Victoria's Secret UK -övertagande - Nästa swoops in för att köpa 24 butiker med 500 jobb sparade

Nästa

Ditt Horoskop För Imorgon

Seger

Underklädesföretaget föll i administration i juni(Bild: Getty)



Modekedjan Next har kommit överens om ett mångmiljonövertagande av det sjuka underklädsmärket Victoria & apos; s Secret.



Företaget, som har 24 butiker i Storbritannien, kallade in Deloitte för en 'lätt beröring' -administration i juni, efter att ha drabbats av stängning av butiker under pandemin.



Flytten satte 800 jobb och alla butiker i fara, även om butiker har fortsatt att handla under hela administrationen.

Next har nu gått med på att köpa en majoritet på 51% i bolagets brittiska verksamhet, där L Brands - moderbolaget till Victoria’s Secret - förblir kontrollen över de sista 49%.

Flytten kommer att rädda 500 jobb, liksom den brittiska Victoria & apos; s Secret -webbplatsen, men 300 roller uppfattas fortfarande vara i fara.



Enligt affären, som är föremål för myndighetsgodkännande, kommer Next nästa år att få full kontroll över sin digitala verksamhet.

Nästa kollektion av modetiketter inkluderar också Abercrombie & Fitch, Boss och Under Armour (Bild: PA)



Martin Waters, VD för L Brands international, sa: ”Vi är glada att kunna ta detta nästa steg i vår vinstförbättringsplan för Victoria’s Secret.

'Nästa kapacitet och erfarenhet på den brittiska marknaden är stor, och vårt partnerskap kommer att ge meningsfulla tillväxtmöjligheter för verksamheten.'

Lord Simon Wolfson, verkställande direktör för Next PLC, tillade: 'Next är mycket nöjd över möjligheten att samarbeta för att expandera varumärket Victoria's Secret i Storbritannien och Irland både i butiker och online.'

Rob Harding, administratör på Deloitte, sa: ”Detta är ett idealiskt sätt att säkra framtiden för mer än 500 anställda i Storbritannien.

'Vi är tacksamma mot borgenärerna för att de tillsammans med oss ​​har levererat en lösning som gör att detta företag kan överleva och blomstra.'

Se Även: