Par varnar för Ryanair med småt som kan kosta dig hundratals trots 'gratis' policy

Ryanair

Ditt Horoskop För Imorgon

Lewis Cavanagh, 23 [bilden], och hans partner James trodde att avbokningen skulle vara gratis



Ett ungt par som skulle resa med Ryanair i sommar har lämnats £ 216 ur fickan efter att ha ändrat sin bokning, trots flygbolagets & apos; fria ändringar & apos; löfte.



Lewis Cavanagh, 23, och hans partner James hade bokat att flyga från Manchester Airport till Barcelona innan FCO avrådde från alla icke-nödvändiga resor till Spanien den här veckan.



Alla som besöker den europeiska destinationen måste nu isolera sig i två veckor vid sin återkomst.

Istället bestämde paret sig för att besöka ett annat land och dra nytta av flygbolagets gratis & apos; gratis flygändringar & apos; löfte som infördes på grund av covid-19.

hur många dog i Tjernobyl

Enligt kampanjens villkor kan alla Ryanair -flyg som bokats i juli, augusti eller september bytas ut med nolländringsavgift till ett annat flyg fram till slutet av 2020.



Ändringsavgiften var långt ifrån 'gratis'

Paret gick in på Ryanairs webbplats och valde att byta flyg till biljetter mellan Liverpool och Malta.



Men när de försökte byta biljetter fann de att det skulle kosta extra £ 216 i administrationsavgifter - £ 36 för att byta plats och en £ 180 bytesavgift.

Tillsammans med £ 146,88 -kostnaden för flygdifferensen, innebar det att de var tvungna att lägga ut totalt £ 362,88 för att byta flyg.

Det är trots att deras ursprungligen biljetter till Barcelona kostar bara 137,08 pund styck.

& apos; Grymt & apos;

Michael O & apos; Leary

Michael O & apos; Learys senaste policy säger att du nu kan ändra din bokning utan administrativa avgifter (Bild: Getty)

Paret hade redan bytt utgående flyg till Barcelona för att komma fram vid en annan tid på dagen.

De trodde att de skulle kunna ändra sina biljetter igen utan flygavgiften.

Men de hade missat en rad i Villkor av kampanjen, som säger & apos; endast en gratis förändring är tillåten per bokningssektor & apos ;.

Paret vill varna andra resenärer som befinner sig i samma båt och behöver byta flyg mer än en gång på grund av ökningar i fall av coronavirus utomlands.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Paret tycker att det är löjligt att de måste betala en så hög kostnad för att byta igen när regeringen har avrådt från icke-nödvändiga resor till Spanien.

Lewis från Huddersfield sa: 'Det är äckligt hur de kan ta ut så mycket. Det kostar dubbelt flyget. Jag vet inte vad jag ska göra, går du, går du inte? Det är billigare att boka ett nytt flyg. Jag är bara irriterad. Jag är arg att de inte kan göra något åt ​​det. '

James, som bor i Rossendale, tillade: 'Jag tror inte att du ska kunna ta ur mig micken, men om FCO avråder från alla icke-väsentliga resor bör du kunna ändra den. Jag tror inte att jag skulle vilja åka till Barcelona. I slutet av dagen vill jag inte åka någonstans som inte är säkert. Jag tycker att du ska kunna avbryta och göra anspråk. Jag tror inte att jag skulle flyga med Ryanair igen.

En taleskvinna för Ryanair sa: 'Enligt Ryanairs villkor och avgifter kan avgiftsavgiften endast tillämpas en gång per bokningssektor.'

Se Även: