Tusentals pensionärer står inför böter på 1 000 pund före tidsfristen för tv -licenser i helgen

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

Tusentals pensionärer som inte är berättigade till en gratis TV -licens får böter på upp till 1 000 pund från och med i helgen.



Gratis tv-licenser för över 75-talet ökade förra året, förutom dem som kräver pensionskredit, som en del av en stor skakning av regeringen.



Men en övergångsperiod tillkännagavs på grund av coronaviruskrisen, vilket räddade alla som inte hade råd med en tv -licens ännu att bli böter.



Denna frist löper ut lördagen den 31 juli, vilket innebär att alla som inte har betalat för en tv -licens, men behöver en, snart kan bli straffade.

I en uppdatering i slutet av juni i år sa BBC att 3,6 miljoner av de 3,9 miljoner människor över 75 som behövde betala för en ny TV-licens redan hade gjort det.

Pensionärer kommer att behöva betala för en tv -licens från och med i helgen om de inte kräver pensionskredit

Pensionärer kommer att behöva betala för en tv -licens från och med i helgen om de inte kräver pensionskredit (Bild: Getty Images/iStockphoto)



hollywood a lister hiv

Sändaren sa då att den skulle skriva till de återstående 260 000 personerna med information om hur de kan sätta upp en tv -licens.

Om du behöver en licens och du inte har betalat för en kan du bli åtalad plus ett böter på upp till £ 1000.



En tv -licens krävs för att titta på eller spela in live -program på vilken kanal som helst, eller om du ser något live på en streamingtjänst.

Du kan titta på innehåll efter att det har visats på tv - till exempel på tjänster som, men inte begränsat till, ITV Player, All 4, My5, Now TV, Netflix eller Apple TV.

är simon cowell gay

Du kan också titta på videoklipp som inte finns via YouTube.

Men du kan inte ladda ner eller titta på BBC -program på BBC iPlayer utan licens - live, komma ikapp eller på begäran.

En standardfärg -TV -licens kostar £ 159 eller en svartvit kostar £ 53.50.

Vi förklarar vem som behöver en tv -licens

Vi förklarar vem som behöver en tv -licens (Bild: Getty Images)

Behöver du en tv -licens? Hur man sänker kostnaderna

Som vi har nämnt ovan, om du inte tittar på något som inte visas live på TV - med undantag för BBC iPlayer - behöver du inte betala för en tv -licens.

Du kommer också att fortsätta att få en gratis tv -licens om du är över 75 år och du kräver pensionskredit.

Om du behöver en tv -licens behöver du bara betala för en per hushåll - vilket betyder att du inte behöver gaffla ut pengar för varje person i ditt hem.

Om du eller någon du bor med är blind eller allvarligt synskadad får du 50% rabatt på din tv -licens - men du behöver ett läkarintyg för att säkerhetskopiera detta.

adele och lionel richie

Eller om du bor på ett vårdhem eller ett skyddat boende kan du eventuellt ansöka om en TV -licens för boende för bostadsomsorg (ARC) för att täcka ditt rum eller din lägenhet.

Detta kostar en betydligt reducerad £ 7,50 per rum eller lägenhet.

Om ditt hem inte uppfyller kraven för detta måste du betala för en fullständig tv -licens.

Under vissa omständigheter behöver studenter inte heller betala avgiften.

lily allen på glastonbury

TV -licens säger att du kan vara täckt av dina föräldrar & apos; licens om din 'out-of-term address' (dina föräldrars adress) omfattas av en tv-licens.

Du måste också bara använda TV-mottagningsutrustning som drivs av sina egna interna batterier-vilket betyder att den inte är ansluten till elnätet.

Se Även: