Vilken tid kan du se Mars och Venus -konjunktionen från Storbritannien ikväll?

Plats

Ditt Horoskop För Imorgon

Mars kommer att synas ikväll(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Skygazers är på godis den här veckan eftersom en sällsynt trippelkonjunktion lyser upp natthimlen.



Lionel Richie turnédatum 2018 Storbritannien

En konjunktion uppstår när två astronomiska objekt visas närmare varandra än vanligt när de observeras från jorden. Det handlar oftast om två planeter som visas nära varandra.



Och ikväll kommer denna himmelska händelse att äga rum när Venus och Mars kommer att vara synligt nära varandra och framstå som ett objekt.

Venus är vanligtvis den ljusare planeten av de två, vilket blir lättare för stjärnskådare att upptäcka, medan Mars är mycket svagare.

Under juli månad kan den ljusa Venus användas för att upptäcka Mars men ikväll trakteras vi på en ännu bättre observation av de två planeterna än vanligt, konjunktionen.



Solsystemet

Solsystemet (Bild: Getty Images)

Om detta inte var tillräckligt kommer det också att visas en superslank halvmåne på himlen, vilket gör det till en trippel konjunktion, en spektakulär och sällsynt händelse.



Hur ser man konjunktionen ikväll?

Den bästa tiden att upptäcka den himmelska händelsen Månen, Mars och Venus ikväll är strax efter solnedgången.

Du kan se de två planeterna under dagtid i Storbritannien men dessa kan vara svåra att upptäcka när himlen är ljus.

Enligt Space.com kommer de tre föremålen att förbli på himlen i cirka 90 minuter efter solnedgången.

Efter detta kommer planeterna Mars och Venus gradvis att röra sig från varandra.

Experter rekommenderar att du hittar en plats utan hinder i din syn, vilket möjliggör en tydlig syn på planeterna.

Hitta en kulle i närheten så att du är högre upp eller ett öppet fält som har gott om öppet utrymme för dig att titta upp med en klar utsikt.

Du måste vara redo strax efter solnedgången för att fånga denna konjunktion, eftersom planeterna enligt In-the-sky.org kommer att nå sin högsta punkt på himlen under dagtid och inte vara högre än 6 grader över horisonten i skymningen.

Vad kommer att hända?

När de två planeterna kretsar kommer de att visas närmare varandra på bara 0,5 grader på avstånd från varandra från jorden.

För att lägga till detta kommer en superslank halvmåne också att framträda, vilket är när månen verkar mycket liten i ljus och storlek.

Venus, Mars och månens superslanka halvmåne gör ikväll till en trippelkonjunktion som är en mycket sällsynt förekomst inom solsystemet.

Få alla de senaste nyheterna skickade till din inkorg. Registrera dig för det kostnadsfria nyhetsbrevet NEWSAM

Solsystem

Planeterna kretsar kring solen (Bild: Getty Images)

moster sally worzel gummidge 2019

Det kommer att vara tillgängligt att se med blotta ögat, som fungerar som en illusion som visas närmare jorden och varandra än de faktiskt är.

Vad är en konjunktion?

En konjunktion uppstår när två astronomiska objekt som planeter, månar eller stjärnor dyker närmare varandra än vanligt.

Detta observeras från jorden och involverar vanligtvis två planeter som dyker upp nära varandra.

När planeterna i solsystemet kretsar kring solen kan det förändra uppfattningen av dessa planeter när man tittar på dem från jorden, planeterna är faktiskt inte närmare varandra.

Sabar Karimi på Royal Observatory Greenwich webbplats sa: Formen på dessa banor är elliptiska och något lutade i förhållande till varandra.

'Från vår synvinkel på jorden verkar andra planeter vandra omkring på himlen.

'Tidiga astronomer hänvisade först till planeterna som' vandrande stjärnor 'på grund av hur de rörde sig på natthimlen mycket snabbare än de' fasta 'stjärnorna.

'Naturligtvis vet vi att även om det för det otränade ögat kan dessa' vandrande stjärnor 'framstå som ljusstickor, är de i själva verket planetkroppar i vårt eget solsystem.'

Ikväll kommer den tredubbla konjunktionen att få oss att tro att planeterna verkligen är nära varandra men i själva verket är de fortfarande miljontals kilometer bort.

En sällsynt och spektakulär illusion som man inte får missa.

Se Även: