller 12,29 pund - jämfört med att ringa restaurangen själv för att göra en beställning.

Tusentals Deliveroo -ryttare tjänar mindre än minimilönen, a Spegelutredning hittades .

Matleveransjätten säger att dess ryttare per timme tjänar mer än £ 10 i genomsnitt över hela Storbritannien och regelbundet över £ 13 vid hektiska tider.

Men analys av tusentals fakturor som laddats upp av ryttare och samlats in av Independent Workers Union of Great Britain visar att på mer än hälften av skiftet i urvalet (56 procent) var ryttarna i genomsnitt mindre än den kursen för sina Deliveroo -sessioner.

Samtidigt gjorde 41 procent av de provtagna skiften i genomsnitt mindre än 8,72 pund, den nationella minimilönen. Fakturor registrerar inte ens när de loggade in men fick inget arbete alls.

Deliveroo säger att våra påståenden inte kan verifieras och är vilseledande.

Se Även: