7 spelare i behov av en stor Premier League-säsong inklusive Man Utd och Liverpool stjärnor

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Även om det kommer att ägnas mycket uppmärksamhet åt mängden stora sommarvärvningar som kommer att anlända elitserien , det finns intressanta subplotter som involverar några som har varit med i tävlingen lite längre.



Liverpool supportrar kommer att vara spännande att se vad Darwin Nunez kan göra i Premier League, medan Manchester City fansen kommer att ha lika stora förhoppningar på Erling Haaland . Chelsea och Arsenal kommer också att vara angelägna om att se hur tidigare City-forwards Raheem Sterling och Gabriel Jesus går vidare i London, medan ett antal andra klubbar har nya stjärnor som förbereder sig för debut.



Inte alla har lyxen att grossist spänning, dock. Här, NEWSAM Fotboll tittar på sju män som behöver dra ut några stora föreställningar den här terminen av olika anledningar.



Dele Alli

Dele Allis halvsäsongsuppdrag kl Everton förra säsongen gav inte den omedelbara ökningen han hade hoppats på. Den engelske landslagsmannen avslutade sin sjuåriga period kl Tottenham Hotspur genom att flytta till Goodison Park, men misslyckades med att göra mål på sina 11 matcher för klubben, där 10 av dem kom från bänken.

Mittfältaren har tagit tröjan nummer 20 för den kommande säsongen – samma nummer som han bar i norra London. Efter några svåra år, med hans senaste England-landskamp som kom tillbaka 2019, kommer han att vara desperat att göra mer av en inverkan denna mandatperiod under Frank Lampard.



'Om du sitter på bänken måste du jobba hårt för att se till att du spelar,' Alli berättade för klubbmedia under sommaren. 'Jag jobbar bara hårt varje dag och ser till att jag ger allt för klubben när jag är på planen.'

Donny van de Beek

Vem förväntar du dig ska leverera en stor säsong? Säg din mening i kommentarsfältet




  Donny van de Beek är tillbaka efter timeout på lån
Donny van de Beek är tillbaka efter timeout på lån ( Bild: Getty Images)

En annan spelare som avslutade förra säsongen i Everton, Van de Beek kom åtminstone bland målen för Lampards lag på säsongens sista dag. Men nu är han tillbaka i moderklubben Manchester United med en poäng att bevisa.

Den holländska mittfältaren användes knappt av Ole Gunnar Solskjær och fick lämna på lån av Ralf Rangnick. Nu kan dock en återförening med hans tidigare Ajax-tränare Erik ten Hag gynna den holländska landslagsmannen.

'Självklart, alla sa det eftersom jag jobbade med honom i Ajax [jag kanske spelar mer], men i slutändan måste du spela bra från dig själv och det är ingen mening med vem som är tränaren,' sa de Beek om Ten Hag under försäsongen. 'Du måste hitta din roll i laget och, naturligtvis, han känner mig som spelare, men det betyder ingenting. Jag måste visa det själv.'

Harry Maguire

Ten Hags största tidiga investeringar har sett honom adressera den vänstra sidan av Uniteds försvar med Tyrell Malacia och Lisandro Martinez på plats. Detta sätter en viss press på Maguire, som tillbringade förra säsongen som vänster mittback och hade det tufft.

  Harry Maguire kommer att vilja återställa sin bästa form
Harry Maguire kommer att vilja återställa sin bästa form ( Bild: Getty Images)

Man Utd-kaptenen blev utbuad av fans till sin egen klubb under försäsongen, vilket tyder på att vissa inte har blivit mindre frustrerade. Martinez ankomst innebär mer konkurrens om platserna, och den nystart som en ny manager ger betyder att ingens plats sannolikt kommer att vara garanterad.

'Förra säsongen var en lång, tuff och svår säsong men vi måste lägga det bakom oss nu och se fram emot framtiden under den nya managern.' sa Maguire under försäsongen. 'Vi vet att vi måste förbättra oss jämfört med förra säsongen och det kommer vi att göra.'

Nära Keita

Naby Keitas tid i Liverpool har varit full av tjuvstarter, och en annan kan vara ett verkligt problem. Guineanen är inne på det sista året av sitt kontrakt på Anfield och kommer att behöva visa klubben att han är värd en längre vistelse.

27-åringen har bara hunnit med 76 ligamatcher under fyra säsonger som Liverpool-spelare. Han dök upp från bänken i Champions League final förra säsongen, men kunde inte tjäna en start för Jurgen Klopps lag.

dustin lance svart skandal
  Naby Keita är inne på sista året av sitt Liverpool-kontrakt
Naby Keita är inne på sista året av sitt Liverpool-kontrakt ( Bild: Getty Images)

'Förra säsongen gick ganska bra, jag spelade i många matcher som vi vann.' sa han under sommaren . 'Den här säsongen skulle jag vilja göra detsamma igen och spela i alla matcher jag kan. Mer än något annat är det bara för att hjälpa laget och kanske komma på resultatlistan oftare.

Jesse Lingard

Lingards Manchester United-pass tog slut i somras efter ett antal år. Efter att ha låtit sitt kontrakt löpa slutförde han en flytt till nyuppflyttade Nottingham Forest och kommer att förvänta sig att spela mycket mer än han gjorde förra mandatperioden.

'Jag hade ett väldigt bra samtal med Jesse, han hade frågor till mig och jag hade frågor till honom, han är en riktigt bra kille och vi är verkligen glada över att han är med oss', sa skogschefen Steve Cooper om den nyanlända. Jesse vill spela för Nottingham Forest, han vill vara en del av det här laget och en del av hur vi arbetar och spelar.'

Lingard har 32 landskamper för England, men inga sedan september 2021. En imponerande låneperiod med West Ham säsongen 2020-21 gav honom ett internationellt återkallande, och han hoppas kunna göra en liknande inverkan på City Ground.

  Jesse Lingard kommer att vilja bevisa att han är's made the right move
Jesse Lingard kommer att vilja bevisa att han har gjort rätt drag ( Bild: PA)

Jack Grealish

Om Lingard tvingar sig tillbaka in i Englandsbilden kan Grealish vara en av spelarna i riskzonen. Manchester Citys värvning av klubbrekord blåste varmt och kallt förra terminen efter hans flytt på 100 miljoner pund från Aston Villa.

När Raheem Sterling lämnar Etihad Stadium kan det bli ännu mer ansvar för sådana som Grealish att leverera framöver. Bara tre av hans sex mål förra säsongen kom i ligan, och det kommer att finnas en förväntning om att förbättra den siffran.

Den tidigare Aston Villa-stjärnan har varit varnade av Tony Cascarino att han kan hamna tillbaka på Villa Park utan nämnvärd förbättring. 'Jag pratar inte om att vara okej, sex av tio. Han borde vara åtta eller nio. Han har så mycket kvalitet,' sa ex-anfallaren till talkSPORT .

Ben Chilwell

  Ben Chilwell är tillbaka efter en tid skadad
Ben Chilwell är tillbaka efter en tid skadad ( Bild: Getty Images)

En annan medlem av Englands EM 2020-trupp, Chilwell har också ett par stora månader framför sig med världscupen på gång. Vänsterbacken såg på från bänken när Gareth Southgates lag förlorade EM-finalen på Wembley, men såg skadan förra säsongen efter en imponerande start på kampanjen.

Den tidigare Leicester City man har varit tillbaka i aktion under försäsongen. Men med Blues som jagar Marc Cucurella, kan det vara svårt att behålla en ordinarie plats under Thomas Tuchel - och under Southgate på internationell nivå - utan några stora uppvisningar.

'Det är 100 procent mitt mål, naturligtvis,' han sa när man diskuterar fotbolls-VM. 'Jag har drömt om att spela i ett världscup sedan jag kan minnas och att veta att det är precis runt hörnet är mer motivation än man kan ana, att försöka försegla den platsen.'

Se Även: