Kostnaden för Sky och Virgin stiger - hur du kan minska den till noll och fortfarande titta på de program du älskar

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Sky -fjärrkontroll

Ger du hundratals pund till Sky utan anledning alls?(Bild: PA)



I december 2008 skulle ett grundläggande Sky TV -paket ge dig tillbaka £ 17 i månaden, medan ett grundläggande Virgin TV -paket kostar £ 11 i månaden.



Nu för att få samma kanaler kostar du £ 30 respektive £ 18. Det är 156 pund mer om året för Sky och 84 pund mer om året för Virgin. Men samtidigt har lönerna ökat bara 14%, har forskning från Freesat funnit.



Priset på TV -paket har ökat drastiskt under det senaste decenniet och blir oöverkomligt för många familjer, säger Freesats talesperson Jennifer Elworthy.

Sky & Virgin prissteg sedan december 2008

76%

Ökning av Sky TV grundpaket/Variety Bundle



63%

Virgin TV grundpaket



Källa: Freesat

Sky påpekar att det finns skillnader mellan det gamla Basics -paketet och det nya Variety -paketet, samt att lägga till nya tjänster - som SkyGo - som har inkluderats sedan 2008.

'Våra kunder njuter av en TV -upplevelse i världsklass och vi investerar och innoverar kontinuerligt för att ge dem en ännu bättre service', sa en taleskvinna Spegeln .

'Under de senaste åren har detta inkluderat lanseringen av Sky Atlantic, som tog Game of Thrones till Storbritannien och Irland, och Sky Go - mobil- och onlinetv -tjänsten.

Vad människor tittar på

Oroande nog är de program vi tittar på på betal-TV nästan alltid tillgängliga på gratis-tv.

Vi vet att 99% av de mest populära program som sågs på Sky förra året var tillgängliga gratis för att se kanaler - den statistiken talar volymer, sa Elworthy.

Mer, du kan behålla alla element du älskar från din Sky- eller Virgin -box - från serielänk till pausa live -tv och snabbspolning av annonser - utan att behöva betala några prenumerationsavgifter alls.

Även om du inte vill ge upp på en serie som bara är tillgänglig på betal-TV, finns det alternativ som låter dig titta på det, utan att vara bunden till ett kontrakt på 60 £ i månaden.

Siffror från Freesat visar att av de 1000 mest sedda programmen från Sky-prenumeranter förra året var 99% tillgängliga på gratis-tv.

Faktum är att av de 78 programmen som utgjorde de över 1000 mest sedda sändningarna kom det högst rankade Sky-only-programmet på 368.

Men trots detta fortsätter folk bara att betala, med den genomsnittliga betal-TV-prenumeranten som betalar ut £ 39 per månad på tv-abonnemang och vissa betalar upp till 840 pund per år för dem.

TV -erbjudanden som inte kostar jorden

(Bild: Getty)

vinnare storebror 2014

Medan de mest populära, Sky, Virgin och BT kanske inte alltid är de bästa TV -erbjudandena.

Så här är dina alternativ om du vill betala mindre för din TV:

Betala ingenting

Freeview -erbjudanden ett stort urval av kanaler utan kostnad alls . Det finns 13 HD -kanaler, 58 underhållningskanaler, 5 barnkanaler, 7 nyhetskanaler och en mängd fler regionala, lokala och radiokanaler. Varje digital -TV borde redan kunna ta emot alla dessa kanaler utan kostnad alls (uteslut din TV -licens).

Med tillägget av en freeview plus -box kan du pausa, spola tillbaka och spela in live -tv samt ställa in en planerare och serielänk precis som med en Sky- eller Virgin plus -box.

Lådan kostar mindre än £ 100 och när den väl är din behöver du inte betala något annat för att få tillgång till all tv som nämns ovan.

Betala bara för en låda (ingen prenumeration)

(Bild: NEWSAMpix)

Om det inte räcker för dig kan du få ännu mer med Freesat .

Från mindre än 50 pund du kan få tillgång till satellit-TV, med mer än 200 kanaler och tv på begäran från BBC och ITV.

Precis som med Freeview, om du får rätt låda kan du också pausa, spola tillbaka och spela in live -TV och skapa en TV -planerare och serielänkar.

Bara innehållet

Visste du med en enkel £ 30 -dongel eller anslut smartbox du kan överföra innehåll från din bärbara dator till din TV - eller till och med ansluta direkt till internet - vilket innebär att du kan få iPlayer, YouTube och mer från din telefon, bärbara dator eller surfplatta direkt till din TV.

Mer, det betyder att alla onlinevideotjänster du registrerar dig för kan ses på TV: n - så att du kan få tillgång till filmer, tv -program och mer från sådana som Netflix eller Amazon Prime .

Det betyder att från 5,99 £ i månaden plus en engångsavgift för en dongle har du effektivt Sky Movies on Demand samt en mängd TV -program.

Vi har avrundat de bästa TV -streamingtjänsterna här.

Läs mer:

Nu TV

Om du vill ha tillgång till sådana som Sky One, Sky Atlantic och alla viktiga sporter, då NowTV släpper in dig för en bråkdel av kostnaden .

Det finns 13 kanaler som du inte hittar på Freeview (visas ovan) som du kan få åtkomst till för 6,99 £ i månaden (eller mindre i ett paketavtal), kan du få Sky Movies för £ 9,99 i månaden (och slå på eller av den som du vill, snarare än att vara bunden till ett kontrakt) eller ta de senaste fotbollsmatcherna med alla sju Sky Sports -kanaler för 6,99 £ för en dag -alternativt kan du få en vecka eller månadslång pass för mer, det finns för närvarande en affär som låter dig se ett enda spel, eller en vecka, för engångsavgifter .

Lägg till allt och du sparar inte mycket, men fördelen är att du inte är bunden till ett kontrakt och inte betalar för något du inte vill ha.

TILL Nu kostar TV -boxen bara 14,99 £ , och kan kombineras med några av de andra erbjudandena till rabatt, och det låter dig också komma ikapp på program med tillgång till iPlayer, ITV Hub, All4 och Demand 5.

Bunt

Det sista sättet att spara på tv -prenumerationer är att linda dem i ett paket med andra tjänster .

Med Virgin, Sky och BT kan du kombinera telefon-, internet- och TV -erbjudanden till kombinationspaket.

Det betyder att om du är glad att kombinera två leverantörer kan du få bredband och TV från Samtal för 5 £ i månaden , BT (inklusive sport) för £ 10 i månaden för tillfället , med Virgin media kan du få bredband, TV (inklusive några Sky -kanaler) och till och med ett mobilt SIM -kort som kastas in med större rabatter ju mer du köper medan Sky erbjuder gratis bredband i ett år med sina TV -paket, så att du kan spara där om inte på TV.

För att se om det finns en paketaffär för dig, ta en titt här .

Se Även: