Ted Baker lämnar Debenhams för femåriga barnkläder som handlar med Next

Ted Baker Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: PA)



Den exklusiva modekedjan Ted Baker har tecknat ett femårskontrakt med återförsäljaren Next för att utöka sitt sortiment för barnkläder.



I samarbetet kommer Next att skapa och sälja Ted Baker -barn & apos; rader, inklusive baby, pojkar & apos; och tjejer & apos; kläder, skor och accessoarer.



De nya kollektionerna kommer att lanseras våren 2020 i Next -butiker runt om i Storbritannien - liksom via Ted Baker webbplats.

Det kommer att ersätta en nuvarande affär med Debenhams - som kommer att upphöra den 29 februari 2020.

Beslutet kommer mindre än en vecka efter att Debenhams presenterade sin nya verkställande direktör, Stefaan Vansteenkiste, som kommer att börja sitt försök att vända återförsäljaren efter att det gick i kras tidigare på året.



Ted Baker -cheferna sade dock att företaget kommer att fortsätta leverera underkläder och nattkläder till varuhuset.

Ted Baker verkställande direktör, Lindsay Page, sa: 'Vi är glada att kunna tillkännage denna spännande produktlicens med Next för att stödja den fortsatta expansionen av Ted Baker växande barnkläderkollektioner.



'Produktlicensiering är en beprövad och mycket framgångsrik pelare i Ted Baker strategi att expandera som ett globalt livsstilsvarumärke. Det gör det möjligt för oss att noggrant utveckla varumärket i nya, relevanta kategorier genom att utnyttja specialistkompetensen hos våra noggrant utvalda partners.

”Jag vill passa på att tacka Debenhams för deras skicklighet och hårda arbete med att etablera och utveckla Ted Baker -barnkläderverksamheten och vi kommer att fortsätta att arbeta med dem i andra produktkategorier.

'Våra barnklädkollektioner - som är små i storlek men stora i stil - har redan visat sig vara otroligt populära bland Ted Baker -kunder. Som en flerkanalig återförsäljare med global kapacitet och grossistupplevelse är Next en enastående partner för att ta Ted Baker framåt i denna kategori, som vi tror kommer att leverera betydande tillväxt under de kommande åren. '

Next har redan en relation med Ted Baker och säljer sina varumärken genom sin Label -verksamhet. Vid den senaste uppsättningen resultat sa verkställande direktören Simon Wolfson att Label -divisionen hade varit särskilt stark och hjälpte till att öka försäljningen på nätet med 12%.

”Vi är glada över att få möjlighet att hjälpa till att bygga och utveckla Ted Baker -barnens verksamhet över hela världen. Vi har arbetat med Ted Baker under ett antal år genom Label och inser kraften i deras varumärke, säger nästa chef, Simon Wolfson.

Se Även: