Vad föräldrar borde veta om Assassin's Creed: Origins

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Det tionde spelet i Assassin's Creed-serien har pekats ut som det mest våldsamma och brutala spelet i serien hittills.



Medan det nya stridssystemet har fans som ropar efter att spela Ubisofts nya spel, kan föräldrar som läser rubriker som denna vara lite oroliga. Det finns en enorm mängd användbar information för föräldrar om spelet - från VSC, PEGI och AskAboutGames.com för att nämna några — som hjälper ett välgrundat beslut om spelet.



Att hitta och läsa igenom detaljerna kan dock ta lite tid. För att hjälpa dig, här är allt du behöver veta om spelet innan du köper det.



Översikt

Assassin's Creed Origins är ett actionäventyrsspel från Ubisoft där spelare utforskar en pseudohistorisk öppen värld för att döda mål, samla föremål och få tillgång till mer av världen.

Det här spelet följer historien om egyptiska lönnmördare som tar ner en hemlig order som hotar Cleopatras makt. Spelare utforskar egyptiska, grekiska och romerska miljöer i öppen värld med uppdrag att hitta, förfölja och döda mänskliga fiender.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Även om spelets huvudsakliga syfte inte är att återskapa historien, tar det dess inställning och tidsperiod på allvar. I år kommer det att finnas ett Discovery Tour-läge som skapar interaktiva historielektioner med ljudberättelse, bilder, teckningar men utan strid.



Betygsinformation

I Storbritannien är Assassin's Creed Origins betygsatt av som endast lämpar sig för personer som är 18 år och äldre på grund av skildringar av grovt våld mot mänskliga karaktärer, motivlöst dödande av flera oskyldiga karaktärer, våld mot utsatta mänskliga karaktärer, skildringar av sexuell aktivitet med synliga könsorgan och användning av sexuella sprängmedel.

De VSC utökar sitt PEGI-betyg genom att markera att spelet innehåller styckning och fruktansvärda skildringar av döden. Dessa våldshandlingar är ofta parade med starkt blod och blodiga bilder.



'Detta spel innehåller skildringar av motivlöst dödande av oskyldiga mänskliga karaktärer.' När du gör detta i spelet framhåller VSC att 'Dödsfallen kan vara grafiska till sin natur med starka blodeffekter som visas'. Det förekommer också våld mot mer utsatta karaktärer. Under en mellansekvens hålls ett barn om axlarna och sticks sedan i bålen.'

Det finns också sex i spelet, med 'skildringar av sexuell aktivitet med synliga könsorgan'. På en bordell i spelet finns 'nakna par [som] kan ses och höras ha sex genom en metallvägg. Det här spelet innehåller också frekvent användning av sexuella uttryck. Orden 'f**k' och 'c*nt' finns överallt.'

Inställningar för föräldrakontroll

Det finns kontroller för att stänga av våld eller blod i Assassin's Creed: Origins i PC-versionen av spelet. Om du spelar spelet i en familj med yngre medlemmar kan du kontrollera åtkomsten till spelet via föräldrakontrollerna på ditt system.

Detta gör att du kan ställa in användarkonton för barn som endast tillåter spel med en specifik klassificering utan att ange ett lösenord. Om du gör detta, kom ihåg att kräva ett lösenord för att logga in på föräldrakontot.

Alternativa spel

Du kan överväga följande alternativ för yngre spelare. Dessa är inte mindre spännande eller sprudlande, men de minskar våldet med innehåll som är lämpligt för ungdomar.

  • Horizon Zero Dawn (PEGI 16)
  • Zelda Breath of the Wild (PEGI 12)
  • ReCore: Definitive Edition (PEGI 12)
  • Lego City Undercover (PEGI 7)
  • Portal Knights (PEGI 7)
  • Yonder: The Cloud Catch Chronicles (PEGI 3)

Om du är förälder vill du stödja mina videoguider och få tillgång till en grupp andra mammor och pappor som diskuterar hur de får ut mer av spel, överväg prenumererar på mitt Patreon-projekt .

Mest lästa
Missa inte

Se Även: