Tom Kerridges sensationella viktminskningsresa och enkla kostförändring som räddade hans liv

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

I rädsla för att han skulle dö ung tog Tom Kerridge ett livsförändrande beslut som helt förändrade honom.



Kocken på Michelin -stjärnan vägde 30 stenar när han fyllde 40 år och förlorade sedan en svindlande 12 sten på fem år.



Tom skulle gå på massiva drickspass som vanligtvis började med en halvliter Negroni -cocktail innan han sjönk hela 15 pints.



Inse att sprit och baksmälla bidrog till hans viktökning, beslutade Tom att sluta sprit eller möta möjligheten att inte nå 50.

Stjärnan Saturday Kitchen och Great British Menu har talat om hemligheterna till hans viktminskning.

Förutom att skära av sprit och lägga till träning i sin dagliga rutin, gjorde Tom den otroliga vändningen med en enkel förändring av sin kost.



Tom på sin pub 2011 innan han förlorade 12 stenar i vikt

Tom på sin pub 2011 innan han förlorade 12 stenar i vikt (Bild: PA)

Tom bestämde sig för att minska på mängden kolhydrater han konsumerade och började följa en dopamindiet.



jo från s club seven

Detta innebar att äta mat som ökar dina nivåer av & apos; happy hormone & apos; så det är lättare att hålla sig till kosten.

Det är omöjligt att gå ner i vikt och hålla vikten för gott om du inte tycker om det du äter, sa han till The NEWSAM 2017.

NHS erbjuder riktigt bra råd om hur man går ner i vikt, så jag har tagit detta som utgångspunkt för att skapa läckra kalorirätter som folk vill äta varje dag.

'Tillagningsteknikerna innebär att det inte går att kompromissa med smaken och du lovas en generös tallrik mat! Jag hoppas att detta kommer att hjälpa fler att gå ner i vikt och ändå älska det de äter.

Tom i januari 2018 efter att ha ändrat sin livsstil

Tom i januari 2018 efter att ha ändrat sin livsstil (Bild: Dave Benett/Getty Images för Laz)

Dopamin påverkar direkt belönings- och nöjescentra i hjärnan och aktivering sker av ett antal skäl, inklusive plötslig matkonsumtion.

I stället för en snabb fix över natten insåg Tom att han skulle behöva planera vad han åt och vilka föremål han skulle förbjuda.

'Som kock betade jag och snackade under hela tjänsten. Eller så skulle jag äta ost på toast och paket med chips eftersom de var snabba och där och redo att gå, säger han till GQ.

Jag var stor för att hoppa över frukosten. Jag hade ingen. '

Det tog 12 veckor för Tom att faktiskt göra ändringen efter att ha räknat ut vilka recept han skulle använda och vilka livsmedel han skulle förbjuda.

Tom bantades med en enkel ändring av sin kost (Bild: BBC/Bone Soup Productions LTD/Richard Hill)

Att tillsätta mat som innehåller mycket protein visade sig vara ett framgångsrecept.

Hans kost har inkluderat att äta grönsaker, konserverade bönor och ägg samt att skära ut socker, så att det stoppade honom att snacka.

Han lyckades dock hålla vikten och åtnjöt fortfarande lite godis, inklusive mörk choklad.

Tom kallade mejeriprodukter för sina & apos; dopaminhjältar & apos; och fortsatte att använda full fet ost, mjölk, yoghurt och dubbel grädde i sina recept.

'Det är inget fel med en flapjack på eftermiddagen när du får det där klockan 16:00 om allt annat är på plats,' tillade han.

Tom klippte ur sprutan

Tom klippte ur sprutan (Bild: BBC)

Tom är en självkänd arbetsnarkoman och har utvecklat ett affärsimperium som inkluderar hans två pubrestauranger i Marlow, en restaurang i centrala London, en chefskockroll i en VIP-gästfrihetssvit på Old Trafford.

Det tillkännagavs förra månaden att Tom har skapat den nya flygmaten för British Airways & apos; ekonomihytt.

innebörden av 22

Han använde också sin erfarenhet av att gå ner i vikt för att hjälpa andra i ett antal tv -program, inklusive BBC -serien Lose Weight and Get Fit with Tom Kerridge 2020, som upprepas denna månad.

Tom erkänner att en av de största förändringarna som han stod inför ensam var att sluta dricka, men han har tappat konceptet att fira med en drink nu.

'Jag slutade dricka helt själv', sa han till The NEWSAM i juli förra året.

'Jag visste vad jag ville göra och sedan fortsatte jag med det. Allt handlade om mental styrka. Jag har en beroendeframkallande personlighet.

Kändiskocken Tom Kerridge står framför ett British Airways -plan

Tom Kerridge har skapat den nya flygmaten för British Airways & apos; ekonomihytt (Bild: British Airways)

'Folk frågar mig om jag är alkoholist, men jag tror att det kunde ha varit vad som helst, det var bara det att alkohol var det jag hittade. Jag kanske är alkoholist, jag vet inte.

'Vissa dagar är riktigt, riktigt hårda och vissa dagar är enkla. För det mesta är det inte relevant i mitt liv. Jag kanaliserar all den gamla dricksenergin till jobbet nu. '

Träning är en annan viktig del av hans liv nu och med stängda gym har han sprungit 20-25 km i veckan för att hålla sig i form.

På frågan om han var nöjd med sin vikt sa han: 'Är någon någonsin nöjd med sin vikt? Som personlighet är jag ganska extrem - för ett par år sedan skulle jag lyfta de tyngsta vikterna och försöka tona muskler och lägga på nästan tre stenar. Men det slutade i lockdown så jag har krympt tillbaka igen.

'Det får mig att känna mig lite svag. Jag ser fram emot att komma tillbaka och börja lyfta igen. Utan tvekan kommer jag att gå upp i vikt igen ... och då tror jag att jag måste tappa det. '

*Gå ner i vikt och bli frisk med Tom Kerridge

Se Även: