Tycoons flickvän berättar om hennes kamp mot bröstcancer

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Förmögenheten på 1,4 miljarder pund, herrgården på landet, de kändisfyllda festerna ... på ett ögonblick spelade ingen av dessa roll.



Claire Johnson, mångårig flickvän till en av Storbritanniens rikaste män, stirrade vantro på sin kirurg. 'Du har cancer, Claire - och mitt allvarliga råd är att du måste komma in för en operation.'



Hon tog hand om sin partner John Caudwell, grundare av Phones4U -imperiet och en av landets tuffaste affärsmän, och grät mjukt.



strikt komma dansande sextape

'Jag kände mig rädd för mig själv, jag kände mig rädd för John och överväldigande kände jag mig rädd för Jacobi, vår femåriga pojke, som kanske måste växa upp i en framtid utan sin mamma', säger hon.

'Allt hade varit perfekt. Nu verkade allt så orättvist. Under de första dagarna frågade jag John gång på gång & varför jag? Varför händer detta oss? & Apos;

'Och ​​hans svar var helt rätt, det enda möjliga svaret du kan ge på den frågan: & apos; Varför inte vi? & Apos; Det finns ingen komma-ut klausul som säger att du får fly från att ha denna sjukdom. Oavsett om du är rik eller fattig, bor i en herrgård eller ett rådhus, känner den inte till några gränser.



'Alla lyx i världen var inget skydd mot det ögonblicket i kirurgens rum, efter att ha fått diagnosen.'

För alla parets rikedomar växte Claires partner John upp i en arbetarklassbakgrund.



Kämpar mot rädslan

Han föddes i ett radhus i Stoke-on-Trent, lämnade skolan vid 16 och började arbeta med att sopa ett keramikgolv.

1987 hade han en aning om att bilister kan vara intresserade av en ny pryl som heter mobiltelefon. Han köpte 28, var och en på en tegelsten och kostade 1350 pund. Det tog honom åtta månader att sälja dem.

Tjugo år senare sålde hans Phones4U -kedja 28 mobiler i minuten, och han var fantastiskt rik. Den sex timmar långa operationen för att ta bort hennes vänstra bröst och bygga upp det igen med muskler och vävnad från ryggen, var i juni.

Fjorton dagar senare var paret bland A-listans gäster på Elton John's årliga white-tie och tiara-boll och smuttade på champagne fram till klockan 03.00, Claire iklädd en asymmetrisk klänning fäst över ena axeln för att dölja sina stygn.

'Vi tog ett medvetet beslut om att livet inte kommer att stängas helt,' säger hon. 'Jag känner att jag har klättrat upp på ett berg. Jag är fortfarande rädd för att dö, men jag tror att om jag har kommit så långt då OK, kan jag möta vad som helst framöver. '

Vid 40 har Claire behållit utseendet som gjorde henne till en modell och skönhetsdrottning. I ett av familjerummen i deras 14-sovrums baronialt gods i Staffordshire pratar hon för första gången offentligt om sin sjukdom för att stödja bröstcancermedvetenhetskampanjen.

Hon genomgår fortfarande strålbehandling, vilket kan lämna henne utmattad, men det har varit rundor av fester med rika vänner, shoppingresor till London, en välgörenhetsboll med Rod Stewart, Liz Hurley och Rachel Stevens ...

myra och dec spratt james corden

Och en semester på deras yacht förtöjd i södra Frankrike, där hon - triumferande - bar bikini. 'Ärren på min rygg är det värsta beviset på op', säger hon. 'John har sagt åt mig att visa upp dem med stolthet.'

TYPISK BESTÄMNING

Det var John som först upptäckte de små klumparna i Claires bröst för två år sedan när han gav henne massage.

Tester visade inget otäckt, men i höstas märkte han klumparna igen, och nu verkade de större. John hade erfarenhet av varningstecknen. För tolv år sedan hittade han en klump i en testikel som visade sig vara cancer.

Han tog bort den. Nästa dag, i typiskt bestämd stil, var han ute och cyklade. 'På bollocksavdelningen liknar jag Adolf Hitler', skröt han.

Han insisterade på att Claire gick för fler tester, men igen fanns inga tecken på en tumör och i januari förra året höll John en fest för hennes 40: e. Han bjöd in 250 familj och nära vänner, bland dem Sir Eltons partner David Furnish och Boyzone -stjärnan Stephen Gately. Diana Ross, anställd för 250 000 pund, sjöng Grattis på födelsedagen till henne. Redan då var kvällen inte helt klar - John gled en enorm diamantring till Claires förlovningsfinger. Det är ett informellt arrangemang och det passar dem på det sättet.

John är fortfarande gift med sin fru Kate, mor till hans tre vuxna barn, även om de är tre fina vänner.

'Min födelsedag var en magisk kväll', säger Claire. 'Vi glömde alla hälsoproblem, för vi trodde i det ögonblicket att jag var helt klar, så jag njöt bara av mitt stora tillfälle. Jag hade varit orolig, som vilken kvinna som helst, när fyran kom närmare.

'Jag tänkte på Botox, och om det kan behövas en nyp eller en tuck, även om jag inte var nöjd med tanken på operation. Så ironiskt!' Ett par månader senare var paret på semester på deras skidstuga i Colorado när läkaren ringde med resultaten av en biopsi. Claire, som var på backarna, satte sig i snön, darrande av chock.

Biopsin hade visat spår av DCIS, en pre-cancerös förändring i cellerna, vid ett stadium klassat som medelhög grad.

När hon kom hem bekräftade en djupare 3D -skanning att DCIS hade spridit sig till ett större område och hon behövde en fullständig mastektomi på sitt vänstra bröst. När hennes bröst togs bort bekräftades det att en tumör utvecklades till fullständig invasiv cancer.

John var snart vid hennes sida och lovade att stanna där. Han var pragmatisk, skämtade ibland för att lyfta stämningen, lugn och analytisk om varje beslut som måste mötas. Det var egenskaper Claire hade sett hos honom från början, när de blev vänner på gymmet.

Han var 16 år äldre, men med sin framgångsrika karriär inom marknadsföring var hon van vid uppmärksamhet från medelålders affärsmän.

'Han utstrålade karisma och självförtroende, vilket är väldigt attraktivt för en man', säger Claire. 'Men jag hade träffat män med pengar innan. Jag visste att rikedom är så lockande först, men sedan blir det ytligt.

'Med John och mig förändrades känslorna, en vänskap mognade till kärlek. Vi knöt ihop för att vi är så lika. ' När deras romantik började 2001 befann sig John i en komplicerad inhemsk situation. Även om han skilde sig från sin fru, var han fortfarande inte skild. De stannade på bra villkor och hon bodde i närheten.

Men Kate och Claire skulle bli goda vänner. De tre kunde träffas för att äta middag och chatta enkelt - och när Jacobi föddes ombads Kate att vara hans gudmor.

'Vi mår riktigt bra, kvinna till kvinna, det finns absolut ingen fientlighet', säger Claire. - Vi är mycket nöjda med hur det är. Frågan om skilsmässa har aldrig väckts - jag antar att det kan hända om Kate bestämde sig för att hon ville gifta sig igen. På dagen för Claires operation gick John med henne nerför korridoren till dörrarna till operationssalen. De grät båda två.

'Portvakten sa till honom, & apos; Detta är så långt du kan gå, och John släppte min hand, säger Claire. 'Jag vände mig till honom och i det ögonblicket var jag så rädd. Jag tänkte, & apos; Kommer det vara sista gången jag någonsin ser dig? & Apos;

'Jag kysste honom hejdå, för säkerhets skull. John, stark som någonsin, sa, & apos; Jag älskar dig väldigt mycket, och jag kommer att se dig snart & apos ;. När hon kom var John där vid hennes säng och sa till henne: 'Läkarna har gjort ett fantastiskt jobb, du kommer att bli lika vacker som någonsin.'

Det är en av hennes anledningar till att hon säger ifrån nu, säger hon - för att lugna andra kvinnor hur modern kosmetisk kirurgi kan bygga upp ett bröst igen. Hon älskar lågklippta designerklänningar och hon förväntar sig att ha på sig dem snart igen. 'Vi går till massor av black-tie-funktioner, där jag gillar att bära vackra, sexiga klänningar, och de goda nyheterna är att jag fortfarande kan.

'Själva omnämnandet av en mastektomi fyllde mig med skräck. Det var något som hände gamla damer, inte en kvinna som bara fyllde 40.

'John lovade mig att han alltid skulle älska mig, oavsett vad, och jag visste att det var sant. Men en fysisk relation är fortfarande viktig för oss. Jag är glad att säga att det inte alls har påverkats.

nummer 1144 betyder

'Det kommer att vara november innan de slutför rekonstruktionen, genom att lägga till en bröstvårta på bröstet. Under tiden berättar John för mig, & apos; jag är mycket imponerad. Jag börjar faktiskt gilla den utan den rosa näsan. & Apos; ”Jag vill vara ett exempel för andra kvinnor på vad som kan uppnås.

'Jag hade aldrig varit rädd för en mastektomi om jag på förhand hade sett hur perfekt det kunde göras. Vi hade pengar att betala för proceduren privat. Men det var viktigt för mig att veta - skulle kirurgen ägna samma engagemang och skicklighet åt någon, inklusive hans NHS -patienter? Han försäkrade mig om att han utan tvekan skulle finnas där bara för att göra städa jobb på rika kvinnor.

Claire har nu en annan inspirationskälla. Hon arbetar med Caudwells barn, den välgörenhet som John startade och finansierade för att hjälpa sjuka och funktionshindrade barn och deras familjer.

'Jag minns så väl, så många små som har varit otroligt modiga inför sin egen sjukdom', säger hon. '' När jag känner att självkänsla börjar komma, och jag har haft många gråtiga stunder, tänker jag på dem.

'Balansen i mitt liv har förändrats nu. Jag uppskattar fortfarande de materiella ägodelar vi har - lyxbilarna, fritidsbostäderna, den privata helikoptern - men inget av det är allt -i -ett -slut -allt längre.

'En framtid med min familj är det viktiga. Att leva för dem.

'Om herrgården föll ner i morgon och vi förlorade allt, har vi fortfarande oss själva.'

Mer information om bröstcancer finns på www.breastcancercare.org.uk.

För att donera till Caudwell Children och hjälpa till att förändra ett barns liv besök www.caudwellchildren.com eller ring 0845 300 1348.

Se Även: