Storbritanniens väderprognos: Ytterligare en vecka med kraftigt regn i dyster uppdatering före värmebölja

Uk News

Människor skyddar sig under regnet

Regn har redan slagit landet i flera dagar(Bild: AFP via Getty Images)Britterna förbereder sig på dagar med kraftigt regn innan en förutspådd värmebölja sveper nationen.


I en dyster uppdatering om möjligheten till en längtan efter att det ska vara soligt väder har Met Office lagt en dämpare på utsikten.I sin senaste långväga väderprognos från måndag till en vecka onsdag har prognosmakarna förutspått att det kommer kraftigt regn för att tjata England.


välbetalda jobb utan kvalifikationer uk

Mellan den 12 juli och den 21 juli kommer den blöta sommaren att fortsätta med regn, ibland tungt på sina ställen.

I sin långväga väderprognos sa Met Office: 'Vi kunde se en fortsättning av skurar och längre perioder av regn som kommer in i nästa vecka, dessa potentiellt tunga och utbredda.'Människor skyddar sig under regnet

Prognoserna förutspår ännu mer regn (Bild: Getty Images)

Men det finns en glimt av hopp om att en värmebölja kan vara runt hörnet efter att några prognosmakare förutspådde höga temperaturer från slutet av juli.


Brian Gaze, en prognosmakare på Weather Outlook, delade kartor från nästa söndag som visar 'mycket varm' luft som sveper över Storbritannien.

Han skrev på Twitter: 'Potentiellt mycket varma men tjatande tvivel om' robustheten 'i denna utveckling kvarstår.'

vad betyder 209

Met-kontoret tillade: 'Från mitten av nästa vecka och framåt kan förhållandena gradvis bli mer avgjorda med mycket torrt väder, varierande moln och solskinn, även om detta fortfarande är osäkert.

Människor skyddar sig under regnet

Det kraftiga regnet kommer att pågå i flera dagar (Bild: AFP via Getty Images)

jack monroe förtal

'Enstaka regn och oväder är fortfarande möjliga, särskilt över nordvästra områden.

'Men de flesta i Storbritannien kunde se fina och torra förhållanden med lätt dusch ibland.'

Temperaturerna kommer sannolikt att ligga runt genomsnittet i nordväst och över genomsnittet någon annanstans.

Uppdateringen kommer efter rapporter om att en värmebölja skulle kunna drabba England i juli - till stor del tack vare en varm plym från kontinenten.

Besökare njuter av det varma vädret på stranden

Men en värmebölja väntas mot slutet av månaden (Bild: Getty Images)

Från och med den 21 juli är Met Office -prognosen mer lovande.

Prognosmännen sa: 'Under resten av juli och in i början av augusti finns det en chans att förhållandena blir varmare och torrare än genomsnittet totalt sett.'

'Temperaturerna kommer sannolikt att vara över genomsnittet, med söder kan det ibland kännas väldigt varmt eller varmt.'

nicki minaj och justin bieber

Storbritanniens väderprognos

I dag:

Ganska molnigt i norr och väst med vissa skurar troligt till en början. Soliga stavar på andra ställen med spridda skurar, dessa tunga och långsamma rörelser ibland över öst och sydost med risk för åska. Känner mig varm i solskenet.

I kväll:

Dagskurar bleknar för de flesta, men kanske kvar i öster in på natten. Moln och utbrott av regn, ibland kraftigt, sprider sig till sydvästra England och rör sig långsamt österut.

Lördag:

Regn som sprider sig österut över södra England, ibland kraftigt. Soliga stavar och spridda skurar någon annanstans, dessa tunga och långsamma rörelser med risk för åska över Midlands och norra England.