Varför Uber har blivit bannlyst från London - vad det gjorde för att förlora sin licens

Uber

Ditt Horoskop För Imorgon

23.59, måndagen den 25 november, upphör Ubers tillstånd att transportera passagerare för pengar i London.



'Transport for London (TfL) har kommit fram till att det inte kommer att bevilja Uber London Limited (Uber) ett nytt privat hyresoperatörslicens som svar på den senaste ansökan', säger TfL i ett uttalande.



Företaget kan inte säga att det inte hade någon varning. Det förbjöds först i september 2017, på grund av farhågor för passagerarsäkerhet, bara för att upphäva det på överklagande.



Och senast när licensen kom upp beviljades den bara en förlängning på två månader snarare än den traditionella femåriga.

Uber har nu 21 dagar på sig att överklaga och kan fortsätta att fungera i avvaktan på eventuella överklaganden och under hela överklagandeprocessen.

Företaget har lovat att det kommer att överklaga, men för människor som undrar vad som orsakade en av planetens mest populära reseappar att få veta att det inte är tillräckligt bra för London, så här fick TfL reda på:



Varför TfL reglerar förnyelse av Ubers licens

TfL sa att det återkallade Ubers licens av säkerhetsskäl

TfL sa att det återkallade Ubers licens av säkerhetsskäl (Bild: AFP)

När det gäller att bestämma vem som får och inte kan driva taxi eller privat hyra i London har TfL en huvudprioritet - passagerarsäkerhet.



Och enligt sina åsikter håller Uber inte med.

18-årspresenter från föräldrar

'TfL har identifierat ett mönster av misslyckanden av företaget, inklusive flera överträdelser som utsatte passagerare och deras säkerhet för fara', säger regulatorn.

Och även om det sa att Uber har gjort positiva förändringar, tror det inte att Uber kan lita på att inte ha fler problem i framtiden.

Som ett resultat avgjorde det 'företaget är inte lämpligt och lämpligt just nu'.

Vad TfL fick reda på om Uber

Förbjudna förare använde andra människors konton för att hämta folk

Förbjudna förare använde andra människors konton för att hämta folk (Bild: AFP/Getty Images)

Det största problemet TfL hittade handlade om vem som sitter bakom ratten på din Uber.

Regulatorn fann att det fanns ett hål i appens säkerhet som tillät obehöriga förare att ladda upp sina foton till andra Uber -förarkonton.

'Detta gjorde det möjligt för dem att hämta passagerare som om de var den bokade föraren, vilket inträffade på minst 14 000 resor - vilket sätter passagerarsäkerhet och säkerhet i fara', säger TfL.

Och det är ett problem eftersom resorna var oförsäkrade, vissa resor ägde rum med förare utan körkort och en av förarna fick till och med återkallat sitt körkort av TfL.

En annan fråga de upptäckte tillät avskedade eller avstängda förare att skapa nya konton och transportera passagerare - 'äventyra passagerarsäkerhet och säkerhet'.

Andra 'allvarliga överträdelser' som TfL hittade inkluderar försäkringsrelaterade problem, en så dålig TfL åtalade Uber tidigare i år för att 'orsaka och tillåta användning av fordon utan rätt hyra- eller belöningsförsäkring'.

Helen Chapman från TfL sa: Det är helt klart oroande att dessa frågor uppstod, men det gäller också att vi inte kan vara säkra på att liknande frågor inte kommer att hända igen i framtiden.

Vad Uber gör åt det

Uber sa att det planerar att överklaga

Uber sa att det planerar att överklaga (Bild: REX/Shutterstock)

Uber sa att det arbetade med att åtgärda problemen som TfL hittade och planerar att överklaga beslutet att ta bort licensen.

jacob rees mogg familj

I ett meddelande till kunderna sa Uber: 'Idag meddelade Transport for London (TfL) att de inte kommer att förnya Ubers licens att verka i London.

”Vi tycker att det här beslutet är fel och vi kommer att överklaga. Du och de 3,5 miljoner ryttare som litar på Uber i London kan fortsätta använda appen som vanligt.

falsk solbränna blivit fel

”Under de senaste två åren har vi förändrat vår verksamhet i grunden, och TfL fann att vi var en lämplig operatör för bara två månader sedan.

'Vi är 100% engagerade i din säkerhet.'

Hur Uber kan få tillbaka sin licens

Uber vann sitt sista överklagande mot TfL

Uber vann sitt sista överklagande mot TfL (Bild: PA)

TfL erkände det arbete Uber hade gjort, men sa att det behövdes mer.

'Medan Uber har arbetat för att ta itu med dessa frågor, belyser de den potentiella säkerhetsrisken för passagerare i svaga system och processer,' sade TfL.

'Det är en oro att Ubers system tycks ha varit relativt lätt manipulerade.'

TfL har beställt en oberoende utvärdering av Ubers förmåga att förhindra att incidenter av denna karaktär händer igen.

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Chapman sa: Som tillsynsmyndighet för privata uthyrningstjänster i London är vi skyldiga att fatta beslut idag om Uber är lämplig och behörig att inneha en licens.

'Säkerhet är vår absolut högsta prioritet. Även om vi inser att Uber har gjort förbättringar är det oacceptabelt att Uber har tillåtit passagerare att komma in i minibussar med förare som är potentiellt olicensierade och oförsäkrade. '

Vad Uber kan göra för att vända det tillade hon: ”[Som en del av en överklagan] kommer Uber att ha möjlighet att offentligt visa för en domare om det har infört tillräckliga åtgärder för att säkerställa att potentiella säkerhetsrisker för passagerare elimineras. . '

Se Även: