BT lanserar ett nytt paket på £ 15 i månaden för personer med låga inkomster och Universal Credit

Telefonräkning

Ditt Horoskop För Imorgon

BT logo

Planen är en uppgraderad version av BT: s Basic -paket som endast är tillgängligt för personer som inte har någon inkomst(Bild: PA)



zoe ball och norman kock

Miljoner människor som får Universal Credit kommer att kunna ansöka om ett nytt reducerat BT -paket från och med nästa månad, som en del av ett nytt löfte att stödja 4,6 miljoner kämpande hushåll.



Telekomjätten sa att det nya BT Home Essentials -avtalet är en del av sitt åtagande för samhällsomfattande tjänster och har skapats i samarbete med avdelningen för arbete och pensioner.



Det gäller alla som har universell kredit och alla som har äldre förmåner, till exempel anställningsstöd och pensionskrediter.

Paketet erbjuder genomsnittliga nedladdningshastigheter på 36 Mbps och 700 minuters samtal för £ 15 i månaden - vilket sparar kunder £ 240 per år jämfört med dess £ 27,99 Fiber Essential -plan som gäller för alla andra hushåll.

Det kan jämföras med Virgin Medias Essentials -bredbandsplan , som startade under pandemin för dem som kämpar för att hänga med i sina räkningar medan de arbetar och undervisar hemifrån.



BT sa att planen är en förbättrad version av sin primära sociala tariff, BT Basic, som lanserades 2008 endast för nollinkomsthushåll.

Till skillnad från Virgin Medias initiativ innehåller den senaste affären både samtal och tillgång till internet. Home Essentials inkluderar genomsnittliga nedladdningshastigheter på 36 Mbps och 700 minuters samtal för £ 15 i månaden.



Alternativt kan kvalificerade kunder också välja genomsnittshastigheter på 67 Mbps och obegränsade samtal för £ 20 per månad.

Marc Allera, på BT, sa: Snabb, tillförlitlig anslutning har aldrig varit så viktig som den är idag, med miljontals människor som litar på våra nätverk för att komma tillbaka på fötterna efter pandemin.

Vi vill hjälpa så många människor som möjligt, varför vi i slutet av juni kommer att lansera BT Home Essentials, vilket ökar kvalificeringen av vår sociala tariff för att inkludera alla kunder på Universal Credit.

nummer 1313 betyder

'BT Home Essentials kommer att finnas tillgängliga till hälften av priset på vårt standardfiberpaket, vilket hjälper potentiella fyra miljoner hushåll med låg inkomst att spara på räkningar och hålla kontakten med viktiga onlinetjänster.

Paketet är endast för kvalificerade kunder på Universal Credit och personer som får Garantikreditelementet Pensionskredit, Arbetssökares bidrag, inkomststöd och anställnings- och stödersättning.

BT erbjuder också en 5,16 £ i månaden Grundpaket för de mest utsatta hushållen. Planen innehåller en genomsnittlig nedladdningshastighet på 10 MB men är begränsad till 15 GB användning per månad, vilket motsvarar att titta på 2,5 timmars tv online i veckan.

Detta kommer med en samtalstillägg på 1,50 £, plus gratis helgsamtal till 0845- och 0870 -nummer (upp till 60 minuter).

Det är tillgängligt för alla som har inkomststöd, arbetssökandestöd, pensionskredit, anställnings- och stödersättning och universell kredit - förutsatt att hushållet har noll inkomst.

leonid meteorregn 2017 Storbritannien

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: