Tidigare Englands damspelare riskerar eventuellt fängelse för narkotikabrott

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

En mamma som tidigare spelat tillsammans för Englands fotbollslag under 19 år riskerar ett eventuellt fängelsestraff för narkotikabrott.



Faye Dunn greps på Manchesters flygplats i juni som en del av Operation Venetic, den pågående polisutredningen av meddelandenätverket EncroChat.



38-åringen från Whiston kommer att dömas i september efter att ha erkänt sig skyldig till en sammansvärjning för att tillhandahålla cannabis samt ett fall av döljande av brottslig egendom under en förhandling kl. Liverpool Crown Court. En annan åtalspunkt för förvärv av brottslig egendom handlade inte om av åklagare.



Dunn är tidigare chef för ett antal Merseyside-företag, inklusive en restaurang och ett populärt lekcenter.

Men det har sedan dess blivit uppenbart att hon också var en före detta fotbollsspelare på toppnivå som hjälpte England att kvalificera sig till semifinalerna i UEFA European Women's Under-19 Championship 2002.

Hon gjorde mål i gruppspelsmatcher mot Danmark och Schweiz men England besegrades av Tyskland i semifinalen.



Dunn spelade på klubbnivå med Tranmere Rovers och Leeds United.

Hon greps på Manchesters flygplats misstänkt för narkotikabrott som en del av en lång pågående polisutredning av EncroChat-telefoner med kodnamnet Venetic.



Högre tjänstemän har beskrivit utredningen som 'utan motstycke' med så kallade 'oberörbara' brottslingar som nu riskerar långa fängelsestraff. Det finns inget som tyder på att Dunn anses vara en stor aktör i utredningen.

Se Även: