Virgin, Vodafone, Three och BT erbjuder föräldrar gratis WiFi och data till hemskolebarn

Skolor

Ditt Horoskop För Imorgon

Föräldrar kan få extra hjälp för att få sina barn genom lockdown -lektioner(Bild: Getty Images)



Mobila nätverk erbjuder att öka telefon- och bredbandsdata för att stödja föräldrar som lär sina barn hemifrån under pandemin.



Bredbands- och dataleverantörer inklusive BT, Virgin Media, O2, EE och Three erbjuder alla gratis tillägg för att hjälpa dig att klara dig - inklusive obegränsat internet för att hjälpa dem som arbetar - och undervisar - hemifrån.



Det kommer efter att utbildningsdepartementet tillkännagav planer på att utfärda 400 000 fler bärbara datorer till missgynnade barn efter att Boris Johnson beordrat alla skolor i England att stänga på grund av stigande covid -fall.

Under de kommande dagarna kommer skolorna att kunna beställa apparater för barn som annars kan ha svårt att lära sig hemifrån.

Befintligt stöd kommer också att utökas till att omfatta 16 till 19-åringar i skolor och vidareutbildning som förbereder sig för tentor.



Under de kommande dagarna kommer skolorna att kunna beställa apparater för barn som annars kan ha svårt att lära sig hemifrån (Bild: Getty Images)

De allra flesta enheterna kommer att levereras till skolor och högskolor till påsk.



Matt Hood, rektor vid Oak National Academy, sa: ”Det här är mycket välkommen nyheter. När vi ser fram emot nästa termin är det rätt vi ökar både bärbara datorer och datatillgång för de barn som mest behöver stöd.

'Varje barn måste ha tillgång till onlineundervisning så att de kan fortsätta lära sig, och det kommer att hjälpa, oavsett barns omständigheter.'

Utbildningsdepartementet har också samarbetat med mobilnät för att tillhandahålla gratis data till missgynnade familjer, vilket ytterligare stödjer distansutbildning där det behövs.

Där skolor identifierar ett barn från en missgynnad familj utan internetåtkomst hemma, kan de nu begära gratis, ytterligare data genom programmet DfE: Get Help with Technology. Familjer kommer att dra nytta av denna ytterligare data fram till juli.

BT Mobile, EE och Plusnet Mobile

Om du inte är en BT- eller EE -mobilkund och inte heller har WiFi kan du fortfarande ansöka om gratis WiFi -kuponger för BT (Bild: Getty)

Obegränsad data

BT Mobile- eller EE -kunder kan få obegränsad data för att hjälpa till med hemundervisning utan extra kostnad fram till 31 juli.

Det betyder att föräldrar som inte har en WiFi -anslutning kommer att kunna ringa in sina barn till lektioner utan att spendera en förmögenhet.

Kvalificerade familjer utan fast anslutning hemma kan ansöka via sin skola eller lokala myndighet.

Om du inte är en BT- eller EE -mobilkund och inte heller har WiFi kan du fortfarande ansöka om gratis WiFi -kuponger för BT.

Dessa låter dig ansluta till BT -hotspots för fjärrinlärning och du får dem via skolan.

BT och BBC har också samarbetat med att leverera BBC Bitesize till alla EE-, BT Mobile- och Plusnet Mobile -kunder, medan skolorna förblir stängda. Om du är kund kommer den automatiskt att tillämpas, vilket innebär att åtkomst till BBC Bitesize inte kommer att använda din datakapacitet.

BT har också tagit bort alla sina bredbandstak, så ingen av dess kunder kommer att behöva hantera datagränser ovanpå pandemin. Det betyder att alla kunder nu har tillgång till obegränsad WiFi hemma.

Storbritannien har talang mästarna 2019

Virgin Mobile

Virgin Media har infört en rad åtgärder för att hjälpa kunder att hålla kontakten och underhålla under den rikstäckande lockdownen.

Operatören tillhandahåller en mängd olika betal-TV-kanaler och on-demand-programmering för kunder utan extra kostnad, och erbjuder också gratis mobildata till familjer som undervisar sina barn hemifrån.

Detta inkluderar Animal Planet HD, Crime+Investigation HD, Discovery Science, Eurosport 1 och 2 HD och Sky History.

Kunder med paketet Documentaries Personal Pick eller Mix kan också ställa in ytterligare två kanaler - Sky Documentaries och Sky Nature.

Vad tycker du om hemundervisning? Säg vad du vill i kommentarfältet nedan

Virgin Media har utökat gratis åtkomst till Hopster -appen. Hopster riktar sig till förskolebarn och erbjuder en säker, annonsfri miljö för ungdomar att lära sig genom de berättelser de älskar-med familjefavoriter som Pingu och Sesam Street, samt utbildnings- och världskulturprogram.

Som en del av Department of Education's Få hjälp med teknikprogram erbjuder Virgin också ytterligare 20 GB mobildata per månad till familjer.

Leverantören har också gått med på att lära sig resurser med nollfrekvens, och Oak National Academy är den första som gynnas. Detta innebär att barn kan komma åt tjänsten utan att använda någon av sina mobildata. Virgin Medias bredbandspaket ger redan anslutning utan datakapslar.

Dessutom erbjuder Virgin Mobile sårbara kunder som är på Pay As You Go -kontrakt 500 minuter, 500 textmeddelanden och 1 GB extra data utan extra kostnad varje månad, medan sårbara kunder på Pay Monthly -kontrakt kan få obegränsade minuter och 10 GB extra data varje månad. Båda erbjudandena är tillgängliga fram till slutet av mars.

O2

O2 är en del av Institutionen för utbildning & rsquo; s gratis datainitiativ för heminlärning och erbjuder familjer som kämpar med anslutning 40 GB gratis data.

Systemet kan nås via skolor, som kan ansöka för föräldrar eller vårdnadshavare.

O2 har också 34 webbplatser med nollvärdering, varav många är avsedda för psykisk hälsa, ekonomisk rådgivning och akutstöd. Gratiswebbplatserna inkluderar Hungry Little Minds och webbplatsen för gratis skolmåltidskuponger.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Tre

Three erbjuder obegränsade datauppgraderingar till föräldrar med missgynnade barn.

Uppgraderingarna är tillgängliga för tre kunder på Pay as You Go eller betalar månadskontrakt och kommer att tillämpas fram till slutet av läsåret i juli.

Vodafone

I början av pandemin lanserade Vodafone ett kostnadsfritt datainitiativ som erbjuder gratis SIM -kort med 30 GB data till skolor och högskolor för missgynnade studenter.

Dessa SIM -kort går nu i omlopp och börjar användas.

Vodafone har också skrivit på för Department for Education -programmet, men det är ännu inte klart att vad detta stöd innebär.

Se Även: