Antonio Conte utfärdar Man Utd varning till Tottenham-fans som förväntar sig titelladdning

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Tottenham Hotspur visade tecken på hur dödliga de kan vara och hur starka de har blivit under Anthony Conte förra säsongen, efter en anmärkningsvärd vändning under andra halvan av kampanjen, gav dem en topp fyra-placering och en återkomst till UEFA Champions League fotboll.



Spurs har sedan dess spenderat nästan 100 miljoner pund i sommarens transferfönster på Yves Bissouma, Richarlison och Djed Spence, medan Ivan Perisic, Fraser Forster och Clement Lenglet också har anlänt till norra London.



Men även om Conte tror Tottenham rör sig i 'rätt riktning', har han varnat fansen att de borde ta en titt på hur Manchester United uppträdde förra säsongen efter en stor sommartid om de hoppas på en titelladdning.



rak su x faktornamn

På frågan om Spurs kan stänga gapet på elitserien topp två på torsdagens presskonferens före matchen sa italienaren: 'Du glömde Chelsea och det här är ett stort, stort misstag. Du pratar om ett lag som för två säsonger sedan vann Champions League. Det är ett riktigt stort lag. Förra säsongen vann de världscupen för klubbar.

'Varför är inte Chelsea i den här gruppen av topplag? För mig är Chelsea i den här gruppen. De vill stanna där och förtjänar att bli övervägda i denna position. Och så finns det United. Fotboll är inte en, mer en, [lika med] två. United, förra säsongen, slutade sexa trots en transfermarknad av [Jadon] Sancho, Cristiano Ronaldo och [Raphael] Varane. För två säsonger sedan slutade de tvåa.

'De gjorde den här transfermarknaden för att försöka vinna ligan och de slutade sexa. Du måste vara uppmärksam enligt min mening på alla dessa situationer. Vi vet att i England är det svårt att kämpa för att vinna men vi vill försöka vara det. konkurrenskraftiga, för att försöka förbättra förra säsongen och det här är vårt mål.'



  Antonio Conte insisterar på att Tottenham är det
Antonio Conte insisterar på att Tottenham 'bättrar' men fortfarande har en väg kvar tills de kan tävla om titeln ( Bild: JUNG YEON-JE/AFP via Getty Images)

Kan Tottenham ta sig in bland de tre bästa den här säsongen? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan.

United är ett utmärkt exempel på att att spendera miljoner på spelare i världsklass inte betyder att du kommer att sluta i närheten av topplatsen, med cirka 125 miljoner pund som spenderas på Sancho, Varane och Ronaldo, och Conte är angelägen om att förväntningarna inte ska stiga till denna nivå pga. hur illa det kan gå.



810 ängelnummer betydelse

I sina sex nya värvningar har Spurs gjort några fantastiska tillägg till sin trupp, men Conte varnar för att klubbens fans inte ska få sina förhoppningar om en titelladdning.

Det finns dock sannerligen skäl att tro att Spurs kan fortsätta från sin fjärdeplats förra säsongen och utmana sig till trean, och potentiellt även de två bästa, om sådana som Harry Kane och Son Heung-min fortsätter att producera till de allra bästa. av deras förmågor under Conte.

Ändå vet chefen själv att de fortfarande har en lång väg kvar att gå om de ska nå höjderna av Manchester City och Liverpool den här säsongen. Han sa: 'Om du frågar mig om City, om Liverpool, så är mitt svar att vi pratar om två av de bästa klubbarna i världen, de arbetar med samma tränare i sju år.

'Nu är de enligt min åsikt i en position som är väldigt svår för de andra att minska gapet, men vi måste göra det här. Också för att [för att fånga] en City och Liverpool måste du spendera 100 miljoner pund för sex spelare, de gå och spendera det för en spelare eller två spelare £100 miljoner och det här är skillnaden.

'Du måste springa bakom och de stannar framför dig, men du vet mycket väl att de förtjänar att stanna där eftersom de fungerar väldigt bra för att ha samma tränare och backa tränaren, [Jurgen] Klopp, [Pep] Guardiola och [ Thomas] Tuchel och de förtjänar detta. För att bli ett starkt lag måste du ha stabilitet och en vision. Idén måste vara väldigt tydlig och sedan kommer du att se dig gå steg för steg och försöka minska den här klyftan.'

var är jon venables

Se Även: