Wayne Rooney inleder DC Uniteds regeringstid med en smäll tack vare en anmärkningsvärd comeback vid skadetid

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Wayne Rooney startade sin regeringstid som DC United-tränare med en comeback-seger, då två mål på skador avsatte Orlando City i MLS.



Rooney, i dugout för första gången sedan återkomsten Stateside, hade sett ut att smaka nederlag i sin hemmapremiär på Audi Field efter att en fin tidig attack Junior Urso gav gästerna en ledning i nionde minuten.



De ex-Derby County Chefen, som hade väntat nästan tre veckor på att ta sig till sidlinjen sedan han återvände och debuterade till nyrekryteringen Ravel Morrison i hjärtat av lagets mittfält, såg på när hans sida huffade och puffade men kämpade för att skapa anmärkningsvärda chanser. Och när tiden rann ut såg det ut som att en 13:e nederlag var på korten för en sida som tynade ut i Eastern Conference, med bara sex vinster till sitt namn.



Men från ingenstans sköt mittfältaren Chris Durkin hem en kvittering i den 91:a minuten från strax innanför straffområdet efter fint arbete från Ola Kamara, skickad på som avbytare av Rooney.

Och i den 95:e minuten, efter ytterligare två avbytare, den chilenske yttern Martín Rodríguez och mittfältaren Kimarni Smith, kombinerade anfallaren Taxi Fountas hem en klinisk vinnare för att skicka hemmafansen till hänförelse och leda till vilda firanden från Rooney och hans bakrumspersonal på spelet. sidlinje.

'Säsongen måste börja nu', sa Rooney efter matchen. 'Karaktär är ett stort ord som jag har använt under de senaste veckorna med laget. Vi måste vara ett lag som visar mycket karaktär och kamp och samhörighet.



'En stor sak som jag har sett i min forskning om laget är när en spelare gör ett misstag, de lider och fann det verkligen svårt att komma tillbaka från det.

 En nöjd Wayne Rooney på heltid
En nöjd Wayne Rooney på heltid ( Bild: DC United)

'Jag förstår att spelare kommer att göra misstag - inga problem. Jag vill att de ska prova saker. Jag vill att de ska riskera bollen i rätt områden. Och om de gör ett misstag och ger bort bollen, försök igen. Det är en del av spelet. Att ge spelarna den sinnesfriheten och att kunna göra det börjar göra skillnad.”



Ex-Manchester United-ungdomen Morrison, som anslöt till laget tidigare denna månad när han fortsätter sin nomadkarriär, efter Rooney till Washington från Derby, spelade hela 90 minuter och var en nyckelkomponent i segern med sitt lugn och passningsförmåga.

'Nu handlar det om konsekvens,' sa försvararen Brendan Hines-Ike. 'Kan DC United sätta ihop en rad resultat? Eller går det tillbaka till samma gamla samma gamla de senaste månaderna? Vi kan inte acceptera det längre.'

Se Även: