Tragedi med SMarts Mark Speight - och konspirationer som virvlar runt hans konstiga död

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Mark Speight, programledare för barns tv -program SMart, hittades död för 12 år sedan, 42 år gammal.



Han hittades på Paddington tågstation och tycktes ha hängt sig.



Hans död kom strax efter att han greps misstänkt för att ha mördat sin fästmö, Natasha Collins.



Hon hittades död i badet med brännskador och en 'betydande' mängd kokain i hennes system tillsammans med sömntabletter och vodka.

emmerdale dingle släktträd

Speight släpptes utan kostnad, och en undersökning visade att Collins dog av en överdos av droger och 'allvarliga' brännskador.

Mark Speight tog sitt liv 2008 (Bild: BBC)



Hjärtat och förbrukad av sorg flyttade Speight in hos Collins & apos; mamma och hade tänkt träffa henne i Covent Garden för en kaffe den 7 april 2008.

Han släpptes av vid Wood Green station, men kom aldrig för att komma ikapp.



Han hade missat ett möte med sin kurator, men det var över förvirring med datum.

Två poliser som pratade med Speight beskrev honom som 'ledig' 'distraherad' och 'djup i tanken', men han vägrade deras hjälp.

Mark Speight och Natasha Collins

Mark Speight och Natasha Collins

Han fångades på CCTV och tog ut pengar vid Queen & apos; s Park -station, och sedan klev han ombord på ett södergående tåg på Bakerloo -linjen.

Nästa dag rapporterades Speight saknas, och hans familj, tillsammans med Collins & apos; mamma, vädjade offentligt för honom att ta kontakt.

Tyvärr hittades hans kropp den 13 april och hängde från taket på MacMillan House, intill Paddington Station.

Han hade varit död i byggnaden i sex dagar innan han hittades, och hade skrivit två lappar, en i fickan och en till sina föräldrar hemma hos honom, där han förklarade att han inte kunde 'tänka på livet utan [Collins]'.

mark speight

Speight fångades på CCTV sex dagar innan hans kropp hittades

En förundersökning fann att han hade hängt sig, men bisarra och vilda konspirationer har sedan uppstått angående hans arbetsgivare, BBC.

Speight hade ställt upp som frivillig för Childline, som har kallats av konspiratörer - utan några bevis - en 'täckmantel' för en pedofilring som omfattar högre medlemmar av BBC inklusive Jimmy Saville och medlemmar av kungafamiljen.

Teorihandlare har hävdat att Childline används för att spåra offer för den pedofila ringen, och att Speight 'visste för mycket' - igen, utan bevis för att backa upp sina vilda påståenden.

Den dömde pedofilen Rolf Harris höll ett känslomässigt tal vid Speights begravning och till och med uppträdde, vilket andra teoretiker har tagit tag i.

Rolf Harris avtjänade nästan tre års fängelse för barnsexbrott (Bild: Getty Images)

Harris sa vid gudstjänsten: ”Det var glädjande att arbeta med Mark.

”Jag inser nu att jag aldrig berättade för honom hur mycket jag uppskattade hans program.

'Du inser att du alltid ska berätta för folk vad du tycker, du ska säga till dem att du älskar dem eftersom det plötsligt kan vara för sent.'

Och ett annat påstående som teoretikerna gör är att rättsmedicinern för Speights död var opålitlig.

Jill Dando dödades utanför sitt hem 1999 (Bild: )

Paul Knapman stod för undersökningen, men han hade kritiserats kraftigt tidigare när han övervakade undersökningen om marionessflodbåtskatastrofen 1989.

000 ängelnummer betydelse

Chris Pond MP sa till Underhuset: 'Av någon oförklarlig anledning tillät Knapman fruktansvärt offren & apos; händer som ska klippas av och deras kroppsdelar och vävnader tas bort utan tillstånd och behandlas berörda familjemedlemmar med fullständigt förakt.

Speight är inte heller den enda personen som är ansluten till BBC som dog under konstiga omständigheter, eftersom Crimewatch -programledaren Jill Dando sköts på hennes tröskel 1999, och mördaren har aldrig hittats.

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Hon hade enligt uppgift undersökt en påstådd pedofilring vid BBC och hade enligt rapporter fått veta att DJ: er, kändisar och andra medarbetare var inblandade i organiserat övergrepp.

Hon sägs ha klagat till högsta ledningen och bett dem att undersöka det, men de gjorde det aldrig.

På grund av detta hävdar vilda konspirationsteorier att Dando mördades av en mördare.

NEWSAMOnline har kontaktat BBC och Paul Knapman för kommentar.

År 2017 sa en talesman om påståenden om sexuella övergrepp: Vi kan inte kommentera individer utan behandlar alla anklagelser på allvar och har processer på plats för att utreda dem.

Om du kämpar och behöver prata har samariterna en kostnadsfri hjälptelefon som är öppen dygnet runt på 116 123. Alternativt kan du skicka e -post till jo@samaritans.org om du föredrar att skriva ner hur du känner.

Se Även: