Barclays för att byta löpande konton rabatter för alla 17 miljoner kunder från och med idag

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

Kunderna har också fram till den 3 augusti för att aktivera sin nätbank för att fortsätta använda Blue Rewards

Kunderna har också fram till den 3 augusti för att aktivera sin nätbank för att fortsätta använda Blue Rewards(Bild: © Tim Morozzo / Greenpeace)



Barclays ökar cashback för alla kunder från idag - vilket innebär att tiotusentals människor inte längre kommer att kunna tjäna pengar när de spenderar hos vissa återförsäljare.



Systemet betalar löpande kontokunder tillbaka pengar när de handlar hos återförsäljare som B&Q och Asos - med kontoinnehavare som kan få upp till 5% på betalningar i butiker och online.



Tidigare i år meddelade dock bankjätten planer på att skrota cashback för alla den 22 juni.

Långivaren, som har cirka 17 miljoner kunder, berättade för The NEWSAM att cirka 0,5% av människorna fortfarande använder systemet ofta. Det betyder att minst 85 000 kontoinnehavare kommer att påverkas av beslutet.

I ett dubbelt slag sa långivaren att kunderna också har fram till den 3 augusti för att aktivera sin nätbank för att fortsätta använda Blue Rewards.



De som missar deadline kan helt förlora tillgången till belöningssystemet.

bästa formeln mjölk för nyfödda
Blue Rewards -kunder måste också registrera sig för nätbank senast den 3 augusti för att fortsätta få tillgång till förmånerna

Blue Rewards -kunder måste också registrera sig för nätbank senast den 3 augusti för att fortsätta få tillgång till förmånerna



Blue Rewards kostar £ 4 i månaden - systemet belönar dig bokstavligen för att ha Barclays -produkter. Det är nu det enda belöningssystemet som erbjuds.

Medlemmar i systemet tjänar minst 7 pund i månaden, förutsatt att de betalar in minst 800 pund var 30: e dag och har två autogiro inrättade. Det erbjuder också extra förmåner för bolånekunder.

Belöningarna betalas direkt till kundens Blue Rewards -plånbok - det har alltid varit ett krav att vara registrerad för antingen Barclays & apos; online banktjänst eller dess app för att överföra dessa intäkter till ditt huvudkonto.

Långivaren har dock nu satt en tidsfrist för detta, vilket innebär att du måste registrera dig för nätbank senast den 3 augusti för att fortsätta använda systemet.

aldi stängning söndag

Det står att majoriteten av kunderna redan har gjort det.

Är du en Barclays -kund? Låt oss veta dina tankar om cashback i kommentarerna nedan

Alla som inte har loggat in senast den 3 augusti har en två månaders buffert att göra det innan några avbokningar görs.

Om ditt medlemskap avbryts kommer dina belöningsintäkter antingen att överföras automatiskt till ditt länkade Barclays nuvarande konto eller så får du en check i posten.

Du kommer också att få två månaders varsel om att detta händer.

En taleskvinna för Barclays berättade för The NEWSAM att endast ett fåtal kunder använder sitt cashback -system. Kunder som har använt systemet under de senaste 18 månaderna kommer att meddelas om att det stängs.

Kunder som gjort kvalificerade köp med cashback fram till den 22 juni får fortfarande sin cashback.

Barclays sa att det för närvarande också kontaktar Barclays Blue Rewards -kunder för att informera dem om ändringarna.

'Med tanke på det faktum att du behöver nätbank eller vår app för att hantera din belöningsplånbok, har vi beslutat att uppdatera våra villkor så att du framöver måste registreras hos antingen nätbank eller Barclays -appen för att för att vara berättigad till Blue Rewards ”, heter det i ett uttalande.

'Ett mycket litet antal kunder [kommer att påverkas] och vi har support på plats via vår dedikerade webbplats eller Barclays Digital Eagles för att hjälpa dem att registrera sig för antingen nätbank eller Barclays -appen, vilket är gratis och enkelt.'

Kunder som står inför att förlora på cashback via sin bank kan byt till en annan långivare eller använd webbplatser som TopCashback och Quidco gratis istället .

Se Även: