Christian Horner jämför sig med Sir Alex Ferguson och erkänner att han avvecklat Toto Wolff

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Christian Horner medgav att det är 'mycket lätt' att avveckla rival Formel 1 lagchef Det här är Wolff som han avslöjade följande Sir Alex Fergusons förhållningssätt till förvaltning.



Horner är en mycket erfaren teamchef som har varit ansvarig för röd tjur sedan laget gick in i sporten 2005. För vissa är han en kontroversiell figur, tack vare hans förkärlek för provocerande uttalanden när han pratar med media.



Det är inte förlorat för honom Mercedes motsvarigheten Wolff, som använde den som en hulling på höjden av sin rivalitet förra säsongen. Som Max Verstappen och Lewis Hamilton hade sin egen strid, eskalerade saker mellan deras chefer vilket ledde till att österrikaren beskrev Horner som 'en vindsäck som bara vill vara med i kameran'.



Talar till Sky Sports , Red Bull-chefen släppte att han njöt av att gå tå till tå med Wolff. 'Det är inte personligt på något sätt – Toto är Toto. Han har gjort ett fenomenalt jobb med Mercedes. Han har uppenbarligen kommit in i sporten från en helt annan bakgrund än mig, han är mycket från en ekonomisk bakgrund', sa han.

'Och det är väldigt lätt att dra sin kedja, och du kan se det. Ibland påverkar det honom. Så självklart när du tävlar, och förra året var så intensivt och naturligtvis var det första gången han någonsin varit med i den situationen, det är alltid intressant att se hur folk reagerar. När de slår sönder hörlurar och så vidare kan du se att du kommit till dem.'

 Toto Wolff krossade sitt headset i frustration under Saudiarabiens Grand Prix 2021
Toto Wolff krossade sitt headset i frustration under Saudiarabiens Grand Prix 2021

Horners egen popularitet har blomstrat, delvis som ett resultat av hans raka inställning till intervjuer och tunga närvaro i Netflix dokumentär Drive to Survive. Men han har lika många kritiker som fans – inte för att han låter det påverka hur han väljer att verka.



Istället ser han exemplet med fd Manchester United manager Ferguson som en att följa när det gäller att hantera allmänhetens uppfattning. 'Om det stör dig ska du inte göra jobbet - mitt jobb är att göra så gott jag kan för laget och de människor jag representerar', tillade han.

'Om jag ser på någon som en Sir Alex Ferguson, tvivlar jag på att han någonsin oroat sig för vilken uppfattning andra chefer eller människor tyckte om honom inom sporten. Min prioritet och mitt privilegium är att göra så gott jag kan för de människor jag representerar, oavsett om det är med promotorn, FIA, oavsett om det handlar om att få rätt aktieägare eller sponsorer, med media, det gör det bästa vi kan med de verktyg vi har.'



Se Även: