Vilken storlek inteckning kan jag få? De fyra frågorna som avgör hur mycket du kan låna

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Inteckningar är en komplex värld, men tack och lov finns det sätt att öka dina chanser till ett ja



Denna artikel innehåller affiliate länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Tror du att du är redo att köpa ditt första hem? När du väl har fått ihop din insättning är det dags att börja tänka på din totala budget.



Det handlar om att titta på dina löner och kostnader (plus eventuella anhöriga) och räkna ut vad du har råd med.

Långivare brukar göra detta åt dig. De kommer att titta på dina kontoutdrag, dina autogiro och dina utgifter - för att räkna ut hur mycket du bekvämt kan betala tillbaka. Du kan också besöka en mäklare - Opartisk.co.uk kan hjälpa dig att hitta en oberoende.

När det gäller det maximala beloppet du kan låna är det inte ovanligt att långivare lånar upp till fyra gånger din lön.



nigel farage jag är en kändis

Detta kommer dock att spendera på faktorer som din anställningshistorik och din kreditpoäng.

Här är några av de största faktorerna som påverkar hur mycket du kan låna.



Läs mer

Hemligheterna för att komma upp på bostadsstegen
Är du redo att bli en förstagångsköpare? Hur man jämför inteckning mäklare 3 system för att köpa ditt första hem Hur jag köpte mitt första hus vid 25

1. Hur mycket du kan lägga på en insättning

Generellt sett, ju större insättning du kan lägga ner desto bättre. Här är vad du kan betala per månad på ett hem på 200 000 pund baserat på olika insättningsbelopp:

Souce: Trussle

Långivare ändrar sina räntor under hela året, så det finns ingen garanti för att du får en bättre affär efter att ha sparat i 12 månader. Men om du kan öka din insättning tidigare på andra sätt - t.ex. frågar mamma och pappa - då kan det löna sig bra på lång sikt.

Att ha en stor insättning betyder inte nödvändigtvis att långivaren kommer att låna mer, men dina månatliga betalningar borde vara lägre eftersom du har ett mindre lån att betala av.

2. Hur mycket tjänar du?

En lönesedel

(Bild: Getty)

Långivare tittar på din inkomst och utgifter för att avgöra hur mycket du har råd att låna, så det är viktigt att komma över din ekonomi.

Det är ganska vanligt att långivare lånar upp till fyra gånger din inkomst. Om du till exempel tjänar 30 000 pund kan de låna dig 120 000 pund.

Förväntar du dig en höjning de närmaste månaderna? Tala med din chef och se om de är villiga att ge dig ett lyft tidigare.

I annat fall accepterar långivare ofta ett brev från din arbetsgivare som bekräftar att du ska höjas. De kommer också att ta emot ett brev från en ny arbetsgivare om du har haft ett erbjudande på annat håll.

När det gäller att få en inteckning är två inkomster (nästan) alltid bättre än en. Om din partner eller vän också tjänar 30 000 pund kan långivaren låna upp till 300 000 pund - det dubbla av ditt ursprungliga belopp.

Men se upp! Om din partner har en dålig kreditvärdighet kan långivare se dem som en högre risk och kan minska det belopp de är beredda att låna ut.

3. Vilka är dina utgifter?

Att förstå hur mycket du spenderar varje månad är ett annat sätt som långivare bedömer hur mycket de kan vara villiga att låna ut till dig.

Att sänka dina utgifter är ett bra sätt att frigöra kontanter till dina inteckningar.

Om du kan, betala av dina kreditkort och eventuella utestående lån. Överväg att konsolidera flera lån, eftersom detta ofta kan minska dina månatliga betalningar.

Du kan bli frestad att gräva i ditt insättningsbesparing för att betala av dina lån.

Ibland kan denna strategi fungera, men det beror mycket på dina omständigheter. Hitta en välrenommerad hypoteksrådgivare och prata med dem först.

vad hände med katie piper

Långivare kommer också att titta på andra stora utgifter, så överväg att minska dessa kostnader om du kan. Till exempel är försäkringsmarknaden konkurrenskraftig och du kanske kan hitta ett bättre bil- eller sjukförsäkringsavtal någon annanstans.

Ett trick köpare med barn ibland använder är att eliminera barnomsorgskostnader genom att be farföräldrarna eller andra familjemedlemmar om en hjälpande hand.

4. Din kreditpoäng

Företagare som arbetar på bärbar dator i café

(Bild: Getty)

Tyvärr har långivare inte nöjet att lära känna dig såväl som dina vänner. Istället måste de förlita sig på andra åtgärder för att avgöra hur sannolikt du är att framgångsrikt uppfylla dina ekonomiska åtaganden.

Ett sätt de gör detta är genom att titta på din kredit värdering.

Det är viktigt att kontrollera din kreditpoäng innan du ansöker om en inteckning. Tjänster som ClearScore , Equifax , Erfaren , och Nodda hjälper dig att göra detta.

Förutom att kontrollera om det finns några fel - till exempel missade betalningar som var ett resultat av identitetsbedrägeri - vill du använda följande tips för att förbättra din poäng så mycket som möjligt.

  1. Gå på valseddel

  2. Stäng alla utestående konton som du inte längre använder

  3. Betala alltid dina räkningar i tid

    linje of duty hilton
  4. Skapa en kredithistorik genom att använda (och betala av) ett kreditkort

En toppkreditpoäng ger kreditgivarna förtroendet att lita på dig, och de kommer sannolikt att låna dig det belopp du behöver.

Andra saker att tänka på

Nycklar till ett nytt hem

Nycklar till ett nytt hem (Bild: RF Culture)

Inteckningstiden (den tid du kommer att behöva betala av ditt lån) börjar vanligtvis på cirka 25 år, men kan i vissa fall höjas till över 40 år.

Om du ökar löptiden minskar du det belopp du behöver betala tillbaka varje månad, men kom ihåg att det också kommer att öka det totala beloppet du kommer att behöva betala under din bolånas livslängd.

Hur mycket du kommer att betala utifrån inteckningstiden

Souce: Trussle

*

Baserat på 10% deposition på en fastighet på 200 000 pund med en inledande 2-årig fast ränta på 2,24% och 3,74 SVR

Det finns andra kostnader för att köpa ett hus. Dessa kan snabbt läggas till och kan påverka beloppet du har kvar att sätta in till en insättning. Var noga med att ta hänsyn till dessa när du letar efter ett hem.

Även om du vill låna tillräckligt för att ha det bästa möjliga hemmet är det viktigt att inte sträcka dig för långt ekonomiskt. Se till att du har lite pengar kvar för andra kostnader, till exempel hemunderhåll eller familjekriser.

När du har fått din inteckning är det viktigt att hålla koll på det. Glida inte in på din långivares standardvariabel ränta i slutet av din visstid, riskerar en kraftig höjning av dina månatliga betalningar.

Slutligen, använd en inteckningskalkylator för att få en snabb uppfattning om hur mycket du har råd att låna och tala med en avgiftsfri inteckningsmäklare för råd om hur du får ut mesta möjliga av din ekonomi.

Läs mer

Hus
Hypoteksförmedlare Råd Ingen insättning? Inga problem. Första huset kl 19 Hur delat ägande fungerar

För mer råd, se vår guide om hur du köper ditt första hem.

Se Även: