Bulger -mördaren Jon Venables senaste bud på att dölja identitet kostar skattebetalare 65 000 pund

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett försök att få Jon Venables livslånga anonymitetsföreläggande upphävd misslyckades i domstolen(Bild: PA)



Jon Venables & apos; senaste försöket att hålla sin identitet hemlig har kostat skattebetalarna mer än 65 000 pund, visar officiella siffror.



I år fick advokater som arbetade för 36-åringen 8 100 pund i rättshjälp, och advokater som arbetade med ärendet kostade ytterligare 57 300 pund.



Den dömde mördaren kämpade mot en juridisk utmaning mot fadern till James Bulger, som han dödade tillsammans med Robert Thompson 1993.

märken och spencer påskägg 2019

Ralph Bulger, 52, uppmanade till att ett världsomfattande domstolsbeslut som skyddar anonymiteten för hans sons mördare upphävs för att 'skydda allmänheten'.

Figurer sett av Solen avslöjade hur mycket skattebetalare finansierat stöd Venables fick för att bekämpa utmaningen.



Ralph Bulger (Bild: ITV)

Fallet avvisades av domaren Sir Andrew McFarlane som hävdade att den dömde kunde dödas om hans nya identitet avslöjades.



hur gammal är jlo

I mars sade han: '(Venables) är & apos; unikt ökänt & apos; och det finns en stark möjlighet, om inte en sannolikhet, att om hans identitet var känd skulle han förföljas med allvarliga och möjligen dödliga konsekvenser.

'Detta är därför ett helt undantagsfall och bevisen 2019 är mer än tillräckligt för att hålla slutsatsen att det fortfarande finns en verklig risk för mycket stor skada på (Venables).'

Ralph hade drivit för att få anonymitetsordern på Venables hävd (Bild: Colin Lane/Trinity NEWSAM)

Utanför domstolens advokat för Bulgers, Robin Makin, sa: 'Myndigheterna verkar vara helvetet på att skydda JV oavsett risk för andra och detta har varit en primär drivkraft bakom Ralph och Jimmys ansökan.'

bästa julleksakerna 2014

James dödades av Venables och Robert Thompson, som båda var 10 år, efter att de tagit honom från ett köpcentrum i Bootle, Merseyside.

Båda mördarna beviljades livslång anonymitet av en High Court -domare och har levt under nya identiteter sedan de släpptes ur häktet.

Domstolsbeslutet ändrades i förhållande till Venables efter att han dömdes för ytterligare brott 2010 och februari förra året.

James Bulger (Bild: PA)

Han fängslades i tre år och fyra månader förra året efter att ha erkänt att han surfar på den mörka webben för extrema bilder av barnmisshandel och innehar en 'sjuklig' pedofilmanual.

Han åtalades efter att polisen hittat mer än 1000 oanständiga bilder på hans dator.

Det var andra gången han fångades med sådana bilder, och när han greps berättade han för polisen att han var plågad av 'dumma uppmaningar'.

hur man avbryter amazon prime gratis provperiod

Advokater för Bulgers sa till High Court i slutet av februari att något hade 'gått fel' med Venables rehabilitering och att de som offer borde kunna granska hans hantering av myndigheterna.

De hävdade att de är förhindrade att göra detta eftersom villkoren i föreläggandet hindrar dem från att diskutera detaljer som är allmänt tillgängliga online.

Makin sa att det verkade som att 'inga lärdomar har dragits' och tillade: 'Poängen är att (Venables) har utbildats av staten för att vara oärlig och dölja sin identitet, och att utan tvekan utveckla tekniker för att hantera sådana frågor.'

Se Även: