Tescos nya Clubcard Plus utlovar besparingar på 400 £ per år - se hur du kan dra nytta av det

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

Det kommer ett nytt Clubcard(Bild: PA)



Det är gratis att skaffa ett Tesco Clubcard - som låter dig samla poäng i butiken och byta dem mot rabattkuponger vid framtida köp - men en ny version lanseras med mycket större belöningar.



Snart att lanseras Tesco Clubcard Plus -schema låter människor slå 10% rabatt på priset för två 'stora butiker' i månaden, upp till ett värde av £ 40.



Det kan spara dig så mycket som £ 480 på nödvändigheter under året - men det är inte gratis att gå med.

Registrering kostar dig £ 7,99 i månaden - även om det kommer med andra fördelar, inklusive 10% rabatt på utvalda Tesco -märken i butiken, dubbla data från Tesco Mobile - medan Tesco Bank -kreditkortsanvändare kommer att dra nytta av inga valutavgifter utomlands.

Den nya tjänsten är baserad på en app, inte ett kort (Bild: Getty Images)



Men nyckelfrågan är när blir besparingarna värda abonnemangspriset?

De största besparingarna är för personer som spenderar mest - med människor som spenderar £ 400 i månaden eller mer i butik som kan göra en vinst på £ 384,12 under året när kostnaden för prenumeration dras av.



För att jämna ut dig måste du spendera minst 79,90 pund i månaden över två butiker - eller 40 pund två gånger i månaden, varje månad - för att täcka kostnaden för prenumeration.

Allt mer än det och du borde vara kvitt i.

Den goda nyheten är att om du kommer ihåg i tid kan du registrera dig och avbryta affären per månad.

Det betyder att om du har en stor butik planerad inför - säg - jul, kan du se till att du sätter in lite extra och sedan stänger av tills du behöver det igen.

Affären kan registreras eller släppas när du väljer när du har appen (Bild: TESCO)

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Men människor som planerar att komma in och ta några gin- och lotter för att ta över de utgifter som behövs för att spara pengar kan bli överraskande.

Tesco sa att vissa produkter kommer att uteslutas från 10% rabatt - men har inte avslöjat exakt vad ännu.

Om vi ​​tittar på det vanliga bränsleerbjudandet - som ger dig 10 p liter per liter när du spenderar 60 £ i butik - kan vi göra några välutbildade gissningar.

För sitt bränsleavtal utesluter Tesco allt som köpts på sitt café, tobakskiosker, optiker, telefonbutik, koncessioner, resepengar och Tesco Bank.

Det gäller inte heller bränsle, lotteriprodukter, presentkort, e-ups, sparstämplar, frimärken, 10p bärpåsar, receptbelagda läkemedel eller modersmjölksersättningar du köper.

Alessandra Bellini, på Tesco, sa: 'Nya Clubcard Plus är en banbrytande innovation som ger kunderna ännu fler sätt att få det bästa värdet när de handlar på Tesco, för deras vardagliga saker, veckobutiker, mobil och bank.'

Se Även: