Victoria Wood svek ihjäl av sin storebror med explosiv berättande biografi

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Victoria Wood

Victoria Woods bror släpper en bok som beskriver personliga detaljer om den sena seriens uppväxt(Bild: PA)



Victoria Woods bror släpper en explosiv ny biografi om den sena stjärnan som kan slita sönder deras familj.



Den kontroversiella boken citerar långa utdrag ur en privat tidning som förvaras av stjärnans far där han kritiserade henne för hennes vikt, hennes humörsvängningar och hennes val av pojkvän.



Vårt-och-alla-berättelsen kommer att släppas nästa månad-knappt sex månader efter att nationalskatten Victoria dog av cancer. Hon var bara 62 år och hade hållit sin sjukdom hemligt, och till och med gömt den för nära vänner och familj.

Nu står hennes äldre bror, Chris Foote Wood, 75, inför en motreaktion från andra i familjen när han avslöjar sin bok.

Bror till Victoria Wood, Chris Foote Wood

Chris Foote Wood riskerar en motreaktion från andra familjemedlemmar genom att släppa boken (Bild: PA)



Förutom utdrag ur dagboken skriven av deras far Stanley innehåller den opublicerade fotografier som skildrar det avskilda Victorias liv.

Boken beskriver hennes förvandling från en överviktig, ensam och olycklig tjej till en enormt framgångsrik komiker och skådespelerska.



Det är underförstått att komediikonen blev medveten om hennes frispråkiga fars dagbok efter att han dog och läste de mycket kritiska avsnitt om henne.

Inlägg i tidningen inkluderar påståenden om att Victoria hade blivit fetare än någonsin och har fler fläckar.

Det beskriver till och med hennes matintag, listar de saker hon åt till frukost innan hon påstod att hon hade lunch 30 minuter senare - och anklagade henne för att ha sett åtta timmars tv om dagen.

Ett annat inlägg beskrev Victoria som mycket slö och tråkig, medan andra beskrev hennes förhållande till en tidig pojkvän - vilket tyder på att eventuella barn de hade skulle vara som ballonger.

Boken innehåller också detaljer om osynligt material skrivet av den sena stjärnan - inklusive hennes tidigaste skämt.

Det kommer att erbjuda en otrolig och oväntad inblick i den sena stjärnans barndom.

Chris beslut att publicera materialet tycks stå i strid med Victorias beslutsamhet att hålla hennes personliga liv utanför offentligheten.

Hennes sjukdom hölls hemlig förrän efter hennes död och den exakta formen av hennes cancer har aldrig avslöjats.

På samma sätt förblev detaljerna om hennes begravningsarrangemang noga bevakade av hennes tidigare make och deras barn - som var med henne när hon dog hemma i Highgate, norra London.

Victoria Wood med sin man Geoffrey Durham och barnen Henry och Grace

Wood med maken Geoffrey och barnen vid OBE -utmärkelser 1997 (Bild: PA)

Victoria och trollkarlen Geoffrey Durham - känd som trollkarl den store Soprendo - var gifta i 22 år. Geoffrey och deras barn Henry och Grace var tillsammans med Victoria när hon mottog OBE på Buckingham Palace 1997.

Neil Reading, talesman för Grace och Henry Durham, sa: 'Detta är den första Grace och Henry som har hört talas om Foote Woods bok, baserad på Victorias pappas dagböcker.

'Foote Wood har inte kontaktat dem för att diskutera det eller göra dem medvetna om hans planer.

'Det kommer att finnas en officiell Victoria Wood -biografi, som har Grace och Henrys välsignelse, publicerad nästa år.'

Broder Chris, en författare och lokalpolitiker i nordöstra, hävdar att han inte söker ekonomisk vinst från sin bok och har lovat att donera royalties till välgörenhet.

Han säger: Jag har alltid beundrat Victorias stora talanger och hennes hängivna arbetsmoral. Jag räknar mig själv som en av hennes största fans.

Den här boken är en hyllning till min mångkunniga syster. Det är inte för pengar, det är ett kärleksarbete - jag skänker alla mina royalties till Victorias favorit välgörenhetsorganisationer.

Victoria som småbarn

Tot Victoria blev älskling i Storbritannien

I 44 år hade vår pappa Stanley Wood en daglig journal där han skrev vad som hände i vår familj, särskilt Victoria förstås, och detta har varit en ovärderlig källa.

Jag har haft förmånen att se Vics karriär växa från sin tidigaste början, genom kampens år innan hon slutligen lyckades.

Det var så sorgligt när Vic dog bara 62. Hon hade så mycket mer att ge, men hon har åtminstone lämnat ett stort arbete som vi fortfarande kan njuta av.

Jag hoppas att den här boken kommer att vara ett passande minnesmärke för henne och berätta för fansen hur det var i hennes barndom och senare bakom kulisserna.

Chris inrättade nyligen en vädjan om att betala för en livsstil av Victoria i hennes hemstad Bury, Lancs.

john diamond nigella lawson

En plats har enats och Bury Council kommer att behålla statyn när den är uppförd.

Julie Walters med Victoria Wood på bilden i januari 1986

Komisk med stjärnavännen Julie Walters 1986 (Bild: NEWSAMpix)

Victorias klassiska komediehits inkluderade Acorn Antiques, med co-star Julia Walters och sitcom Dinnerladies.

Hon dog den 20 april i år. Stjärnan hade tillbringat flera veckor på sjukhus under den sista fasen av hennes cancer, men insisterade på att åka hem för att dö.

Nyheten om hennes död föranledde hyllningar från hela världen, med kändisar som flockade för att berömma hennes geni.

En otroligt liten och privat begravning hölls kort därefter, med en källa som sa: Hon hade varit på sjukhus för några veckor sedan, men hade gjort det klart att hon ville komma hem - och det var precis vad hon gjorde.

Hon såg till att hon tillbringade den tiden i hemmet hon älskade med de människor hon älskade.

Hennes familj vet vad hon ville - och även om det finns ett stort utbrott av sorg från komedi- och showbusiness -världen, skulle de inte vilja förvandla detta till något som kan ha gjort henne obekväm.

Hennes önskningar kommer naturligtvis att följas hela tiden.

Hon talade om sin sorg som tjej och om matberoende

Victoria Wood

Wood hade talat om sina barndomsproblem i en intervju (Bild: Getty Images)

Utdrag ur boken belyser Victorias eländiga barndom och hennes kamp med sin vikt - ämnen hon öppnade om sig själv i intervjuer.

Talade på Radio 4: s Desert Island Discs 2007, avslöjade Victoria hur olycklig hon var på Bury Grammar School for Girls.

Hon sa: Jag gick under. Jag var en röra, en passning. Jag hade inga vänner, än mindre försöka vara rolig. Jag gjorde inget arbete, hade inte rena kläder och tvättade inte.

Om jag inte hade några pengar skulle jag stjäla från människor och om jag inte hade gjort mina läxor skulle jag stjäla någon annans. Jag var avundsjuk på alla grupper: hästgruppen, tjejerna som gick ut med pojkar, de kloka. När jag ser tillbaka tycker jag verkligen synd om den lilla tjejen.

På tal om sin väldokumenterade ätstörning och livslång kamp med mat sa hon: Jag brukade laga min egen mat och åt själv i mitt rum.

Jag hade ätit från det att jag gick ut från skolan tills jag gick och lade mig. Jag var en obsessiv ätare. Jag använde mat som ett läkemedel, en distraktion. Jag gick på bantningspiller vid 12 -tiden.

Men hon tillade: Det som är bra med att vara isolerad är att du får en bra titt på vad som händer. Jag läste, skrev och arbetade vid pianot hela tiden. Jag gjorde många andra saker som hjälpte mig att prestera.

Det var först när hon gick med i Rochdale Youth Theatre, 15 år gammal, som hon äntligen kunde skaka av sig sin förlamande osäkerhet.

Det var som att solen kom fram, sa hon.

Jag talade aldrig om att jag hade det här problemet med mat och verkligen inte ville att det skulle vara i fokus för intervjuer jag gjorde.

Jag antar att jag inte trodde att det var någons sak och jag hatade tanken på att folk skulle tro att jag var på detta neurospår.

Om hennes förhållande till mamma Nellie och pappa Stan sa Victoria en gång: Min pappa kan vara rolig. Min mamma hade inget sinne för humor, som hon alltid påstod, som om det var något att vara stolt över.

Min mamma, hon trodde inte på beröm. Hon skulle aldrig säga att någonting var bra.

Jag tycker att det är ganska nordligt, för att inte få människor att må för bra. Jag brydde mig inte om hon var stolt över mig eller inte, det störde mig inte. Jag försökte aldrig tillfredsställa henne.

Se Även: