Barclays onlinebankning nere - kunderna kunde inte se och behandla betalningar

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

Barclays Banks hemsida visas på en datorskärm

(Bild: Getty)



Barclays kunder har inte kunnat betala eller kontrollera sitt saldo på grund av ett nätbankstopp.



Banken sa att 'ett litet antal' kunder har drabbats av ett tekniskt fel - med långivarens mobilapp och onlinetjänster fortfarande nere vid middagstid på måndag.



Twitter -användare började rapportera problem vid 09.50 -tiden och sa att de inte kunde komma åt sina konton.

'Barclays din nätbank är nere på betalningsdagen. Vad är det som händer. Kan inte ringa dig heller eftersom linjer inte fungerar. Chockerande tjänst, 'skrev en användare online.

En annan sa: 'Hej Barclays din nätbank har varit nere de senaste 24 timmarna. Försöker betala några utestående räkningar.'



Under tiden sa Down Detector - som samlar information om stora avbrott - att det fanns rapporter om ett avbrott vid 9.44 -tiden.

Barclays sa: ”Ett litet antal av våra kunder har problem med att logga in på sin nätbank och göra betalningar på nätbanken och i Barclays -appen.



Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

'Vi ber om ursäkt för detta och arbetar med att åtgärda det så snart som möjligt.'

Banken sa att den arbetar med att åtgärda problemen och har rekommenderat kunderna att försöka igen om de har problem med att komma in på sina konton.

Kunder kan också använda appen, kontakta Barclays via sina automatiska telefonbanktjänster eller prata med banken i telefon.

Det sa att kunderna inte ska upprepa några betalningar som inte har gått igenom eftersom detta kan resultera i flera transaktioner när tjänsten återupptas.

Banken uppmanade kunderna att vänta minst fyra timmar tills de försöker igen.

Se Även: