Debenhams stänger sista butikerna någonsin på lördag när kedjan vinkar adjö efter 242 år

Debenhams

Ditt Horoskop För Imorgon

Debenhams förbereder sin sista försäljning någonsin efter att sista försöken att rädda det krångliga varuhuset kollapsade för två veckor sedan(Bild: /Ian Vogler)



Ikoniska varuhuset Debenhams kommer att stänga sina sista återstående butiker i helgen, fem månader efter att ha kommit in i administrationen och bytts ut för 55 miljoner pund.



Den nya ägaren Boohoo sa att verksamheten nu bara kommer att drivas online, eftersom den planerar att dyka in i detaljhandeln med hemvaror och konkurrera med House of Fraser och John Lewis.



Affären, som undertecknades tidigare i år, utesluter dess 118 fysiska butiker, vilket innebär att planen var att ta bort alla butiker på obestämd tid.

Administratörer öppnade dock 97 butiker den 17 april för att hjälpa till att flytta lager av miljoner pund som en del av likvidationsprocessen - vilket innebar att betala av leverantörer.

Nu stänger de sista 49 sina dörrar - med den sista näven som ska axas lördagen den 15 maj.



Kedjan öppnade igen 97 butiker som en del av likvidationsprocessen den 17 april

Kedjan öppnade igen 97 butiker som en del av likvidationsprocessen den 17 april

Det kommer att fortsätta från dussintals stängningar på onsdagen, eftersom fönsterluckorna kommer ner på vad som har varit juvelen på många höga gator i decennier.



Debenhams berättade för The NEWSAM att shopparna kommer att kunna få upp till 80% rabatt, även om skönhet och doft begränsas till bara 70% rabatt i samband med stängningar.

Inga presentkort, kreditnoter, återbetalningar eller byten har accepterats sedan januari.

En talesman för Debenhams sa: 'Debenhams kommer att stänga sina dörrar på high street för sista gången i sin 242 -åriga historia.'

'Vårt uppriktiga tack riktas till alla våra kollegor och kunder som har följt med oss ​​på denna resa. Vi hoppas att se er alla en sista gång i butikerna innan vi säger ett sista farväl till den brittiska huvudgatan.

JD Sports drog sig ur ett övertagande efter att Arcadia - som är värt £ 75 miljoner till Debenhams - föll i administration

Debenhams-försäljningen i sin storhetstid när butiken förbereder sig för att gå online bara (Bild: Ian Vogler / )

Debenhams förvärvades av snabbmodemärket Boohoo den 21 januari i ett avtal på 55 miljoner pund som utesluter alla 118 high street-butiker.

Som en del av övertagandet gick 12 000 jobb förlorade över en natt, i ett förödande drag för Storbritanniens stora gator.

Kedjans bortgång kommer 242 år efter att den först uppstod som en draperingsverksamhet på Wigmore Street 44 i London 1778.

1905 fick det nya märke till Debenhams Limited och företaget började köpa befintliga varuhus över hela landet, inklusive Harvey Nichols i Knightsbridge 1920.

År 1928 noterades det på Londonbörsen för första gången och 1950 blev Debenhams den största varuhuskoncernen i Storbritannien. Då ägde det 84 företag och 110 butiker.

Men under de senaste åren har försäljningen minskat inför online shopping.

Massor på trottoaren utanför Debenhams varuhus väntar på att försäljningen ska börja 1978

Slutet av vägen: Debenhams började som draperier på 44 Wigmore Street i London 1778 (Bild: AFP via Getty Images)

Kommer du att sakna Debenhams? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Under 2018 tillkännagav företaget sin största förlust någonsin före skatt på 491 miljoner pund 2018 och nedläggning av upp till 50 butiker som riskerar 4000 jobb.

Pandemin påskyndade denna nedgång, med företaget som gick in i administrationen tre gånger förra året inför obligatoriska avstängningar.

Debenhams föll i händerna på sina långivare, en grupp banker och hedgefonder som leddes av det amerikanska företaget Silver Point Capital och i april 2020 gick det ut på marknaden.

Ett övertagande med JD Sports föll igenom den 1 december efter kollapsen av Sir Philip Green's Arcadia.

Företaget - som en gång ägde Topshop och Miss Selfridge - var värt £ 75 miljoner per år till Debenhams, dess största koncessionspartner.

JD Sports drog sig ur ett övertagande efter att Arcadia - som är värt £ 75 miljoner till Debenhams - föll i administration

JD Sports drog sig ur ett övertagande efter att Arcadia - som är värt £ 75 miljoner till Debenhams - föll i administration (Bild: AFP via Getty Images)

'

Den tidigare aktieägaren och Sports Direct -chefen Mike Ashley blev den enda intresserade i julafton - en affär som inte lyckades förverkligas.

Då avslöjade företaget att det hade förlorat 323 miljoner pund under sex månader till oktober - mot miljarder i Debenhams & apos; glanstid.

Hilco, som hanterar likvidationen, sa till NEWSAM Money att 'Storbritanniens verksamhet kommer att stängas' om inga nya erbjudanden kommer.

Debenhams och Arcadia följer rivaler inklusive Laura Ashley, Edinburgh Woolen Mill Group, Oasis och Warehouse som alla har glidit till insolvens sedan mars.

De två sistnämnda har också räddats av Boohoo förutom försäljningen av Debenhams på 55 miljoner pund.

Är din lokala butik en av de sista kvarvarande filialerna?

Är din lokala butik en av de sista kvarvarande filialerna?

valkandidater nära mig

Debenhams butiker stänger den 12 maj

Ballymena

Banbury

Barrow-in-Furness

Bad

Beverley

Svart brännskada

Bournemouth

Carlisle

Chester

Chesterfield

Doncaster

Gloucester

Guildford

Harv

Hereford

Skrov

Lichfield

Mansfield

Preston

Scarborough

Warrington

Debenhams butiker stänger den 15 maj

Basildon

Basingstoke

Belfast

Birmingham tjurfäktningsarena

Brighton

Bristol

Bromley

Cardiff

Chelmsford

Cheshire Oaks

Colchester

Coventry

Exeter

Hanley

Lakeside

Leeds White Rose

Liverpool

Manchester

Manchester Trafford

Meadowhall

Merry Hill

Newcastle

Newry

Plymouth

Romford

vad hände med jessie j

Rushmere

Sheffield

Swansea

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: