Britter som sitter på £ 13 000 vardera i 'förlorat' pensionssparande - så här hittar du det

Besparingar

Ditt Horoskop För Imorgon

Med människor som flyttar hem, byter jobb eller helt enkelt inte märker när deras brev slutar komma till posten, är det otroligt lätt att tappa bort din pension och sluta med ett antal spridda krukor före pensionen.



Faktum är att siffror visar att det finns över 200 000 pensionssystem i Storbritannien - det är mycket att hänga med i, särskilt om du har bytt flera jobb och hem under din livstid.



I verkligheten kommer din pension inte att leta efter dig, och även om det finns många anledningar till att din pension har gått vilse, är det inte en komplicerad process att spåra den.



Enligt Jamie Smith-Thompson, specialist på pensionsrådgivning på Tuninghållare , miljoner pund glöms bort i pensioner varje år på grund av förlorade detaljer som namn och viktiga datum.

'De flesta av dessa system kommer från tiden före internet och så kommer all information som folk har hemma att finnas på papper', förklarade han.

Men sammanslutningen av brittiska försäkringsbolag (ABI) uppskattar att beloppet kan vara mycket högre, särskilt när det gäller pensioner på arbetsplatsen.



Dess studie med Pensions Policy Institute (PPI) undersökte företag som representerar cirka 50% av den privata avgiftsbestämda pensionsmarknaden.

Den fann att det för närvarande finns 800 000 förlorade pensioner värda uppskattningsvis 9,7 miljarder pund. Den uppskattar att om den skalas upp till hela marknaden finns det tillsammans cirka 1,6 miljoner krukor till ett värde av 19,4 miljarder pund utan krav, motsvarande nästan 13 000 pund per kruka.



Den sanna omfattningen av saknade pensioner kan vara mycket större, tillade den, eftersom dess uppskattning inte tar hänsyn till dem med glömda slutlönekrukor.

Var kommer dessa pengar ifrån?

Ditt pensionssystem förändras vanligtvis när du flyttar jobb - och siffror visar att en genomsnittlig person i Storbritannien kommer att ha cirka 11 olika jobb under sin livstid.

google app store uk

Detta motsvarar så många som 11 olika krukor som du kommer att behöva hålla reda på under din karriär.

Sedan finns det personliga pensioner som du kan starta - eller sluta - under din livstid.

För att göra saken värre kommer den genomsnittliga personen att flytta hem åtta gånger innan han går i pension - vilket gör det lätt att tappa koll på posten.

Sammantaget visar siffrorna att nästan två tredjedelar av brittiska sparare har mer än en pension, och förändrade arbetsmönster innebär att antalet personer med flera pensioner kommer att öka.

Vad görs för att återförena dessa pengar?

Hushållens skuld ökar

Försäkringsbolag försöker men experter säger att regeringen bara förvärrar problemet (Bild: PA)

Försäkringsbolagen säger att de spenderar miljoner varje år på att försöka återförena människor med förlorade eller glömda pensioner.

År 2017 gjordes mer än 375 000 försök att kontakta kunder, vilket ledde till att tillgångar på 1 miljard pund återförenades med dem.

Men det är inte bra att hoppas att någon kommer och hittar dig - det är viktigt att veta hur man hittar det själv.

'Regeringen, de inblandade företagen och de olika tillsynsmyndigheterna vill alla ha dessa förlorade pensioner tillbaka i händerna på sina rättmätiga ägare, och därför finns det mycket gratis stöd att göra detta', förklarar Smith-Thompson på Portafina.

”Det är väl värt att undersöka eftersom även en länge glömd pension kan vara en betydande tillgång. Dessutom kan det naturligtvis finnas en bättre pension som den nu kan överföras till för att förbättra tillväxten när du har återhämtat dig.

Det finns också en Pensions Dashboad som virvlar runt i parlamentet som kan starta nästa år.

Med företag som inte kan hålla jämna steg med arbetstagare som flyttar jobb och hem oftare än någonsin tidigare, skulle det tillåta människor att hålla koll på alla sina pensionskrukor (inklusive deras statspension) på ett ställe.

Regeringen har dock varnat för att systemet kanske inte är klart för lansering under 2019 - och lägger det på vänt.

Spåra upp en arbetsplats eller personlig pension

Regeringen förutspår att det kan vara så många som 50 miljoner vilande och förlorade pensioner år 2050

Regeringen är gratis online Pensionspårningstjänst (0345 600 2537) kan hjälpa dig att spåra alla förlorade pengar du kan ha tillgängliga någon annanstans.

För att spåra en personlig pension behöver du namnet på din leverantör samt ditt folkförsäkringsnummer och födelsedatum till hands.

Naturligtvis kan det vara så att du inte har en aning om pensionsnamnet, när det togs ut, eller faktiskt hur många pensioner du har totalt. Så först och främst måste du samla så mycket information som möjligt.

Ta en titt på gamla kontoutdrag där pengar debiterades till en pensionsleverantör och gräva ur dina gamla förvaringslådor eftersom du kan ha gamla certifikat eller årsredovisningar borta.

Leverantörens namn kommer att finnas på ditt uttalande. Allt du behöver göra är att skriva detta namn eller sökorden på Gov.uk -webbplatsen och det kommer att skapa en lista med matchande resultat.

För att hitta en förlorad arbetsplatspension behöver du arbetsgivarens namn eller pensionssystemet. Om du hittills har arbetat för mer än en arbetsgivare under din livstid, börja med att göra en lista över alla företag du kan komma ihåg och försök sedan arbeta igenom det.

Om det har varit ett tag kan det vara svårt att komma ihåg några av namnen. Ta en titt på gamla pappersarbete, fråga tidigare kollegor eller använd regeringsdatabasen på arbetsplatsen Företagshus för att spåra namnen. Den senare listar också företag som sedan stängt eller bytt namn.

vad betyder 318

Försök tänka på följande:

  • Alla tidigare namn det hade

  • Den typ av verksamhet det drev

  • Om det ändrade adress

  • När du tillhörde systemet

Kontakta din arbetsgivare

När du väl har hittat företaget bör din arbetsgivare kunna ge dig information om vem leverantören var, som i sin tur kommer att kunna klargöra exakt hur din pension fungerar för närvarande.

För att få en överblick över din pension, ställ följande frågor:

  • Vad är det nuvarande värdet på din pensionspott?

  • Hur mycket har bidragit?

  • Vilka förvaltningsavgifter betalar jag?

  • Hur stor inkomst kommer pensionskassan sannolikt att betala ut vid mitt valda pensionsdatum?

  • Vilka alternativ finns för att göra ändringar?

  • Skulle det finnas några avgifter för att överföra pensionen till en annan leverantör?

Kan jag kombinera mina pensioner?

Äldre kvinna som sparar till pension

Du kan välja att överföra alla dina besparingar till en kruka (Bild: Getty)

Om du efter all din forskning upptäcker att du har flera olika krukor utspridda, kanske du vill överväga att samla dem i ett komplett system närmare pensionen - och en som bäst maximerar dina besparingar.

Detta görs genom att överföra krukorna (eller en del av det) till ett enda schema (antingen ett nytt schema eller en av dina befintliga krukor).

Dina pensionssystem kan komma att debitera dig för överföring av dina krukor, det med småt kan vara ganska komplicerat och du kanske vill prata med en oberoende finansiell rådgivare (IFA) först.

Pensionsrådgivningen har en guide om hur du hittar rätt FCA -skyddad IFA för dina behov här . Du kan få gratis råd om överföring av krukor här , eller för hur gå över till en ny pension, klicka här .

Hur du ser till att du inte tappar bort pensionen igen

Förebyggande är bättre än botemedel, så se till att ha alla dina pensionspapper på ett ställe.

daisy may cooper bafta

Varje gång du chansar arbetsgivare eller system, berätta för din tidigare pensionssystemadministratör om eventuella adressändringar. På så sätt kommer du att vara kvar i ögonen.

Har du upptäckt en förlorad pension? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk.

Se Även: