Tony Colston-Hayter: 'Acid House king' fängslades för 1,25 miljoner pund cyberbedrägeri

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Tony Colston-Hayter

Fängslad: Colston-Hayter(Bild: CENTRAL NEWS)



Ledaren för ett cybergäng som plundrade 1,25 miljoner pund från brittiska banker har fängslats i fem och ett halvt år.



Andra medlemmar i gruppen fick också betydande fängelsestraff vid Londons Southwark Crown Court för deras roll i det djärva bedrägeriet.



Tony Colston-Hayter, 48, kastade Acid House-raves i hemländerna som väckte kontrovers i slutet av 1980-talet.

emily canham james bourne

Han ledde gänget som använde en 'trojansk häst' -enhet för att kapa datorer vid grenar av Barclays och Santander och häva av kontanter.

De stal också kredit- och bankkortsuppgifter från cirka en miljon avlyssnade brev och använde dem för att plaska ut på Rolex -klockor och designsmycken värda mer än 1 miljon pund.



Colston-Hayter, son till en universitetslektor och advokat, hade tidigare erkänt sig skyldig till att ha befogat bedrägeriet medan andra också erkände sin del i bluffen och några befanns vara skyldiga.

Domaren Juliet May QC sa till Colston-Hayter: '' Det råder ingen tvekan om att du spelade en viktig operativ roll när du fortsatte och genomförde dessa planer. ''



Domstolen hörde att fallet gällde en ”sofistikerad och organiserad” attack mot banksystemet 2012 och 2013.

har joe pasquale dött

Åklagare Simon Farrell QC sa: 'Det innebar användning av datorteknik för att stjäla från banker och felaktig användning av tusentals kreditkort som hade stulits.'

Jurymedlemmar hörde att gänget använde en enhet som kallas en tangentbordvideomus (KVM) för att fjärråtkomst till och styra Barclays och Santander bankkonton vid tre tillfällen.

Darius Boldor, 34, gick in i en filial av Barclays i Swiss Cottage, norra London, den 4 april förra året, vilket gav gruppen tillgång till bankens IT -system.

Gänget använde den trojanska KVM-enheten i häststil för att göra 128 överföringar värda 1 252 490 pund till ett nätverk av muldjurskonton som skapats för att tvätta de stulna kontanterna.

Deras offer omfattade London Metropolitan University och University of Portsmouth.

lotteri nyårsafton

Bara tre månader senare slog gänget till igen. Dean Outram, 32, gick in i Lewisham -avdelningen i Barclays den 17 juli förra året och fick olagligt tillgång till sina datorer och stjäl 90 000 pund.

Och två månader senare lyckades Outram få tillgång till Santanders IT -system genom att montera en KVM -switch i en bankdator vid ett av dess filialer i Surrey Quays, sydöstra London.

Samtidigt försökte Lanre Mullins-Abudu, 25, och en annan man hacka sig in i Santanders banksystem för att stjäla det som polisen varnade för skulle ha varit 'betydande medel'.

Men polisen slängde på en adress i Kingsley Avenue i Hounslow, västra London, där Mullins-Abudu och nio andra greps.

Tjänstemän upptäckte datorer som var inloggade på KVM och Santander bankkonton men gänget hade ännu inte lyckats stjäla några pengar.

De grep Outram i närheten efter att han lämnat banken. Förutom cyberattackerna använde gänget cirka 500 stulna eller avlyssnade bank- och kreditkort för att gå på dyra shoppingresor.

datum för brit awards 2016

De fick detaljerna genom att använda en sofistikerad enhet som 'förfalskade' äkta banknummer, ringde kunder och lurade dem att lämna ut sina personuppgifter och pin -nummer.

De använde sina dåliga vinster för att köpa Rolex-klockor värda upp till 30 000 pund vardera, dyra smycken och toppmoderna iPads och Apple Mac-datorer, säger polisen.

Se Även: