BT lanserar bredbandstaxa på £ 15 för personer med låga inkomster och Universal Credit

Bredband

Ditt Horoskop För Imorgon

BT -logotyp på en byggnad i London

BT kommer också att utbilda sin personal att upptäcka personer som kan behöva hjälp, eftersom många inte vill fråga(Bild: X90130)



Personer med begränsade budgetar eller som hävdar Universal Credit kan få halvpris bredband med en ny affär som lanseras av BT.



Det billiga internetpaketet, Home Essentials, ger fiberbredband och kräver £ 15 i månaden.



BT hävdar att detta kommer att spara kunder £ 240 per år jämfört med liknande erbjudanden.

Det är en riktigt bra affär och är det billigaste alternativet på marknaden för ett bredbands- och telefonpaket.

Den näst billigaste liknande affären vi kunde hitta var £ 16,90, från Pop Telecom, exklusivt för Uswitch.



Kunder måste ha Universal Credit eller andra förmånstestade förmåner för att ansöka om BT-paketet.

Det betyder att du måste få garantikreditelementet i pensionskredit, arbetssökandes ersättning, inkomststöd eller anställnings- och stödersättning.



Nytt BT -avtal öppnar och erbjuder billigt bredband till familjer med lägst inkomst

Affären är endast öppen för dem som har Universal Credit eller behovsprövade förmåner (Bild: Getty Images)

Mer än hälften av britterna (56%) känner sig mer sårbara nu jämfört med pandemin, med en av tre (30%) som behöver extra ekonomisk hjälp, säger telekomföretaget.

Den sade att 79% av dem från låginkomsthem behövde internet för att hantera sina pengar.

Samtidigt sa 69% att webben hjälpte dem att lära sig nya färdigheter online och 50% använde den för att få tillgång till hälsotjänster online.

Nästan tre fjärdedelar (74%) av alla brittiska vuxna säger att de skulle kämpa för att förbättra sin ekonomiska situation eller arbetsmöjligheter utan att vara online.

BT utbildar sina 12 000 callcenterpersonal för att hjälpa dem som behöver extra hjälp.

Detta beror på att mindre än hälften (46%) är bekväma att dela sina problem med andra, och 63% sa att de tyckte att det var pinsamt att ta upp detta.

Beteendepsykologen Honey Langcaster-James sa: Människor känner sig ofta under press att försöka kämpa på själva utan att söka hjälp. Detta beror vanligtvis på oro för vad andra kan tycka och en allmän missuppfattning om att människor är svaga om de ber om stöd. '

BT konsumentdivisionschef Marc Allera sa: 'BT Home Essentials kommer att finnas tillgängliga till halva priset av vårt vanliga fiberpaket eftersom snabb, pålitlig anslutning för att få tillgång till viktiga onlinetjänster - och hålla kontakten med nära och kära - är viktigare än någonsin. '

Under pandemin erbjöd BT att leverera billigt eller gratis bredband till tusentals missgynnade familjer, men utbildningssekreterare Gavin Williamson tackade nej till dem .

Nästa år kommer mer än 510 000 bostäder och företag få en bredbandsökning på grund av ett projekt på 5 miljarder pund.

Projekt Gigabit startar första halvåret 2022 i områden som Cambridgeshire, Cornwall, Cumbria, Dorset, Durham, Essex, Northumberland, South Tyneside och Tees Valley.

Planer för ytterligare sex platser - Norfolk, Shropshire, Suffolk, Worcestershire, Hampshire och Isle of Wight - kommer att följa i juni och omfatta ytterligare 640 000 lokaler.

holly willoughby terry willoughby

Före förra valet lovade regeringen att den skulle förse hela Storbritannien med ett snabbt fiberfiberbredband till 2025 - men har fått vattna detta till 85%.

Se Även: