De 6 bästa världsbyggande videospel som kommer att väcka dina barns fantasi

Minecraft

Ditt Horoskop För Imorgon

Videospel är ett bra sätt att underhålla barn. Och många av dem erbjuder också sätt att hjälpa dem att utöva sin fantasi.



ufc 245 brittisk tid

Vi har alla hört talas om fördelarna med Minecraft. Det är ett spel där du kan skapa dina egna byggnader, byar och till och med underjordiska fästningar. Men det innehåller också interaktiva röda stenelement som hjälper spelare att lägga till logik i videospelstil till det de har skapat.



Oavsett om det är en dörr som öppnas automatiskt, en sensor som tänder lamporna när solen går ner eller en komplex TNT -kanon, finns det mycket mer med Minecraft än vad som syns.



Minecraft utbildning

Minecraft utbildning

Faktum är att det finns många spel som hjälper barn att inte bara föreställa sig nya världar, utan faktiskt skapa dem. Dessa sträcker sig från komplexa räknemaskiner i LittleBigPlanet till att helt enkelt hitta det bästa sättet att anlägga en gård i Stardew Valley.

För att hjälpa dig att hitta de spel som passar din familjs kreativitet har jag arbetat med PlayStation för att testa 6 olika kreativa spel.



LittleBigPlanet 3

Little Big Planet 3

Nytt: Little Big Planet 3 var ett av spelen som tillkännagavs (Bild: Publicitetsbild)

LittleBigPlanet 3 är ett plattformsspel för upp till fyra spelare. Tillsammans med huvudkampanjen ger den dock spelare kontroll över utvecklarverktygen via ett enkelt gränssnitt.



Detta är en för lite äldre spelare, och kan vara lite skrämmande först. Tillbringa tid med självstudien för att lära dig grunderna och sedan hjälpa dina barn att börja göra egna spel.

Lego Worlds

Lego Worlds

(Bild: The Lego Group och WBEI)

Lego Worlds har precis lagt till ett kreativt läge. Till skillnad från berättarläget, där du måste samla och skapa alla föremål innan du använder dem, låser det kreativa läget upp hela leksakslådan.

Som en bottenlös Lego-kista kan spelare skapa färdigbyggda byggnader, ta in karaktärer och välja fordon.

När du väl har lärt dig grunderna kan du börja göra dina egna skapelser tegel för tegel. Bäst av allt kan du göra denna skapelse tillsammans i delad skärmläge.

Stardew Valley

Skärmdump av Stardew Valley -spel

Stardew Valley är ett lantbrukssimuleringsspel skapat enbart av Eric Barone. Den imponerande världen inbjuder barn att utforska och lära sig om jordbruk.

Mer än detta är dock spelets förmåga att uppmuntra ungdomar att uppfinna sina egna gårdar som verkligen engagerar fantasin.

Lägg därtill fiske, matlagning och hantverk - för att inte tala om de slumpmässigt genererade grottorna och en mängd uppdrag - så har du ett spel som erbjuder mycket kreativ underhållning.

Portal Knights

Portal Knights

Portal Knights är lite som Minecraft att titta på, men väldigt annorlunda att spela. Detta världsledande spel inbjuder spelaren att utforska en värld som samarbetar med liv och fiender.

Det är en sandlåda med flera spelare som drar lika mycket från Zelda som från Minecraft.

martin lewis egenanställda bidrag

Det finns mer rollspel än i andra blockbyggande spel, men det är erfarenhetens öppenhet och de olika sätten att utveckla världen som verkligen kommer att engagera spelarnas fantasi.

Återigen är detta ett spel du kan spela i delad skärm.

Terraria

Terraria

Terraria är en 2D -version av Minecraft - även om det gör det lite av en björntjänst. Känslan av historia och djupnivå här är mycket imponerande.

Spelare måste samla, skapa och försvara sig från fiender. På konsoler fungerar detta bra i delad skärm mer där familjer kan spela tillsammans.

Även om detta med ett PEGI 12 -betyg är i det mer sprudlande slutet av öppna världsspel, är det ett som kommer att växa med din familj. Precis när du tror att du har sett allt kommer en ny uppgift eller förmåga att dyka upp och börja det roliga om igen.

Minecraft

(Bild: Microsoft)

Minecraft är spelet som verkligen satte igång den öppna världens vurm. För föräldrar som inte spelar det kan det vara lite av ett mysterium. Men hoppa in för att leka med dina barn och du kommer snart att upptäcka vad som gör det så roligt.

Spelet erbjuder alla resurser du behöver för att överleva, men du måste arbeta hårt för att hitta dem. Hantverk är viktigt för att kombinera element och skapa nya föremål.

vad betyder 443

För dem som letar efter mer tid och block för att skapa sin värld låser det kreativa läget upp hela pallarna med element så att du kan skapa ditt hörselinnehåll.

Hur man gör ett skateboard -racingspel

Att ha alla dessa sätt för barn att skapa nya världar och spel är bra och bra men hur fungerar det i praktiken.

Jag tillbringade 2 timmar med min familj och LittleBigPlanet 3. Pojkarna gav mig uppgiften att skapa ett spel där de kunde tävla på skateboards från ett stort hopp.

Som du kan se i videon ovan är det inte så svårt som du kanske tror.

Det tar lite planering och experiment - och tid att titta på självstudierna - men innan länge hade jag idén igång.

Att göra spelet i LittleBigPlanet 3 hade den extra fördelen att ärva världens fysik i realtid. Det betyder att min raketdrivna skateboard rör sig som i verkligheten utan att jag behöver oroa mig för den komplicerade matematiken.

Efter att ha gjort mitt spel tillbringade pojkarna en bra timme eller så med att leka med det. Sedan dess har de börjat lägga fiender, hinder och tidsgränser till min ursprungliga skapelse.

När det är klart kan vi dela det med vänner online.

Det har verkligen aldrig funnits en bättre tid att få dina barn in i mekaniken att skapa världar och spel på den teknik de använder varje dag.

Se Även: