Britney Spears bevisar att hon lever och mår bra efter Sony Music Twitter-bluff

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Popstjärnan Britney Spears gick till Twitter i måndags för att bevisa att hon lever och mår, efter en hacking bluff spred rykten att hon hade dött.



Den 35-åriga popstjärnan delade med sig av ett collage med fyra bilder på sig själv som drar ansikten och gör en vapensymbol med sina händer.



'Underskatta inte kraften i Charlies [ängle-emoji],' skrev Britney i bildtexten för sina nästan 50 miljoner följare på Twitter.



Tweeten kommer efter att troll hackat Sony Musics Twitter-konto och postat en uppdatering med orden: 'RIP @britneyspears #RIPBritney 1981-2016.'

alex ferguson jason ferguson

De tillade sedan: 'Britney Spears är död av en slump! Vi kommer att berätta mer snart #RIPBritney.'

En representant för Sony bekräftade dock att tweetarna var en del av ett hack och sa: 'Twittern hackades och tweetarna är nu raderade. Britney Spears lever och mår bra.'



Sony Music Global är hackad

Sony Music Global är hackad (Bild: Twitter/SonyMusicGlobal)

Sony Music-kontot verkar ha hackats av en grupp som heter OurMine Security, som har legat bakom flera högprofilerade hacks i år.



OurMine kontaktade Sony Music efter attacken och utgav sig som cybersäkerhetsexperter.

Britney Spears

Britney Spears (Bild: Getty)

555 betyder nummer

'Vi upptäckte ovanlig aktivitet på kontot och vi kontrollerade kontot om det är hackat eller inte', skrev de.

'Vi såg en ny IP inloggad på kontot för några minuter sedan och tweeten postades av en ny IP så #britneyspears är fortfarande vid liv #OurMine.'

Förutom Sony Musics konto verkar hackarna också ha fått tillgång till Bob Dylans Twitterkonto.

Bob Dylan twittrar

Bob Dylan twittrar

De använde Dylans konto för att 'hylla' Toxic-sångaren och twittrade: 'Vila i frid @britneyspears', med en gråtande emoji.

Tidigare i år infiltrerade OurMine Twitter- och Quora-kontona för Googles vd Sundar Pichai , postar meddelanden som läser 'hackad' och 'vi testar bara din säkerhet' till hans halvmiljon följare.

Andra offer inkluderar Mark Zuckerberg , hans syster Randi Zuckerberg, Spotify-grundaren Daniel Ek, Amazons teknikchef Werner Vogels och Magic Mike-stjärnan Channing Tatum.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: