Kan du tjäna pengar som en doula?

Privatekonomi

Ditt Horoskop För Imorgon

Vissa mödrar behöver mer hjälp än andra

Vissa mödrar behöver mer hjälp än andra(Bild: tillgodoser)



Vem skulle ha trott att bara föda kan kvalificera dig till att tjäna minst £ 10 en timme senare!



Det är vad du kan göra och mer om du blir en 'doula' - en mammasupporter som får betalt för att hjälpa nyblivna mammor.



Så vad är en & apos; doula & apos; sedan?

Doulas är födelsepartners och partner efter förlossningen-som surrogatmammor till nyblivna mödrar-och alla kvinnor som har fött barn kan bli det.

Det är en relativt ny roll som började i Amerika och har varit i det här landet i cirka 20 år.

Doulas arbetar med gravida kvinnor före, under och efter förlossningen.



Några av dem är specialiserade på att vara födelsedoulor. Andra specialiserar sig på arbete efter födseln, går bara in för att hjälpa den nya mamman när hon är hemma igen.

omröstning

Vad skulle du hellre hjälpa en ny mamma med?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

FödelsehjälpFödselnHjälper till hemma efteråt

Vad behöver du för att ansöka?

Huvudkvalifikationen är att du själv har fått ett barn och skött det i minst ett år så att du vet hur det är att gå igenom upplevelsen.



55 ängelnummer doreen dygd

Men för att få regelbundet arbete är det viktigt att göra en ordentlig doula -kurs. Faktum är att den främsta doula -utbildningsbyrån i Storbritannien, Brittiska Doulas går en tredagars kurs i London från den 28–30 november 2014 och en annan i februari 2015.

Kursen undervisas av barnmorskor och kostar £ 300 + moms. Det är certifierat och du kan också fortsätta med en City & Guilds -kvalifikation efteråt.

Du behöver inte akademiska kvalifikationer för att gå kursen, men du behöver vara mamma själv och bry dig om nya mammor och hur du kan hjälpa dem.

När du har gjort kursen kan du få heltid eller deltid i ditt område.

Vad innebär arbetet?

En hjälpande hand från någon som vet är alltid uppskattad

En hjälpande hand från någon som vet är alltid uppskattad (Bild: Rex)

Du kan arbeta deltid eller heltid som en doula efter förlossningen. Arbetet innebär att hjälpa till runt huset, se till att kylskåpet är fullt, laga mat till mamman och hjälpa henne att ta hand om barnet.

Det kan innefatta hjälp med amning, rådgivning till henne och vård av henne om hon har babybluesen och till och med stöttar pappan.

joseph gordon-levitt dejting

Post-natal doulas i Storbritannien tjänar i allmänhet mellan £ 10-15 i timmen.

Om du arbetar som en födelsedoula kommer du att vara med en mamma när hon går i förlossningen och under hela förlossningen. Detta kan vara bara några timmar eller mer än 24 timmar!

Födelsedoulor träffar mamman ett par gånger före förlossningen, ger henne ofta råd om vilka kläder och utrustning som ska köpas och går igenom hennes födelseplan med henne.

Hur mycket behöver du köpa, egentligen?

Hur mycket behöver du köpa, egentligen? (Bild: Getty)

På sjukhuset, eller hemma, arbetar hon som en kärleksfull och omtänksam supporter - som en mamma eller syster skulle vara - och ger henne den uppmuntran och lugn hon behöver för en säker och okomplicerad förlossning.

Faktum är att studier i staterna har funnit att förlossningar där en doula är närvarande är mycket mindre benägna att behöva tång, kejsarsnitt eller andra invasiva ingrepp. Många människor som vill ha en naturlig förlossning väljer en doula för att hjälpa det att hända.

Födelsedoulor i Storbritannien tjänar i allmänhet mellan 250-500 pund för en förlossning, även om det kan vara mer i London.

En extra bonus

Att vara doula kan också ge dig användbar erfarenhet om du är intresserad av att bli barnmorska senare. Det är inte ett medicinskt jobb men det hjälper dig att vänja dig vid många av problemen kring förlossning och obstetrik i allmänhet.

Finansexperten Jasmine Birtles är grundaren av MoneyMagpie.com - landets ledande webbplats för säkra och legitima möjligheter att tjäna pengar

Se Även: