Burns Night 2020: Bästa recept och erbjudanden om haggis, whisky, neeps och tatueringar

Brinner Natt

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är nästan Burns Night, den tid då skottar och poesiälskare runt om i världen firar Robert Burns verk med haggis, neeps och tatueringar.



När det gäller att hålla en middagsfest att fira är att förbereda en Burns Night -fest en av de billigaste menyerna att sätta ihop.



Det beror på att hela poängen är att sitta ner och äta den ödmjuka kost som de skotska bönderna åtnjöt förr medan han firade den mest kända av dem alla, Robert Burns, mannen bakom den världsberömda Auld Lang Syne.



Det som en gång var ett skotskt firande har nu spridit sig över hela Storbritannien, som äger rum den 25 januari varje år.

Så för att hjälpa dig komma igång spårade vi de billigaste erbjudandena på allt du behöver för din fest inklusive haggis och vegetariska haggis (det är trots allt fortfarande Veganuary), potatis, grönsaker och naturligtvis livets vatten - whisky.

Var kan man köpa haggis?

Haggis är en av Skottlands mest globalt kända rätter (Bild: Getty)



Du kan inte ha en Burns -kvällsmat utan 'puddingloppens stora hövding'. Alla de stora stormarknaderna säljer det (oftast beläget bredvid korven). Men här är vem som är billigast:

Var kan man köpa vegan och vegetarisk haggis?

Om du försöker hålla dig borta från kött den här månaden, finns det ett antal stora stormarknadskedjor som också erbjuder vegan och vegetariska haggisalternativ. Så ingen i familjen behöver missa någon av de gamla traditionerna.

Bränner kvällsmatidéer

Haggis

Servera dina haggis med lite whiskykremsås för att göra den ännu bättre (Bild: Getty)

Din meny

  • Potatisskivor med rökt lax och vattenkrasse
  • Haggis, clapshot och whiskysås
  • Scotch
  • Cranachan

Högtiden kommer vanligtvis att innehålla haggis, en korvtyp som tillagas i fårmage som är malet med lök, havregryn, soet (rått nötkött eller lammfett), kryddor och salt, blandat med buljong.

Som tradition är kött och grönsaker alltid bättre kvävda i en sås - och traditionella skotska märket Macsween gör en enkel paketversion.

Vi har upptäckt Sainsbury säljer för närvarande paketsåsen för 1,20 pund .

Hämta några superbilliga vintergrönsaker att servera tillsammans med dina traditionella skotska haggis, eller som skottarna gillar att kalla dem 'neeps and tatties'.

Neeps och tatties för Burns Night recept

Vi har jämfört de billigaste grönsakerna från stormarknaderna

Om du bara lagar mat för två kan det vara värt att plocka upp ett grytpaket, som innehåller ett bra urval av rotfrukter och kommer att vara mycket billigare än att köpa förpackningar med grönt individuellt.

Om du serverar fler människor har vi spårat de billigaste platserna för att köpa allt du behöver för att följa med dina traditionella haggis.

Var kan du köpa dina ingredienser:

Billigaste ställen att köpa whisky på?

Det finns whiskyerbjudanden för alla budgetar denna Burns -kväll

Rabbie, känd för att vara Skottlands mest kända och inflytelserika poet, var också ett stort whiskyfantast och skrev flera dikter om sin favoritanda.

Så det vore bara rätt att plocka fram den perfekta flaskan Scotch att skåla för gamla Rabbie. För, som den store poeten en gång skrev: 'Låt andra poeter höja en fracas, Bout vinstockar, en' viner, en 'Drucken Bacchus ... jag sjunger juicen Scotch bear kan göra oss, i glas eller kanna.'

Nedan följer några av våra toppval:

Inte säker på vad du gillar? Kanske väljer ett whiskyprovningsset istället, till exempel det här fina lilla drinkarna från Dram Regions of Scotland Whiskey Tasting Set urval för £ 26,95 från Amazon.

Låter dig ta en flytande resa runt i Skottlands regioner, den innehåller whisky från några av Skottlands mest kända destillerier.

När det gäller underhållning, är den mestadels beroende av tal och dikter som du kan hitta gratis genom att söka onlinearkiv som det här , som inkluderar vår nya favoritmonolog, den ikoniska Adress till en Haggis .

Se Även: