Death In Paradise-stjärnan Danny John-Jules avslöjar att cheferna var nervösa för att ha så många svarta människor på bästa tv

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Death in Paradise - Dwayne (DANNY JOHN -JULES)

Danny i Death in Paradise(Bild: BBC)



Härligt solsken, en karibisk ö och en oändlig mängd grusliga mord.



Med nästan åtta miljoner lojala tittare har Death In Paradise blivit en av tv: s största dramer - ett fenomen för BBC1.



Men stjärnan Danny John-Jules avslöjar att serien nästan aldrig kom på tv alls, efter att det tog nästan fem år för en kanal att snappa upp den.

Danny är övertygad om att orsaken till förseningen var mycket störande.

tyson fury vs anthony joshua date

Tro mig, det fanns nerver på höga platser, avslöjar skådespelaren Danny, som har spelat en av seriens ledande karaktärer, polisen Dwayne Myers, sedan starten.



Även om ledaren var en vit kille var det ett stort åtagande vid den tiden att ha så många svarta människor på skärmen i en prime-time slot.

Det tog fem år av hårdförsäljning att få en tv-kanal att engagera sig i serien.



'Death in Paradise var en fin linje att gå - mycket pengar måste läggas på den.

Döden i paradiset

Skådespelare Josephine Jobert, Danny, Don Warrington, Tobi Bakare och Kris Marshall (Bild: BBC)

Det är ett stort uttalande att göra.

Och uppenbarligen blev alla andras förlust till sist BBC: s vinst.

Men Danny - som också spelar Cat i sci -fi -sitcom Red Dwarf - säger att när det gäller lopp och underhållning är det bara för uppenbart att det fortfarande finns ett problem.

Han är en gammal vän till Idris Elba, vars Academy Awards snubblade för sin roll i Beasts of No Nation hjälpte till att utlösa kampanjen #OscarSoWhite och en stor bojkott av ceremonin den 28 februari.

Danny, 55, håller med Will Smith och Jada Pinkett om att mer behöver göras.

Döden i paradiset

Att filma i värme kan vara tröttsamt (Bild: BBC)

Om du lägger upp fotografier av vem som röstar på Oscar -nomineringarna kan du kanske inse varför de når de beslut de gör, säger han.

Och han har verkligen lite tid för Broadchurch -skådespelerskan Charlotte Rampling. Hon sprängde uppståndelsen över bristen på mångfald i Oscar -nomineringarna var rasistisk mot vita människor.

Men Danny säger: I slutet av dagen kommer någon som Charlotte Rampling bara någonsin att bedömas utifrån hennes prestation. Hennes lopp kommer aldrig att komma in i det.

Ändra det till någon som Whoopi Goldberg, som har vunnit en Oscar, och det finns ett helt annat element, antingen omedvetet eller medvetet, som kan smyga in i domarnas beslutsfattande.

ella-jayne murray

Det följer ganska mycket över hela linjen i näringslivet, det är inte något som bara är baserat inom konsten.

Naturligtvis har det varit annorlunda med Death In Paradise.

Efter att äntligen ha hittat sitt hem på BBC har det förblivit en av de mest framgångsrika dramaserierna när människor slår upp blandningen av ett lätthjärtat detektivmysterium med det vackra landskapet på den karibiska ön Guadeloupe.

Torsdagskvällen för miljontals människor har nu blivit fötterna uppe på den vilande soffan, ett glas vin och vänta på att Death in Paradise ska börja, återspeglar Danny.

Jag har varit på tv i 26 år och det är väldigt sällan du får gamla västindiska damer som kommer fram till dig i Sainsbury närmar sig dig och säger 'Åh, jag kan inte vänta på nästa avsnitt! & Apos;

Det har varit den största prestationen - det faktum att showen verkar fungera för alla.

Det ansträngande sex månader långa skjutschemat är inte riktigt så idylliskt.

Danny med vår Lee

Du tycker att det är fantastiskt att vara belägen ute i Karibien, men det finns många krigsoffer, säger Danny.

euro lotto resultat för ikväll

En av dem var showens ursprungliga huvudstjärna Ben Miller, också av Armstrong And Miller -berömmelsen, som slutade som kriminalinspektör Richard Poole i slutet av serie två.

Men hans ersättare, My Family -skådespelaren Kris Marshall visade sig vara en omedelbar hit som huvuddetektiven DI Humphrey Goodman.

Det är en tuff spelning, och för Ben, med sin fru gravid i den första serien, skolfrågan och det faktum att han inte hanterade värmen särskilt bra ... Vi hade mycket av det. Många människor klarar sig inte genom sina kontrakt.

Kris Marshall hade ett absolut berg att bestiga när han kom för att ta över rollen. Men han har gjort det.

'Och ​​vet du vad? Betygen gick upp.

Läs mer:

Danny, som växte upp i Paddington, västra London, säger att han aldrig personligen har lidit av hemlängtan eller trötthet - främst på grund av hans tidiga dagar som dansare på sortens krets.

Du var på £ 40 i veckan och du skulle vara borta i sex månader. Jag var på en show på Isle of Wight, tre månader med Jimmy Tarbuck, tre med Dicky Henderson.

Jag såg Dicky den dagen hans mamma dog. Han reste sig på morgonen, tog färjan till London, gick till sin mammas begravning och var sedan tillbaka på scenen på Isle of Wight samma kväll vid 19 -tiden.

Du tittar på människor som honom och du tror att du inte bara kan ringa in med lite kittlande i halsen.

Danny fortsatte som dansare i West End, inklusive Starlight Express, och uppträdde i Wham! ’S The Edge of Heaven -video och The Great Muppet Caper, innan han landade delen i Red Dwarf 1988.

Showen, med huvudrollen Craig Charles och Chris Barrie, sprang i tio serier fram till 1999, innan han gjorde en efterlängtad comeback först 2009 och sedan ordentligt förra året.

Den 12: e serien kommer på skärmar i sommar.

Men trots att han deltog i två stora shower ser Danny till att han inte är borta från sin familj länge - till och med flyger ut sin fästmö Petula Langlais och deras två barn Dante, 10, och Danae, 8, till Guadeloupe i sex veckor under inspelningen av Death i paradiset.

Danny med fästmö Petula (Bild: Edward Lloyd/Alpha)

Han och Petula har varit tillsammans i 13 år, men har nyligen förlovat sig.

De flesta hade blivit förvånade om jag hade varit med någon i 13 veckor, oavsett 13 år, skrattar han.

sex i bilen

Folk pratade faktiskt - särskilt när jag klädde mig i PVC och hade massor av smink för shower!

Röd dvärg

Som katt, till vänster, i Red Dwarf

Men nu handlar han bara om familjen - och Dante följer redan i hans fotspår när han själv visas i programmet.

Han blev ombedd att göra gästrollen efter att producenterna såg honom i Dannys självgjorda kortfilm Bucky-en tragisk historia om stadslivet i innerstaden sett genom ögonen på en femårig pojke, med James Bond-skådespelaren Colin Salmon i huvudrollen och EastEnders skådespelerska Mona Hammond.

Dante med sin pappa

Det var tre dagars filmning, bokstavligen 9.00-21.00 på natten, säger han. Jag tror inte att jag kunde ha bett någon annans barn att delta.

'Några av Death in Paradise -producenterna såg det sedan - och erbjöd Dante en del.

Danny kan inte dölja sin stolthet när han ler brett.

Och när han ser fram emot sitt bröllop och inte ett utan två stora program på tv, bevisar han att han verkligen är katten som fick grädden.

Se Även: