Tusentals TalkTalk -kunder får se att räkningarna stiger £ 48 per år från och med nästa månad

Prata Prata

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: REUTERS)



Tusentals TalkTalk TV-kunder kommer att se sina räkningar stiga nästa månad som en del av en automatisk ändring av tarifftillägg.



Från och med den 1 februari kommer telegiganten att lägga till sin multirumsfunktion till alla TV- och on -demand -paket - till en kostnad av £ 4 i månaden extra - eller £ 48 per år.



Som det ser ut för närvarande är TalkTalks TV-tjänst gratis för sina bredbandskunder, men det kostar 4 £ i månaden att använda sin multirumstjänst, vilket gör att du kan titta på TV i flera rum samtidigt.

Nästa månad kommer flerrum att ingå i alla TV-kunder & apos; paket som standard, vilket innebär att de kommer att debiteras £ 48 extra om året om de använder eller inte.

Den goda nyheten är att om du inte vill betala den extra avgiften kan du välja bort det nu för att undvika att det läggs till i februariräkningen.



'Vi har investerat kraftigt i vår tv-tjänst under de senaste två åren för att leverera storskaliga tekniska uppdateringar och produktinnovationer som ger verkliga fördelar för kundupplevelsen, liksom att lägga till mer bra innehåll', sa en talesperson för TalkTalk till NEWSAM Money .

'Även om sådana förbättringar har resulterat i en prisändring, fortsätter TalkTalk TV att erbjuda fantastiskt värde för pengarna och kunderna kan spara upp till £ 216 per år jämfört med BT, Sky och Virgin Media.'



Kunder som vill välja bort £ 4 i månadsavgiften kan göra det uppkopplad eller genom att ringa TalkTalks kundtjänst på 0345 172 0088.

De som avbryter tillägget kommer fortfarande att kunna använda sin box och tv-tjänst för att titta på Freeview, pausa och spola tillbaka live-tv, titta på OD-innehåll, använda spelare som BBC.

Du kommer dock inte att få flera rum eller tillgång till & apos; boosts & apos; som Sky Sports och Sky Cinema.

Den goda nyheten är att avgiften inte är kopplad till ett kontrakt, så om du väljer att gå med igen eller avbryta vid ett senare tillfälle kommer du inte att straffas för det.

Om kunderna väljer att behålla TalkTalk TV efter den 1 februari och betalar £ 4 i månaden får de en TV -kupong på £ 5 som kan användas för att hyra filmer på tjänsten.

Men om du avbokar kommer du inte att kunna göra anspråk på kampanjkupongen.

Läs mer

Spara pengar på tv -paket
Sky Sports -paketet är 114 £ mindre Slå Netflix -prishöjningen Britter betalar £ 50 i månaden för gratis sport Juridisk rabatt på TV -licensavgifter

Se Även: