Medelinkomsttagare skulle behöva se sina löner mer än DUBBEL för att ha råd med sitt första hem

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Minimilönen stiger bara 17 p

Inkomsttryck: Medelinkomsttagare måste se sin lön TUBBEL för att ha råd med sitt första hem



Medelinkomsttagare i England skulle behöva se sin lön mer än DUBBEL för att ha råd med sitt första hem, har chockforskning funnit.



Lönepaket har ökat med cirka 50 procent sedan 1997 - men huspriserna har stigit med mer än 200 procent, har bostadsorganisationen Shelter funnit.



Det växande gapet gör att familjer inte kan komma upp på bostadstegen.

ashanti elliott - smith

Medellönen 1997 var £ 16 500 per år, enligt Office for National Statistics.

Samma år var det genomsnittliga huspriset 75 762 pund - cirka fem gånger människors löner.



År 2012 hade genomsnittslönen stigit till 25 932 pund - men huspriserna hade stigit till 253 816 pund, cirka 10 gånger en vanlig arbetares lön.

vad betyder 1001

Om lönerna hade hållit jämna steg med de flyktiga huspriserna skulle de nu vara mer än 55 000 pund - cirka 29 000 pund mer än de är.



Sammantaget finns det inte ett enda område i landet där löneökningar har matchat löpande huspriser.

Burnley har det minsta gapet, men även där skulle arbetare behöva en löneökning på 10 000 pund för att hålla jämna steg med huspriserna.

I Watford skulle arbetare behöva en löneökning på 47 000 pund för att kunna köpa ett hem, medan i Manchester lönerna i genomsnitt skulle behöva slå 34 000 pund per år för att göra bostäder överkomliga.

I Hackney är genomsnittliga intäkterna 31 000 pund per år men de skulle behöva tjäna 131 000 pund för att komma upp på fastighetsstegen på grund av stigande huspriser.

Experter skyller på bristen på prisvärda bostäder för den växande skillnaden mellan löner och huspriser.

pitch invader champions league final

Shelterchefen Campbell Robb sa: 'När du behöver mer än fördubbla din lön bara för att hänga med i stigande huspriser är det ingen överraskning att drömmen om ett eget hem glider längre utom räckhåll för en generation.

'Politiker måste börja träffa människor halvvägs genom att engagera sig för djärva lösningar som kommer att bygga billigare hem.

'Annars kommer kommande generationer att bli prissatta ur ett stabilt hem, hur hårt de än jobbar eller sparar.

”Verkligheten är att successiva regeringar har misslyckats med att bygga de prisvärda bostäder som detta land behöver, och som ett resultat har vår bostadsbrist nått krispunkt.

'Trots fanfaren kring Help to Buy, är det inte lösningen att pumpa in pengar i hypoteksgarantisystem.

mest värdefulla £2-mynt

'Detta höjer priserna ytterligare genom att öka efterfrågan på ett redan begränsat antal bostäder och kommer bara att göra saken värre för nästa generation av första gången köpare.

'Den enda lösningen är att bygga mer prisvärda hem.'

Dagens bilder - 11 februari Visa galleri

Se Även: