AA hjälper gratis alla med ett NHS ID -kort - även om de inte är medlemmar

Grant Shapps

Ditt Horoskop För Imorgon

AA -nedbrytningshjälp är nu gratis för NHS -personal(Bild: SWNS.com)



NHS -arbetare som går sönder när de kör till eller från jobbet erbjuds gratis assistans.



AA sa att dess patruller kommer att hjälpa alla med ett NHS ID -kort, även om de inte har betalat för AA -skydd.



Erbjudandet gäller alla 1,5 miljoner NHS -arbetare i Storbritannien, inklusive städare, sjuksköterskor, bärare och kirurger.

AA: s verkställande direktör Simon Breakwell sa att NHS -personal gör 'ett absolut viktigt jobb' och 'det sista de behöver oroa sig för just nu är ett sammanbrott'.

Han fortsatte: 'Idén kom från många förslag från vårt folk som tyder på att NHS finns där för oss, så vi vill vara där för dem.'



AA -patruller hjälper till utan kostnad för NHS -arbetare (Bild: PA)

Fler vårdpersonal än normalt kan frestas att köra till jobbet under coronaviruspandemin, på grund av införandet av gratis parkering på sjukhus och oro för överfulla kollektivtrafik.



En särskild hotline har skapats på 0800 0725 064 som de kan ringa om deras fordon lider av ett problem medan de kör till eller från jobbet eller hemma.

NHS -anställda kan registrera sig online på http://www.theAA.com/nhs att få ett textmeddelande med kontaktuppgifter för att få hjälp, men de kommer fortfarande att kunna få hjälp om de inte registrerar sig.

Transportsekreterare Grant Shapps sa att det är 'avgörande att vi inför bestämmelser' så att NHS-arbetare kan fokusera på att ge livräddande behandling.

Han tillade: 'Att erbjuda gratis uppdelningstjänst kommer att hålla hälsoarbetare i rörelse och är ett fantastiskt exempel på hur organisationer samlas under denna kris.'

Läs mer

coronavirus utbrott
Live uppdateringar av Coronavirus Storbritanniens fall och dödstal Är tentamen i år rättvis? De senaste nyheterna om coronaviruset

AA har också samarbetat med London Ambulance Service för att ge tekniskt stöd för att behålla sin flotta med mer än 500 ambulanser och 70 snabbresponsbilar på vägen.

London Ambulance Service -chef Garrett Emmerson sa: 'Det är viktigt att alla våra viktiga NHS -personer kommer till och från sitt viktiga arbete varje dag.

'Det är mycket lugnande att veta att AA kommer att se upp för oss om vi skulle behöva deras uppdelningshjälp för att hjälpa oss på vägen.'

Se Även: