Amazon Alexa har lärt sig hundratals regionala fraser - inklusive 'ta-ra' och 'aye-up'

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Amazons Alexa kan nu bättre förstå brittiska regionala dialekter efter att ha tränats i lokala fraser och språk av experten Susie Dent.



Teknikföretaget har arbetat med Countdown-stjärnan för att utöka Alexas ordförråd och introducera den virtuella assistenten till hundratals nya regionala ord.



Som ett resultat av detta säger Amazon att AI-hjälparen nu kan förstå en rad regionala sätt att säga hej, såväl som olika regionala namn för middag, en fralla, smörgåsar, mamma och pappa, skogslöss och barn, bland annat.



'Ingenstans är mångfalden av engelska ordförråd mer uppenbar än i Storbritannien. Våra lokala språk utvecklas ständigt och förändras, sa Dent.

'Det är praktiskt taget omöjligt för människor att lära sig varenda fras och yttrande, men med tekniken som blir smartare hela tiden, kanske en dag kommer assistenter som Alexa att förstå allt från 'dabberlick' (lång och mager) till 'crumpsy' (grinig).

'Under tiden är jag glad över att lära Alexa några nya ord och uppmuntra alla att samtala mer med varandra och med Alexa, så att vi alla kan lära oss brittiska språkets härliga egenheter.'



Amazon har arbetat med Susie Dent för att utöka Alexas ordförråd (Bild: Handout)

Som en del av den pågående utvecklingen av Alexa använder Amazon språkexperter vid sitt Cambridge Development Center för att utbilda assistenten i variationerna av brittiskt tal, inklusive det rullande 'R' i skotska accenter till användningen av långa vokaler i södra England.



Dennis Stansbury, landschef för Alexa UK, sa att det var avgörande att ständigt förbättra programvarans språkförståelse för att göra användarupplevelsen lika för alla.

'Till skillnad från oss kan Alexa inte låtsas förstå genom att nicka, så i det fall Alexa hör ett ord eller en fråga fel har teamet arbetat hårt på sätt att bli bättre på att förstå dessa - som att Alexa ställer uppföljningsfrågor för att klargöra vad du kan mena, ' han sa.

'Målet är att Alexa ska fungera lika bra för alla kunder, och på Amazon arbetar vi alltid för att förbättra.

'I det här projektet har Susie Dent, en ledande lexikograf, gått med Alexa för att lyfta fram det brittiska språkets komplexitet och stärka Alexas ordförråd med unika brittiska fraser och ord.'

Enligt Amazon Alexa-undersökningen erkände mer än en tredjedel av människorna (34 %) att de hade ändrat sättet de pratar för att bli förstådda, medan 18 % sa att de var för generade för att säga upp när de hörde ett regionalt ord eller en regional fras som de förstod inte.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
Amazon Alexa

Exempel tillägg

Alexa, vad är regionala ord för hej? Ay/ey/aye up, How do, Okej, Wotcha

Alexa, vad är regionala ord för middag? Te, kvällsmat

Alexa, vad är regionala ord för nonsens? Skräp, Tosh, Twoddle, Tripe, Keech, Poppycock

Alexa, vad är regionala ord för bröd? Bullar, Baps, Moggie Cake, Scuffler, Bram Cake, Cob

Alexa, vad är regionala ord för te? Cuppa, Brew, Char, Rosy Lee

Alexa, vad är regionala ord för skogslöss? Oststockar, Slater, Gramersows, Woodpigs, Granny Grays

Alexa, vad är regionala ord för underkläder? Byxor, byxor, underbyxor, kalsonger, punderbyxor

Alexa, vad är regionala ord för adjö? Senare, Ta-ra, Ta-ta, Cheerio

Mest lästa
Missa inte

Se Även: