Tesco Mobile kommer att slå 36 £ från din telefonräkning om du låter dem göra en mycket specifik ändring

Smartphones

Ditt Horoskop För Imorgon

På mobiltelefon

Svep åt höger för 50% rabatt på dina cornflakes



Hur mycket är din tid värd? Och hur mycket hatar du verkligen annonser? Skulle du vara villig att offra några ögonblick varje månad för £ 3?



Det är affären Tesco Mobile erbjuder sina smartphone -användare.



charlie wilson (kriminell)

Det kommer som forskning fann att britter spenderade 811 miljoner pund mer än de behöver på mobilräkningar under det senaste året.

Det nya schemat, Xtras , lovar att slå av £ 3 på din månatliga mobilräkning, eller £ 36 per år. I gengäld måste du gå med på att se annonser och specialerbjudanden varje gång du sveper för att låsa upp den.

I teorin kan du spara mer pengar om du upptäcker en affär också.



Tjänsten är endast tillgänglig för Android -användare och är tillgänglig från Google Play .

Är det värt det?

För vissa av oss betyder £ 3 mer än andra, men det är rättvist att säga att det inte är en summa som förändrar livet.



Enligt Ernest Doku, uSwitch telekomspecialist, det beror på hur irriterande annonserna är.

Han sa: Smartphone-användare är inte ovana med reklam på telefoner-det är kompromissen med många gratisanvändbara appar-så det är troligtvis kostnadsmedvetna kunder som gärna kommer att prova detta.

Men om mobilanvändare är villiga att leva med annonser i utbyte mot billigare räkningar beror på hur påträngande de är och hur relevanta de är.

Geolokalisering kommer att användas för att erbjuda kampanjer för butiker och kaféer i närheten. För vissa blir detta för 'Big Brother', men andra kommer att se överklagandet av personliga och snabba erbjudanden.

storebror 3 tävlande

Om du registrerar dig för annonserna får du gratis 200MB data varje månad för att se till att de inte äter i din datakapacitet. Annonserna stoppas automatiskt när du är utomlands.

Tesco delar inte någon av dina personliga mobildata med företagen.

Spendera mindre på din mobil utan att titta på annonser

Ungt par som använder smartphone -teknik för att ta en selfie på en strandsemester

Stäng av mobildata först (Bild: Getty)

är perrie edwards gravid

Två av fem brittiska mobilanvändare spenderar £ 40 i extra kostnader eftersom de gick utanför sitt kontraktsbidrag, enligt forskning från uSwitch.

Den vanligaste glidningen är att bryta din mobildatagräns, följt av att ringa premiumnummer och roamingavgifter för samtal som görs utomlands.

Var femte mobilanvändare fångas också av att de oavsiktligt förvandlar sina texter till multimediameddelanden.

Du kan undvika dessa avgifter genom att följa dessa steg:

1. Ställ in en datagräns

Med de flesta telefoner kan du ställa in en varningssignal när du närmar dig datatillägg.

2. Använd wifi

Om du åker utomlands kan du helt enkelt stänga av dina data och använda wifi. Ett system som FON Wifi låter dig hoppa till lokala bredbandsnät för 22,50 pund i månaden.

3. Köp ett datapaket

Om du inte bara vill stänga av din data utomlands, erbjuder din mobilleverantör vanligtvis ett datapaket med fast pris som låter dig fortsätta som vanligt.

4. Känn dina siffror

Vissa nummer är dyra att ringa från en mobil men betydligt billigare från en fast telefon. Du kan kolla vilka som kommer att kosta dig här.

tung d storebror

5. Inte MMS det

Att inkludera en emoji, flera mottagare eller andra finurligheter i ett gratis SMS -textmeddelande kan förvandla det till ett MMS -meddelande med en avgift. Ta reda på hur du undviker detta här.

6. Känn till EU

Ett EU -avtal har nu begränsat avgifter för att använda din telefon i alla medlemsländer. Men var medveten om att om du går in i en stat utanför EU, som Turkiet, gäller dessa regler inte.

Se Även: