Läskiga Facebook -användare stjäl min identitet och det sociala nätverket 'kunde inte bry sig mindre', säger framstående bloggare

Teknik Och Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Rosie Thomas

Rosie Thomas foton togs och användes för att göra profilen längst upp till höger(Bild: The Londoner)



Facebook tar en hård linje när det gäller människor som använder deras riktiga namn, men det gör inte tillräckligt för att stoppa dem som stjäl andras identitet.



Det är åtminstone enligt den framstående livsstilsbloggaren Rosie Thomas, även känd som The Londoner .



I veckan flaggade en av Rosies bloggläsare en profil som använde dussintals foton tagna från hennes blogg och hennes namn, med regelbundna inlägg varvat med skräppostkampanjer för plastikkirurgi.

Den första profilen länkades till en annan för en 'otäckt make -karaktär' som innehöll fler av hennes bilder. Enligt & apos; hans & apos; profil han är en handledare vid Oxford University och tidigare medlem i One Direction.

& Apos; maken & apos; karaktär



Det här är inte första gången det händer Rosie.

'Det är otroligt frustrerande! Jag har folk som skickar mig den här typen av profiler hela tiden, säger hon till NEWSAM Online.



Några av profilerna är ganska ofarliga och tycks ha skapats av människor som letar efter virtuella vänner, men andra är betydligt mer olyckliga.

Pro-life-anhängare som för krig mot valfria individer, extrema kristna som förklarar att slutet är nära och icke-troende kommer att brinna i evighet ... ofta försöker de engagera män och kvinnor för virtuellt sex, och sedan i det här fallet trycka på en plastikkirurgiskt företag, tillade hon.

Identitetsstjälande profiler som denna dyker upp hela tiden, vilket Rosie tycker är otroligt frustrerande

Identitetsstjälande profiler som denna dyker upp hela tiden, vilket Rosie tycker är otroligt frustrerande

Även om det har varit så många att chockfaktorn har försvunnit, är Rosie orolig för vem dessa bedragare meddelar och potentiellt vårdar på nätet.

Rosie säger att hon har rapporterat profilerna till Facebook via det interna systemet men det sociala nätverket vägrade att ta bort det.

Hon tycker att det faktum att hon inte kan prata med en riktig människa är så frustrerande.

Med alla miljarder dollar på Facebook skulle du tro att de kunde anlita en riktig person för att se över den här typen av klagomål. De kunde inte bry sig mindre, sa hon till oss.

Online grooming och identitetsstöld är en enorm fråga, och jag kan inte se hur ett så stort företag med en så ung användarbas kan ignorera problemet.

NEWSAM Online kontaktade Facebook och det sociala nätverket har sedan tagit ner en av profilerna.

'Det finns ingen plats för trakasserier på Facebook', säger en talesperson för Facebook till NEWSAM Online.

'Tyvärr finns det ett litet antal skadliga människor som har för avsikt att skada andra online, precis som de gör offline.

'Vi tror att vår autentiska namnkultur gör det till en säkrare miljö för alla och - som Rosie har gjort - vi uppmuntrar människor att rapportera saker som är upprörande för vårt högutbildade team av säkerhetsexperter som granskar varje rapport personligen.

”Detta var ett misstag från vår sida och vi ber om ursäkt för eventuella besvär.

Se Även: